marka model ?
Yazıyor hocam avatarın altında. 100 mg superboy![]()
muayen günlerine denk geliyor demekki![]()
dediğin doğru ama iki farklı motor hissettirecek kadar olacağına katılmıyorum motorda.bence motorunda bi ayarsızlık var.baş şüpheli buji ve ateşleme sistemi kontrol etmek lazım sonra karb. ve siboplar başka bişey çıkması motorun geçmişi düzgünse ihtimaller arasında değil.bence bu söylediğin tamamen iklimle alakalı bir durum..motorun soğuması yada ısınmasına göre verdiği tepkilerden bahsediyorsun.aynı sıcaklıkta full trafikte giderken motorun hissettirdikleri farklı olurken, uzun yolda hissettirdikleri farklı olur..bunuda motorun hava soğutmalı olmasına bağlıyorum..çünkü su soğutmalı motorlar, soğutma sıvısı yeterli ısıya geldikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmazlar..ama senin motorunda yağ sıcaklığı sürekli değişkenlik gösterir..buda motorun çalışma ısısını etkiler.. daha kaliteli yağ kullanmaya özen göster..
bence bu söylediğin tamamen iklimle alakalı bir durum..motorun soğuması yada ısınmasına göre verdiği tepkilerden bahsediyorsun.aynı sıcaklıkta full trafikte giderken motorun hissettirdikleri farklı olurken, uzun yolda hissettirdikleri farklı olur..bunuda motorun hava soğutmalı olmasına bağlıyorum..çünkü su soğutmalı motorlar, soğutma sıvısı yeterli ısıya geldikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmazlar..ama senin motorunda yağ sıcaklığı sürekli değişkenlik gösterir..buda motorun çalışma ısısını etkiler.. daha kaliteli yağ kullanmaya özen göster..