şanzıman nasıl yamulur?

merhaba arkadaşlar motorum cbr 125 i motorun gücü nedeniyle biraz fazla sert kullanıyorum bu nedenle şanzımanın yamulmasından korkuyorum yüksek devirlerde vites atmak veya vites göstergesi olmadığı için bazen fazla vites küçültmek şanzımanı yamultur mu ?

Yok oyle bişiy kardesım sıkma canını,
nıce delı kullanıcılar var,
sen emın ol onların yanında kuzu sayılırsın

sadece bakımlarını saglam yap yeterlı,,,

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şanzımanda yamulacak bir yer olmaz anca kırılır. Kırmak için de balyoz kullanman lazım ya da 5.vitesten 1e atacaksın.. Olan en fazla debriyaj balataları, zincir ve dişli kaplinine olur.

Debriyaj kullanmadan vites küçültme yapmadığın sürece şanzımana hiç bişey olmaz.

65OXO3.jpg

Yamulmak nedir ki ? İçinde dişliler var, neresi yamulacak ? Olsa olsa dişli kırılır. Bu arada neden insanlara ikinci elde yarış motoru alma diyoruz herhalde anlaşılmıştır.

Acemilik zamanlarımda(vites göstergesi de yok) 2 ye atıyorum diye 4 ten 1 e düşürmüştüm hemde iki kişiydik motorda, o motor şuan 80 binde hiç bir sıkıntısı yok.

Şanzımanı yamultmaktan kastım dişlileri yamultmaktır arkadaşlar anlamadan dinlemeden dalga geçip ahkam kesmeyin

@erentalay hiç sorun olmaz, istediğin gibi kullan. Yamulma olmaz. Şanzumanı yamulan CBR125R görülmemiştir.

honda titanın debrijaj teli kopmuştu ben biraz yokuş aşağı inerken ikinci vitese atıp 5 kilometre kadar debriyaşsız motor tamircisine kadar gidip yeni debr,yaj teli takmıştı şanzımana birşey olmadı ALLAHA şükür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar