Sarsılma sorunu

Merhabalar arkadaşlar...

Motosikletim Mondial Drift 125Mh [Rodajda 168km oldu daha]

Motosikletle herhangi bi yola çıkıyımr 60 gelince sarsılma başlıyor ama arka taraf oynuyor fark ediyorum titreme falan yok acaba tekerleklerdenmidir?
arka frene bastıgım anda kaymaya başlıyor bide tekerleğim çok sert bundan dolayi dediler peki sarsılması ?

rodaj muhabbetinde 60i geçmeyin diyor zaten acaba rodajdan dolayımı yoksa tekerlekleri hemen değiştiriyimmi biliyorum rezil tekerlekleri var ama sarsılma bundansa ılk yapıcağım iş olacaktır onun için soruyorum
Teşekkürler

Frene bastığınızda, arka teker disk ise... Disk yamuktur.
Arka teker 8 çiziyorsa yani yolda geziyoras jantı inceleyin...
Veya arka tekerin bağlantı noktalarında bir şey var. Adını şuan unuttum... Jant göbeğinin iç tarafında kalıyordur... Onlar dağılmıştır... Sorun bu dediklerimden birisi.

Arka kilitlenmesi 1 freni düzgün kullanamıyorsunuzdur. Bakın abi derki; Limon sıkar gibi...
2 fren ayarlarına baktırın... Gerçi yine her halukarda maneti sıkmayla ilgili kalıyor sorun.
Birde arka tekeri sökün çöpe atın. Çin tekerler beş para etmez plastiktir. Suya girmeyin, yatırırsınız...

Teker değişiminden önce dediklerime bakın. Bu sorunu halledince tekerleği değiştirin... En azından daha kaliteli bir sürüş ve sağlık için. En ufak bir hatada, suya girmek dahi... YATIRIRSINIZ. Anladığım kadarıyla tecrübeniz fazla yok, yatırırsınız diyorum tekrar saygılar diyorum :)

disk değil fren ayriyetten öyle sıkıyorum zatende tekerimden dolayı kayıyormuş onu ögrendim fakat sarsılma sıkıntısı var 60da sarsılıyo arka taraftan işte onun için kontrol ettiriyim o zaman yarin

İzmir İl Temsilcisi
disk değil fren ayriyetten öyle sıkıyorum zatende tekerimden dolayı kayıyormuş onu ögrendim fakat sarsılma sıkıntısı var 60da sarsılıyo arka taraftan işte onun için kontrol ettiriyim o zaman yarin

fren dedigi kampana oguz bilgine :) dostum kampana fren disk frene göre aslında daha çabuk kitler fakat kampana frenede ayrı bir sempatim var nedense ne hidrolik yagı koyarsın nede birşey.

arka kampana freni ayarı vardır arka tekerin orda bir vida olucak . onu dışa dogru açtıgında gevşicek sıktıgında ise frenin daha sert olucak.

fakat daha sert sıkarsam daha iyi durur yada daha iyi olur frenim gibi düşünme daha sert olunca arak tekeri kitliyor.

sarsılma olayını bilemıyorum şimdi mh drift zaten titreşimli bir motor 60a kaçıncı viteste geldiginde önemli.

fakat bu sarsılma işini iyice anlamamız için sürmemiz gerekir.

motoru sehpaya kaldırıp arka tekeri tutarak saga sola ittir bakalım oynuyormu.

birde motoru karşıyaka girne caddesindeki motoshopdanmı aldın ?

Kayma konusunda kampananızın ayarsız olabileceği gibi lastiğinizin havası aşırı fazla veya tarihi çok eski olabilir bunları da göz önünde bulundurun. Sarsıntı konusunda da zincir germe mekanizmasındaki dişleri kontrol edin, iki taraf da eşit mi. Belki de yamuk takılmıştır ve 60ın altındaki hızlarda pek hissetmiyorsunuzdur. Bu söylediklerim çok düşük ihtimalli şeyler ama düzeltilmesi de en basit şeyler

fren dedigi kampana oguz bilgine :) dostum kampana fren disk frene göre aslında daha çabuk kitler fakat kampana frenede ayrı bir sempatim var nedense ne hidrolik yagı koyarsın nede birşey.

arka kampana freni ayarı vardır arka tekerin orda bir vida olucak . onu dışa dogru açtıgında gevşicek sıktıgında ise frenin daha sert olucak.

fakat daha sert sıkarsam daha iyi durur yada daha iyi olur frenim gibi düşünme daha sert olunca arak tekeri kitliyor.

sarsılma olayını bilemıyorum şimdi mh drift zaten titreşimli bir motor 60a kaçıncı viteste geldiginde önemli.

fakat bu sarsılma işini iyice anlamamız için sürmemiz gerekir.

motoru sehpaya kaldırıp arka tekeri tutarak saga sola ittir bakalım oynuyormu.

birde motoru karşıyaka girne caddesindeki motoshopdanmı aldın ?

Driftte kampanamı vardı yahu :) Hem adam fren fren diyip duruyor. Kampanamı, diskmi belirtmesi lazım bir soru sorarken. Müneccimmiyiz biz :mrgreen:

İçerisinden tel geçen yay görüceksindir. Cem yazmış zaten... Büyük, somun şeklinde bir vida vardır orada. Elinle 1 veya 2 tur gevşet.

İzmir İl Temsilcisi
Driftte kampanamı vardı yahu :) Hem adam fren fren diyip duruyor. Kampanamı, diskmi belirtmesi lazım bir soru sorarken. Müneccimmiyiz biz :mrgreen:

İçerisinden tel geçen yay görüceksindir. Cem yazmış zaten... Büyük, somun şeklinde bir vida vardır orada. Elinle 1 veya 2 tur gevşet.

aynen işte belirteyim dedim dostum ki nokta atışı yapasın :cherry:

Bende de var benzer sorun özellikle arka frene basınca tekerin kayması dışında farklı bir yalpalama olarak belli ediyor kendini , salıncaktan şüpheleniyorum yarın bakacağım.
imgphp_zps284212a4.jpg

cem yorumun için teşekkür ediyorum deniycem dediklerini 60a 4. viteste cıkıyorum neden dersen 6000deviri geçirtmiyorum vites için hayir nergisdeki ersoy mobilyadan aldım

İzmir İl Temsilcisi
cem yorumun için teşekkür ediyorum deniycem dediklerini 60a 4. viteste cıkıyorum neden dersen 6000deviri geçirtmiyorum vites için hayir nergisdeki ersoy mobilyadan aldım

sorunların çok basit çözümlenecek şeyler dostum hayırlısı olsun :) takma kafana.. mh drift iyi motordur .

mh drift topiginde araştır aslında mutlaka vardır bu dertten şikayetçi olan.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
kimse söylememiş rot-balans ayarıyla alakalı olabilir belli bir hızdan sonra titreme yapmaya başlar genelde

Bende de var benzer sorun özellikle arka frene basınca tekerin kayması dışında farklı bir yalpalama olarak belli ediyor kendini , salıncaktan şüpheleniyorum yarın bakacağım.
http://i1332.photobucket.com/albums/w601/gokhanergun35/imgphp_zps284212a4.jpg

aynı sorun bendede war lastikler kötü tamam ama michelinde taksam o yalpalamayı yapıcak arkadaşımda drift war ondadada böyle maşadan supheleniyorum bende nasıl diyim bi anda yokuş cıkıp ınerken arka bildiginiz havalanıyor motorun arkasını biraz indirsek veya amortisörleri değişsek düzelirmiki

---------- Post added at 00:18 ---------- Previous post was at 00:16 ----------

sorunların çok basit çözümlenecek şeyler dostum hayırlısı olsun :) takma kafana.. mh drift iyi motordur .

mh drift topiginde araştır aslında mutlaka vardır bu dertten şikayetçi olan.

mh drift gerçekten iyi bir motor ama bu yalpalaması çok kötü motorun kötü özellikleri koltuğu yol tutuşu ve ön kafalıkta kablolarının direksiyon kilidine deymesi diyebilirim bunlar haricinde çok güzel motor

motosiklette de gobek olayi oluyordur heralde bisiklet bilgime dayanarak soyluyorum teker duz basmasi icin bilyeler vardir dagilmis olabilir

Benim lastikler michelin balans ayarıda yapılı , kayma tamamda yalpalamanın lastiklerle ilgisi yok sanki.Az önce baktım salıncak milinde hafif boşluk var muhtemelen o yüzden yapıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar