Şatışla ilgili bir sorum olacak.

Merhaba arkadaşlar.Motosikleti satınca arkadaşlar kendi yaptırdığım trafik sigorta belgesini alana verecekmiyim yoksa trafik sigortasını kendim saklayıp alana fotokopisini mi vereceğim.Alan taraf nasıl olsa yeniden trafik sigortası yaptıracak yanlış hatırlamıyorsam.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Trafik sigortasını vermene gerek yok satış anında otomatikman iptal oluyor zaten. Sadece herhangibir ihtimale karşı süresi dolana kadar saklaman yeterli olacaktır.

Hiç bir şey yapmana gerek yok..satış olduğu zaman otomatikman iptal oluyor...Süresi dolana kadarda saklamana gerek yok.

Satış yaptıktan sonra trafik sigortası poliçenizi yeni alacağınız motora( araca) devredebilirsiniz, veya iptal edip para kalan günlerin parasını almanız da mümkün ( ama uzun süreç). Sigortacınız başvurun devir işini onlar yaparlar, sadece kalan ayların primini yatırırsınız.

Benim poliçem nisanda bitmiş şuan motoru satsam sigortası olmadığı için problem olur mu çünkü şimdi sigorta yapsam gecikme cezası alırlar ama yaptırmayıp satıp başka bir motor alınca bu ceza olayı devam eder mi merak ediyorum?

Simdiye kadar bir motor satin aldim, bir de motor sattim, zorunlu trafik sigortasinin satis aninda bir anlami olmadigini ogrendim. Satistan sonra zaten arkadasin dedigi gibi iptal oluyor. Motoru yeni satin alan kisinin yeniden sigorta yaptirmasi gerekiyor.

Arkadaşlar bana zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.Bir soru daha geldi aklımı hep aynı şeyler gibi ama noter satışı beni %100 koruyormu alıcı motoru noterden satışını alıp ruhsatı üstüne çıkartmazsa bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar