Şanlıurfa Valiliğinden Motosiklet Dünya Şampiyonası Açıklaması

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Şanlıurfa ilinde gerçekleştirilmesi planlanan “Uluslararası Akrobatik Motosiklet Dünya Şampiyonası” ile ilgili Valilikten açıklama geldi.

Şanlıurfa Valiliğince yapılan yazılı açıklamada ; Geçtiğimiz günlerde bazı yayın organlarında, Şanlıurfa ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan “Uluslararası Akrobatik Motosiklet Dünya Şampiyonası” hakkında yer alan muhtelif haberlerle alakalı olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valilik olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Mezkûr Organizasyonun 15-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleşmesi öngörülmüştür. Buenos Aires, Berlin ve Roma gibi önemli dünya şehirlerinde daha önce tertip edilen bu organizasyon, 2010 yılı içerisinde Almanya, Litvanya, İsviçre ve nihayet Türkiye / Şanlıurfa olarak tespit edilmiş olup, Sayın TMF Başkanının yaptığı açıklamalar ile kendi resmi internet sitelerindeki yayınlar(örneğin ww.tmf.org.tr/dosyalar/takvim2010.pdf) arasındaki ciddi tenakuz, değerlendirilmeler yapılırken sarfınazar edilmemelidir.

Ancak içinde olunamayan bir organizasyona gösterilen hissi refleksler ile tevil ve izah edilebilecek bu açıklamalar maalesef iyi niyet hadlerini zorlamakta ve 64 ülkede 26 dilde yayınlanacağı taahhüt edilen, gerçekleştiği takdirde Şanlıurfa’nın, dolayısıyla da ülkemizin tanıtımına hizmet edeceği muhakkak olan bu organizasyona zarar verebileceği mütalaa edilmektedir.

Gelen hiçbir ikaz veya ihbar istihfaf edilmemektedir. Yapılan mutabakatın öncesinde de gerekli araştırmalar yapılmış olmakla birlikte TMF’nin Sayın Başkanının iddiaları da aynı minvalde değerlendirilmekte ve ilgili firmaların yetki vb. durumları elan hassasiyetle araştırılmaktadır. Ancak resmi bir federasyon temsilcisinin zihinlerde istifhama yol açabilecek açıklamaları yapmadan önce ilgili makamlarla doğru iletişime geçmesi gerekliliği de çok açıktır.

Organizasyon bütçesi özünde Şanlıurfa stadında yapılacak iki gösteriye müstenit satılması planlanan takriben 60.000 biletten elde edilecek gelirler ve sair sponsorluk, reklam vb. gelir kalemleri üzerine kuruludur. Şu ana kadar mutabakata varılmış organizasyon ile ilgili olarak hiçbir ödeme yapılmamıştır. Ülkemiz ve daha özelde ilimiz ve Suriye arasında son yıllarda gelişen iyi ilişkilerin daha da güçlendirilmesi bağlamında komşumuz Suriye’nin de katılacağı bir konsept belirlenmiştir. Elde edilen gelirlerden, belgeleriyle tespit edilen masraflar düşüldükten sonra kalan kısmın taraflar arasında paylaşımı ve Valiliğimize düşecek payın Şanlıurfa’nın tanıtımında kullanılması öngörülmüştür.

Bir kez daha ortaya atılan iddiaların ciddiyetle değerlendirileceğini ifade etmekle beraber, aksi durumda, yani mezkûr iddiaların doğru çıkmaması durumunda organizasyonun hedeflediği gelirle elde edilen gelir arasında bu tür menfi açıklamalar nedeniyle oluşabilecek fark ve zararların müsebbiplerinden dava yolu ile tazmin edileceğinin bilinmesi gerekmektedir.

Tüm bunlara rağmen federasyonun şehrimize yönelik bu ani ve yakın ilgi ve alakası şüphesiz bundan sonra yapılacak organizasyonlarda değerlendirilebilecektir.

Meselenin yukarıdaki izahat dâhilinde değerlendirilmesi hususunu kamuoyunun dikkatine sunarız denildi.

UrfaHA

Ekli dosyalar

• sanliurfamotocross.jpg
    sanliurfamotocross.jpg
    17.1 KB · Görüntüleme: 3,562

COQ

Motosiklet Eğitmeni
:silent: mazur gorun pek bişey anlamadım..

Suriye valiligi yazsa daha bir Turkçe olurdu herhalde bu metin.:)
Anlamaman normal yani.

Ben bir tek Suleyman Memnun yalancidir.
Bu isten zarar edersek tazminat davasi açar, defterini dureriz kismini anladim.:cherry:

Benim Türkcem buna yetmiyor yahu... :silent:
Birsey anladiysam arap olayim...
Anlayan birisi tercüme ederse sevinirim...
Almanca olursa benim icin cok ama cok daha kolay olur...:cherry:
Simdiden Dankeeeeeee

Bu açıklama halk anlamasın diye yapmışlar anlaşılan. Her şey bir yana da "konsept" sözcüğünün kullanılması beni ayrıca bitirdi.

Ancak 2. okuyuşumda anladım. Özetle şunu diyor:

Ey Memnun sen önce kendi sitene bak oradaki 2010 takvimine bak. Gazetelere açıklama yapmak yerine önce bizimle konuşabilirdin. Herhalde organizayonda sana yer vermediğimiz için böyle davranıyorsun.

Daha ödenen bir şey olmadığı gibi bu organizayonun suriye ile bilikte yapılması planlanmaktadır. iki gösteri toplam 60 bin bilet kapasitesine sahiptir.

Biz yine de iddialarını araştıracağız ama bir şey çıkmaz ve eğer bu organizayondan, yaptığın olumsuz açıklamalar nedeniyle düşünülen gelir elde edilemez ise hakkında tazminat davası açacağız.

İlimize yönelik bu yakın ve ani ilgin ise daha sonraki organizyonlarda dikkate alınabilir.

Ah sulo ah yine patladin ya bak adamlar Turkce anlamiyosun diye arapca yazmislar.

sabah sabah dedim ki kendime ANLAMADIM ve akabınde herhalde uyanamadım yada yaşlanıyorum meğer kımse anlamamış :mrgreen:bu ne ya acıklık getırebılecek sekılde acık değilki:pr:

bana bak sayın süleyman memnun beyefendi hazretleri; biz bu organizasyonu yapana kadar urfa'ya ayak basmadın. imdi gelmiş gak guk ediyorsun. hem kendi yaptığın federasyon listesine bir bak urfa onda da var mı? varsa ne diye gaklıyorsun yoksa ne diye gukluyorsun. bu güne kadara senden bize hiçbir teklif gelmedi, biz kendi kendimize birşeyler yapmaya çalışıyoruz buna da mani olmaya çalışıyorsun. akıllı ol aklını alırız diyor.

paradan nemalansa MEMNUN olurdu:farao:

ben MEMNUNDAN MEMNUNdeğilim:farao:

Mezkûr :az önce anilan

tenakuz:kişinin davranışları, halleri arasındaki tutarsızlık, çelişki.

Sarfınazar:bir yana bırakmak

tevil: lafı bilinen anlamından başka bir anlamla yorumlama, ona başka anlam verme

mütalaa:bakış açısı, görüş.

istihfaf :küçümseme, aşağı görme

mutabakat: varılan bir şeydir.

minval :tarz, biçim, yol yordam, yöntem anlamlarına gelen kelime

istifham : arapça bir kelimedir ve zihinde beliren soru anlamindadir.

Müstenit:Dayanan, yaslanan

menfi: olumsuz

müsebbip :sorumlu, neden, bahane, saika, tesir

tazmin :zararı ödeme

:mrgreen::mrgreen: buyrun size sözlük ''Memnunda aramak zorunda kalmasın...''

sabah sabah dedim ki kendime ANLAMADIM ve akabınde herhalde uyanamadım yada yaşlanıyorum meğer kımse anlamamış :mrgreen:bu ne ya acıklık getırebılecek sekılde acık değilki:pr:

sinan olay şu, birkaç gün önce sitemizde çıkan haberin devamı bu.
şanlıurfa da yapılacak motokros ile ilgili Süleyman Memnun, valiliğin dolandırıldığı yönünde konuşma ve açıklama yapmıştı. valilik gerekli açıklamayı yayımladı olay bu. Sülüman bey cevabını almıştır:cat:

zaten başım ağrıyor,işime konsetre olamıyorum... ''bari MT'yi açayımda kafam dağılsın'' dedim... yukardakini bi okudum kafam iyice durdu!!!

bunu yazan zihniyeti çok merak ettim... laf salatası....

;İlimize yönelik bu yakın ve ani ilgin ise daha sonraki organizyonlarda nah dikkate alınır.;:queen::queen::queen:
sadece bunu anladım...

memnun bey e iyi bir cevap olmuş gerçekten araştırma yapmadan çamur atması onun gibi bir konumdaki insanın baya bir zoruna gitmiştir heralde :)))))))))))
bu açıklama iyide olmuş hani :D

Suriye valiligi yazsa daha bir Turkçe olurdu herhalde bu metin.:)
Anlamaman normal yani.

Ben bir tek Suleyman Memnun yalancidir.
Bu isten zarar edersek tazminat davasi açar, defterini dureriz kismini anladim.:cherry:

Karma karışık olmuş . Eski ,yeni ve yabancı... Avukata çevirtmek gerek tam olarak anlamak için .

Sadece özet anlaşılıyor. :)

Bu açıklama halk anlamasın diye yapmışlar anlaşılan. Her şey bir yana da "konsept" sözcüğünün kullanılması beni ayrıca bitirdi.

Ancak 2. okuyuşumda anladım. Özetle şunu diyor:

Ey Memnun sen önce kendi sitene bak oradaki 2010 takvimine bak. Gazetelere açıklama yapmak yerine önce bizimle konuşabilirdin. Herhalde organizayonda sana yer vermediğimiz için böyle davranıyorsun.

Daha ödenen bir şey olmadığı gibi bu organizayonun suriye ile bilikte yapılması planlanmaktadır. iki gösteri toplam 60 bin bilet kapasitesine sahiptir.

Biz yine de iddialarını araştıracağız ama bir şey çıkmaz ve eğer bu organizayondan, yaptığın olumsuz açıklamalar nedeniyle düşünülen gelir elde edilemez ise hakkında tazminat davası açacağız.

İlimize yönelik bu yakın ve ani ilgin ise daha sonraki organizyonlarda dikkate alınabilir.

Teşekkür ederim ... :) Bende 2-3 kere okudum . ne anlatmaya çalışıyor diye . aynı kanaatteyim ...

Allah allah dediğim yerde " konsept" . aynı yerlere takılmışız ...

Herhalde emekliliğe yakın bir özel kalem müdürlüğünden çıkmıştır bu yazı... :)

arasındaki ciddi tenakuz, değerlendirilmeler yapılırken sarfınazar edilmemelidir.

ile tevil ve izah edilebilecek bu açıklamalar

Gelen hiçbir ikaz veya ihbar istihfaf edilmemektedir.

zihinlerde istifhama yol açabilecek

Halis abi gelsin bu Osmanlıcayı tercüme etsin...eskilerden bi o var...:queen:

Sağlam koymuşlar lafı...

En kısa tercmesi, " Akıllı ol alırım aklını..."...

Resmen ara gazı çekip ayar vermişler. ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar