Sarf Malzemeleri Fiyatları

konuya nasıl girecegimi bilmiyorum o yüzden direk giriyorum.
Piaggio X8-200'üm var. Garantisi bitmek üzere. Garantiden çıkmaması için periyodik bakımlarını mecburen yetkili servise yaptırıyorduk(böyle bir saçmalık yok).
Motorumun varyatör kayışının değişim zamanı gelmek üzere. Bir hesap yaptım bir dahaki bakımda ne kadar hesap öderim diye;
30-35 YTL yag filtresi
30-35 YTL kendi koydukları 1lt yag
190-200 YTL varyatör kayışı
10-15 YTL 1 buji
en az bir 40 YTL de işçilik alsalar ortalama 300 YTL civarlarına geliyor 200cc'lik motorun bakımı.

daha geçenlerde arabımızı bakıma götürdüm (alman arabası) tepeden tırnaga herşeyini değiştirdim -4 buji, benzin filtresi, yag filtresi, hava filtresi, polen filtresi, 4lt motor yagı ve çatlayan yan iç ayna- 300 YTL'yi bulmadı.

motorumdan gayet memnunum ama sarf malzemelerinin fiyatlarından şikayetçiyim.
diger markaların sarf malzemelerinin fiyatları nasıl? bilen yazarsa sevinirim.
bundan sonra motor alırken bu unsuru da göz önünde bulunduracagım.

Garantiden dolayı periyodik bakım için mecburen yetkili servise götürmek olmasa kendim yapacagım bakımını.
buldugum bir adres http://beedspeed.com/drive-belt-day...7_239&osCsid=bf4949dafdd4db221d070b5349ef4041

ingiltere gibi pahalı bir ülkede -buradaki 690€'luk arai kasklar orada 600-700 pound- varyatör kayışının fiyatına bakın.
bu varyatör kayışı piaggio'nun kullandıgı orjinal varyatör kayışı mı bilmiyorum ama kayışı yapan Pirelli.

son olarak yine belirteyim diger markaların sarf malzemelerinin fiyatları nasıl? bilen yazarsa sevinirim.

senin yazmış oldugun fıyatlardan hiçbir farkı yok aslında dıger markaların fıyatları.hatta ve hatta kısa bır sure once sattıgım motorum(KLR650) için yan depo grenajı ki;30x30 ebatında bıldıgımız hıçbir ozellıgı olmayan plastık bir parca.stıckersız olmak kosulu ıle 146€ gibi fahiş bir rakam verdi z-moto.bunun yanında fıltre ve dıger parcalar da keza senınkıler gıbı ucuk rakamlar..

onemlı bır konuda servıs işçiliği bence..aracımın sübap ayarları ve tüm bakımı dahıl(yag,yag,fıltresı,hava fıltresı,bujıler) 150 ytl tutarken,klr ıcın senkron subap ayarına 400 ytl istiyorlar...!! parçalar dısında servis işçiliği de kucumsenmeyecek kadar yuksek..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
300 olan motorlar da var...

Harley inkini sorma bile....:p

Benim x9 250 ön çamurluk kırıldı fiyatını sordum 165 ytl dediler burgmanı merak ettim sordum oda tam 260 ytl anlamadım 40 cm pilastik niye bukadar pahalı mersedes parçası sanki

1 lt yağ 13-15 ytl tutar anca. kazık bir servismiş. her bakımda bu fiyatları ödeyeceğime garantiden çıkartırım motoru. zaten nasıl garanti ki bu herşeyden fazlasıyla para alıyorlar.

ne yazıkki durum bu arkadaşlar...almazsanız olmuyor.ön çamurluk olmadan yada küçük plastik bir grenaj olmadan ne yazıkki motorun görüntüsü ne yazıkki çok kötü gözüküyor.
halbuki o plastik mamullerin fabrika çıkış rakamları eminim çok cüz'i rakmalardan ibaret

en kral 1lit yağ 25 ytl
yeni kayış değiştirdim 45 ytl
buji en iyisi (çift tırnak) 20ytl normali 5-10
ilerde garantiden bişey değişecek olursa diye servisler parca parasını peşin peşin alıyor. motorunuzdan memnunsanız rodaj süresinde problem cıkarmadıysa kendi imkanlarınızla veya güvendiğiniz bir ustaya bakımlarını yaptırırsanız cok daha ucuza mal edebilirsiniz...

her bakımda bu fiyatları ödeyeceğime garantiden çıkartırım motoru.

her bakımda bu fiyatları ödemiyorsun. sadece yag(1lt) ve yag filtresinin değişmesi gereken bakımlar var o bakımlarda da en az 100YTL veriyorsun ki evvelki mesajlarda bir arkadaş "aracımın sübap ayarları ve tüm bakımı dahıl(yag,yag,fıltresı,hava fıltresı,bujıler) 150 ytl tutarken..." diye yazmış.

zaten garantim bitmek üzere artık bakımları tanıdıgım bir ustaya yaptırcagım.
Allah'a çok şükür şu anda bindigim motor o kadar basit işlemlere ragmen bir problem çıkarmadı. problem çıkaran bir motor olsaydı marka olamazdı, satılmazdı.
eger gün gelir "0 km" motor alırsam onun da bakımlarını kendim halledecegim.

Avrupa Birligi uyum yasaları ayagına yasalarda bir sürü değişiklik oldu. değişiklik olması gereken bir hususta garantiden çıkmaması için yetkili servise götürme mecburiyetidir. Avrupa'da böyle bir şey yok. Bakımlarını zamanında ve düzgün malzeme kullandıktan sonra kime yaptırırsan yaptır aracınız garanti dışı kalmıyor.

bir şey daha belirtmek istiyorum;
zamanında ingiltere'den spor ayakkabı almıştım. 40 pound idi yanlış hatırlamıyorsa. 3 sene sonra bir daha ayyakabı almak için magzaya girdim. Almış oldugum modelin yeni versiyonu 40 pound, almış oldugum ayakkabı ise artık sezon sonu veya seri sonu oldugu için veya üretilmedigi için 20 pound idi.
burada ise paramız YTL olmasına ragmen yani dolara ve euro'ya karşı degeri değişen bir paramız oldugu için YTL olarak fiyatlar hep değişiklik gösterir. ama euro ile satış yapan bazı firmalar sanki YTL ile satış yaparmış gibi euro üstünden fiyatlarını zamlarlar.
3 sene sonra ayakkabının fiyatı değişmiyor 1 senede parçaların fiyatı 5-6 euro zamlanıyor. belki zam yapmak için başka nedenleri vardır onları biz bilemeyiz.

Avrupa Birligi uyum yasaları ayagına yasalarda bir sürü değişiklik oldu. değişiklik olması gereken bir hususta garantiden çıkmaması için yetkili servise götürme mecburiyetidir. Avrupa'da böyle bir şey yok. Bakımlarını zamanında ve düzgün malzeme kullandıktan sonra kime yaptırırsan yaptır aracınız garanti dışı kalmıyor.

ülkemizde böyle bir durum olsa yetkili servislerin halini çok merak ediyorum:mrgreen:

sanırım işçilik ücreti yarı fiyatına inerdi. parça fiyatlarında ise 3/1 oranında indirim olacagını düşünüyorum:cherry:

konuya nasıl girecegimi bilmiyorum o yüzden direk giriyorum.
Piaggio X8-200'üm var. Garantisi bitmek üzere. Garantiden çıkmaması için periyodik bakımlarını mecburen yetkili servise yaptırıyorduk(böyle bir saçmalık yok).
Motorumun varyatör kayışının değişim zamanı gelmek üzere. Bir hesap yaptım bir dahaki bakımda ne kadar hesap öderim diye;
30-35 YTL yag filtresi
30-35 YTL kendi koydukları 1lt yag
190-200 YTL varyatör kayışı
10-15 YTL 1 buji
en az bir 40 YTL de işçilik alsalar ortalama 300 YTL civarlarına geliyor 200cc'lik motorun bakımı.

daha geçenlerde arabımızı bakıma götürdüm (alman arabası) tepeden tırnaga herşeyini değiştirdim -4 buji, benzin filtresi, yag filtresi, hava filtresi, polen filtresi, 4lt motor yagı ve çatlayan yan iç ayna- 300 YTL'yi bulmadı.

motorumdan gayet memnunum ama sarf malzemelerinin fiyatlarından şikayetçiyim.
diger markaların sarf malzemelerinin fiyatları nasıl? bilen yazarsa sevinirim.
bundan sonra motor alırken bu unsuru da göz önünde bulunduracagım.

Garantiden dolayı periyodik bakım için mecburen yetkili servise götürmek olmasa kendim yapacagım bakımını.
buldugum bir adres http://beedspeed.com/drive-belt-day...7_239&osCsid=bf4949dafdd4db221d070b5349ef4041

ingiltere gibi pahalı bir ülkede -buradaki 690€'luk arai kasklar orada 600-700 pound- varyatör kayışının fiyatına bakın.
bu varyatör kayışı piaggio'nun kullandıgı orjinal varyatör kayışı mı bilmiyorum ama kayışı yapan Pirelli.

son olarak yine belirteyim diger markaların sarf malzemelerinin fiyatları nasıl? bilen yazarsa sevinirim.

dostum sorunlarının çözümü için bana ulaşabilirsin gereken ilgiyi göreceğini garanti ederim parca-aksesuar-ve bakım sorun olmaz senın için artık :cat:ben zeytinburnunda aytan motor da'yım:cat:

nexus 500 için kompla fren balatası (ön arka takım) 70 euro civarında bi para ödedim...:pr::pr::pr:

kktc de 120 euro dedi yetkili servis... işçilik hariç... üstüne üstlük başka yerde yok... adamlar adada tek servis...:pale::pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla aslında hiç bişi yapamıyorsan dışardan alıp getireceksin orjinal parçay servise.. tak kardeşim şunu diyeceksin.
gık mık da edemez.. senin elindeki de orjinal parça.. garantisine de bir şey diyemez.. derse zaten külli suç :)

varyatör kayışı neymiş yaw... neyse sen ehliyeti nasıl aldın diye sorarlar adama o yuzden pas geçtik bu soruyu :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar