Şasesiz Motor

Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz aylarda letgo’dan bir cup motor almıştım plaka ruhsat yoktu direk verdi aldığımda şase olmadığını ama sıkıntı çıkarmıyacağını söylemişti bende bu işlerden o zaman fazla anlamadığım için inanıp almıştım motoru. Şimdi şasesiz motor kullanmanın hapis cezası bile olduğunu öğrendim çocuğun numarası falan değişmiş ama evini biliyorum kısaca ne yapmam gerek polisi katayım mı işin içine kendim mi halledeyim (15 yaşındayım :( )

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ducati'nin vardı şasesiz bir modeli. Sizinkinin muhtemelen şasesi vardır, da çalıntı olmasından mütevellit numarası silinmiştir belki?

Öncelikle geçmiş olsun. Çalıntı motorları bu şekilde saf küçük çocuklara satıyorlar demek. Yapacağın ilk iş annene ve babana durumu anlat. Sonrasında karakola gidip durumu anlatmanız.

Motosikleti
D400
Dostum yaşın küçük; önce ebeveynlerine git durumu anlat sonra polise git. Kim bilir kimin çalıntı malını sattılar (büyük ihtimal)
Ondan sonra okulda kaybettiğin noktalama işaretlerini bul , okurken yoruldum. :queen::queen:

Kimse de dememiş ki 15 yaşındasın Ehliyetin yok sen hayırdır dememiş...

Oturduğum yer dağlık bir yer olduğu için ehliyetsiz aldım

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------

Motoru aldığımdan ebeveynlerimin haberi yok kendi paramla çok heves ettiğim için aldım.

Büyük ihtimal motoru çok ucuz bir fiyata aldın. Kuvvetle muhtemel ki motor çalıntı. Yoksa şasi numarası niye silinsin. Yine büyük ihtimal plakası da yok. Dolayısıyla her durumda çalıntı motor. Çalanın suçlu olduğu gibi, hırsızlık malını satı almak da ayrı bir suç. Şikayet Etsen senin hakkında da hırsızlk malını satın almaktan dolayı dava açılır ve büyük ihtimalle ceza verilir. Davada ben çalıntı olduğunu bilmiyordum savunmak tutmaz. Çünkü motosiklet tescile tabi bir madır. Plakalı evraklı devredilmesi kanuni gereklilik tir. Plaka olmaması, evrklı olmaması,şasi numarasının silinmesi, gerçek değerinin çak altında satılması ve alınması senin bu malın hırszlık malı olduğunu bildiğinin veya bilmen gerektiğinin hukuki karinesi sayılır. Bu nedenle karakol polis uğraşma. Bul adamı paranın al. Alamıyorsanız da motor çağlayana kadar sür gitsin. Bu da sana ders olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------

Büyük ihtimal motoru çok ucuz bir fiyata aldın. Kuvvetle muhtemel ki motor çalıntı. Yoksa şasi numarası niye silinsin. Yine büyük ihtimal plakası da yok. Dolayısıyla her durumda çalıntı motor. Çalanın suçlu olduğu gibi, hırsızlık malını satı almak da ayrı bir suç. Şikayet Etsen senin hakkında da hırsızlk malını satın almaktan dolayı dava açılır ve büyük ihtimalle ceza verilir. Davada ben çalıntı olduğunu bilmiyordum savunmak tutmaz. Çünkü motosiklet tescile tabi bir maldır. Plakalı evraklı devredilmesi kanuni gereklilik tir. Plaka olmaması, evrklı olmaması,şasi numarasının silinmesi, gerçek değerinin çak altında satılması ve alınması senin bu malın hırszlık malı olduğunu bildiğinin veya bilmen gerektiğinin hukuki karinesi sayılır. Bu nedenle karakol polis uğraşma. Bul adamı paranın al. Alamıyorsanız da motor çatlayana kadar sür gitsin. Bu da sana ders olsun

15 yaşındayken çift silindir mobiletin üstüne yatıp anahtarına kapışıyodum 😬

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar