- Motosikleti
- Sym Sympony ST200i E5 ABS
- Konu Yazar
senelerdir kullandığım 50cc lik mondial tt scooterimi artık değiştirme zamanı geldiğini düşündüğüm için 10 gün önce sattım,giderken aramızda geçen 7 yıl ve bir sürü anı aklımdan geçti
,10 gün kadar tabanvay gezip ayaklarımı şişirdikten sonra yeni şehiriçi motorumu almaya karar verdim ve motoran vento 100 de karar kılıp siparişimi verdim,bugün ilk kez onu kamyonetten indirirlerken gördüğümde çok şirin buldum ve bir kuzu gibi görünüyordu,bu yüzden ona bu ismi koydum
bu motoru daha öncede başkalarında görüp beğeniyordum ama böyle birşey aklıma gelmemişti,plastik kalitesi bir çok çinliden çok daha iyi diyebilirim,motor blok kısmı çinlilerin geçmişte ürettiği gy6 motorunun hatalarının ayıklanmasıyla iyileştirilen yeni nesil gy7 motor bloğuna sahip ,altından gördüğüm kadarıyla keihin marka japon karbüratörü vardı,kalkışı çok yumuşak ve güzel kesinlikle kavramayı hissetmiyorsunuz, 100cc lik motorun performansı bence cc sine görede iyi, daha rodajda olduğu için 40 ı pek geçmiyorum ama bu sürate çabucak çıkıyor ve gaz kolunu çok az açmama rağmen süratini rahatlıkla koruyor,bugün yaklaşık 10km kadar gezindim gerçekten hoş ve eski çinli motorlarla alakası olmayan bir scooter,hatta kardeşimin eski sym fiddle na kullanım olarakta çok benziyordu,ilerde açacağım vento başlığında motorumun verilerini sizlerle paylaşacağım.