Satış sonrası işlemler

Arkadaşlar , aramız da bu konuda deneyim kazanmış biri vardır.
İkinci el araç satın aldım.plaka değişim ücreti artık almadıkları için plaka değişimini onayladım.
Şimdi ilk yapmam gereken trafik şubeye gidip yeni plaka talep etmek olucak galiba , onun üzerine trafik sigortası yaptırıp tekrar trafik şubeye gidip ruhsatı talep edicem.
Bu konuda tavsiyesi olan varmıdır ?

Son soru İzmir ili içerisinde ki her trafik şubesi farklı plaka kodu kullanıyor (konak ili 35kk005 Karabağlar 35zz004 ) aranız da İzmir'de yeni plaka bastıran varsa hangi şubede hangi plaka kodunu aldınız

Once sigorta yaptırmak gerekiyor. Sonra Şoförler odası ordan trafik şube burdan tekrar Sigortacı (plaka değişikliği için) ve son olarak Şoförler odasında yeni plaka batırıp işlemleri bitiriyoruz.

bayraklı ve karşıyaka aynı kodu veriyor, mayıs ayında araba aldım KF verildi, temmuzda motosiklet aldım KG verildi, şu an bayraklı-karşıyaka KH veriyor bitmek üzere olabilir. ikametgah adresiniz hangi ilçeye kayıtlı ise oradan plaka alabilirsiniz, başka ilçeden ikametgahı taşımadan alamazsınız. plaka değişikliği yok ise, yeni ruhsatı 15 gün beklemeden herhangi bir trafik şubeden bastırabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar