tesekler destekleriniz için bende inanıyorum basarıcam insallhsa ümit kardeşim ilk motora bindigimde hiç tecrübem yoktu motorcudan eve kadar geldim ama kasıklarımın agrısı birhafta geçmedi zamanla aşarsın hiç acele etme sakin sakin olmuyor diye pes etme azimle işeyen duvarı delermiş unutma bir iki aysonra buhaline kendin gülersin bende öyle hikayaler varki dinlesen altına kaçırırsın sanmaki herkes anasının karnında ögrendi hekes yavaş yavaş ögrendi bazıları birhaftada ögrenir bazıları bir iki ayda sonuç aynı sendevam et başaracaksın allaha emanet ol..
insallh yapacam hocam.avrupa yakasındayım şişlide keske karşıya gelebilsem...tesekler destegınız içinkardeş içinde istek olduktan sonra yaparsın.
anadolu yakasındaysan boş bi alana gideriz ufak ufak anlatırım pskolojini hazırlarız![]()
vitessiz sürebiliyorsan yani bu meretin üzerinde durabiliyorsan eğer ki yeteneksizlik abidesi değilsen bunu yapabilirsin honda eğitimi yerine sohbet muhabbet yardımcı oluruz =)
hocam msj şimdi dikkatimi çekti istanbulun her yeri düs deilki evim yokuşta..mecbur eve çıkmam lazımdı ..motoru kaldıramadım acemilik iştedirekt vitesli 250 ile basladim.zor tabi. Hele senin gibi daha once ayni yerde farkli fonksiyona alismak daha zor. Peki sen yokusta ne ariyorsun arkadas. Nasrettin hocaya sormuslar yokusu mu seversin inisi mi diye. Duz gozunuze mi girdi demis. Al yanina vitesli kullanmis bi arkadasini duz toprak bi alanda pratik yap
Bu deneme sırasında motosikleti çok defa stop ettirebilirsin gayet normal bunu çok çalış.bu gün beya gezdim gibi düne göre biraz daha iyi idi.yanlız bayırlarda kalkamıyorum motor geri kaçıyo..bunun için bi püf okta varmı acaba geri kaçırmadan kaldırmak için
Bu deneme sırasında motosikleti çok defa stop ettirebilirsin gayet normal bunu çok çalış.
motosikletinin debriyaj ayarına göre değişen kavrama noktası vardır. Yokuşun en aşağısında dur motosikletin önü yukarı baksın.
1. vitese al freni ve debriyajı sık.
gaz vermek yok!!!
debriyajı yavaşça bırak, freni de bırak. Motosiklet geri kayıyorsa kavrama noktasını bulamadın demektir.
tekrar yapıyorsun debriyajı biraz daha fazla bırak, freni de bırak. Motosiklet stop mu etti kavrama noktasını bulamadın debriyajı çok bıraktın demektir.
tekrar yapıyorsun debriyajı biraz daha az bırak, freni bırak. Motosiklet geri kaymadan olduğu yerde duruyor mu işte tam orası kavrama noktası.
Bunu tekrarlıyorsun ve elin alışıyor bu noktaya. Bundan sonra düzde iken de durduğunda elini bu noktaya kadar gevşetiyorsun aa motosiklet gaz vermeden ufaktan ufaktan gidiyorsonra gaz veriyorsun.
Böylece ne motor yüksek devire çıkıp bağırıyor ne de sarsıntıyla gidiyor, ne de birden ivmeleniyor. Yavaşça kalkıyosun.
ana trafige çıkmıyorum ama cadde yollarında geziyorum.evim bayırda oldugu için sıkıntı oluyo kalkışlara ona çalışacam boş bi yer ...istanbulun her yeri trafi girmeden olmuyoilk araba sürdüğünü hatırlıyormusun ? seni yokusta durdurup kaldır aracı deselerdi kaldırabilirmiydin ?? onun gibi düşün..sen boş bir yer bul..orda antreman yaphocam ne yaptın sen vitesli motor aldın hemen sürcem diyorsun..bak bende cbf hastası oldum..hayatımda bir kere cbf gördüm yakındna baktım..vitesli hiç sürmedim...hs vardı sattım..bende sen gibiyim ama yerinde olsam trafige hayatta çıkmam..elimi ayagımı herşeyi alıştırırım
evet bilgiler için çok tesekkür ederim..bende yazdım kafamaBu deneme sırasında motosikleti çok defa stop ettirebilirsin gayet normal bunu çok çalış.
motosikletinin debriyaj ayarına göre değişen kavrama noktası vardır. Yokuşun en aşağısında dur motosikletin önü yukarı baksın.
1. vitese al freni ve debriyajı sık.
gaz vermek yok!!!
debriyajı yavaşça bırak, freni de bırak. Motosiklet geri kayıyorsa kavrama noktasını bulamadın demektir.
tekrar yapıyorsun debriyajı biraz daha fazla bırak, freni de bırak. Motosiklet stop mu etti kavrama noktasını bulamadın debriyajı çok bıraktın demektir.
tekrar yapıyorsun debriyajı biraz daha az bırak, freni bırak. Motosiklet geri kaymadan olduğu yerde duruyor mu işte tam orası kavrama noktası.
Bunu tekrarlıyorsun ve elin alışıyor bu noktaya. Bundan sonra düzde iken de durduğunda elini bu noktaya kadar gevşetiyorsun aa motosiklet gaz vermeden ufaktan ufaktan gidiyorsonra gaz veriyorsun.
Böylece ne motor yüksek devire çıkıp bağırıyor ne de sarsıntıyla gidiyor, ne de birden ivmeleniyor. Yavaşça kalkıyosun.
Dostum bayırda ayak frenini kullan. Vites zaten 1 de olsun. Debriyajı yarıya kadar çek kavrama başladığında frenden ayağını çek. Böylece rahat kalkışlar yapabilirsin. Tabi gazı biraz fazla vermen gerekebilir.bu gün beya gezdim gibi düne göre biraz daha iyi idi.yanlız bayırlarda kalkamıyorum motor geri kaçıyo..bunun için bi püf okta varmı acaba geri kaçırmadan kaldırmak için
anladım tesekler ....Dostum bayırda ayak frenini kullan. Vites zaten 1 de olsun. Debriyajı yarıya kadar çek kavrama başladığında frenden ayağını çek. Böylece rahat kalkışlar yapabilirsin. Tabi gazı biraz fazla vermen gerekebilir.
evet haklısınız bunu bi kaç defa yaşadım ön frenle beya bi kaydıarka frene basman ile stop etmesinin bir bağlantısı yok. Başka bir sebepten olmuştur.
Motosiklet yokuşlarda arka fren ile yerinde durdurulur. Çünkü ön tekerlek yavaştan havalanmıştır aslında ve yeri çok tutmuyor olabilir. Bir de yerde biraz toz, kum vs varsa motosiklet boştaymış gibi kayar. Bir de üzerine ileride artçı alacağınızı ve ön lastiğin iyice yerden kesileceğini ekleyin çok feci !!!
Yokuş yukarı olduğunda motosiklet arka fren ile sabitlenmesi lazım. Benzer şekilde düz yoldasınız baktınız ki yerde kum vs maddeler var. Ön fren ile durmayı deneyin aa motosiklet durmuyo gidiyor. Yine aynı kum, ufak taşlı yerde arka fren ile durmaya çalışıyoruz. Sonuç çok daha iyi duruş