Sanane birader !!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende japon takintisi yok, adamlar iyi motor yapiyor, en kucuk hacimlisinden tutunda en buyugune kadar , yarin oburgun farzi misal ispanya cikar, dunya standarti ustu motorlari piyasa fiyatinin altinda dunyaya satar, piyasaya yon verir, oyle bir duruma gelirki, japonuda sollar. O zaman derim ki ispanyol motorlari iyidir. Ben iyi ve mantikli olan seylerden yanayim. Ozellikle turkiye kosullarinda, şu an durum bu malesef japonlar iyi yapiyor bu işi, hemde senelerdir. Kendileri 50cc scooterlar ile gezerken dunyaya 4 silindir spor makina pompaliyorlar, hemde iyi makinalari ucuz fiyata, sosyo ekonomik duzeyi dusuk ulkelerede on numara commuter tarzi motorlar satiyorlar.
bugun alacaginiz bir ybr yada bir cbf 150,insanin motosiklete olan hobi harici her turlu ihtiyacini, dusuk butcelilerinde hobi ihtiyacini karsilayacak mukemmel iki modeldir bence.

F54

bu değil de 400 ü getirse süper motor
bu 400 500 segmentinde büyük başlık var...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:29 ----------

Araba alinir o paraya diyorlar ya, zaten 2 arabam var deyince suratlarini gormeniz lazim:)

hah bende tenere aldım 14 mod ne o paraya araba alınır ee araba da var para battı diyorum
hay beynin s... diyorlar
lan a.... sen ilk önce git bi bisiklet al kendine
benim kafa bu kadar çalışıyor iki motor bi arabam var
senin kafa da çalışıyor hemde benden çok çalıştığını iddaa ediyorsun ama yaya geziyorsun..

ben her yaz memleketime köyümegiderim..kavede aynı muhabbet..kaça aldın 5500 e..."oooo ne gerek var..doğan şahin alınır o paraya....":p

Sizin yapacak bir şeyiniz yok, kahveye mecbur gideceksiniz. Bir de bu gidişinizde fiyat düşürün (mesela 1000 lira gibi)bakalım ne diyecekler? "Ee, geçen sene 5500 demiştin" derlerse siz de "niye her sene aynı soruyu soruyorsunuz? dersiniz. :p

Komediye bak; Kırmızıda dururken yada motoru çay ocağının önüne çekmiş çayımı yudumlarken yanıma gelen lüzumsuz zevzeklerin boş şaçma konuşmalarına otomatik cevap vermeye alışmış olan ben , şimdi burada motorcunun motorcuya yaptığı zulmü görünce .... Way anasını sayın seyirciler.
Lüzumsuz zevzeklerin bize yaptıklarını hakediyoruz galiba...

Bu hayatta herşeyi, her söyleneni kafaya takarsanız yaşayamazsınız. Parayi veren sen kullanan sen derdini sıkıntısını çekicek olan sen. Boşver yap bi uzun yol kendine gel :)

Arkadaşlar motosikletimi aldığım günden beri muzdarip olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. Bardağı taşıran olayıda demin yaşadım. Kırmızı ışıkta durdum uyruğu belirsiz bir scooter a binmiş kapşonlu bir abi ooo bu canavar ne dedi mondial dedim direk güldü yazık etmişsin paraya dedi ne kadar dedi 10 civarı dedim bidaha yazık dedi honda yamaha alsaydın ya dedi. Işık yandı bastım gittim. Hayır aldığımdam beri herkes honda yamaha alırdın o paraya deyip duruyor boğazlarını sıkasım geliyor. Yamahanın enduro su kaç para biliyonmu diyorum ses yok. Sırf üstünde honda yazıyor diye garenaj giydirilmiş ybr ye o kadar para vermem ben. Anlamıyorsan konuşma enduro bu demekten dilimde tüy bitti. Bide kaç yapıyor sorusu var 130 diyorum az diyor enduro lan bu enduro 250 cc makina ulan 100cc scotera biniyon ben bişey diyormuyum sana. İnsanlar çok acayip. Bıktım vallaha.

Sorununu 3sn içinde çözüyorum. Şimdi aşağıdaki resmi sağ tıklayıp flaş belleğe kaydediyorsun en yakın reklamcıda etiket olarak bastırıp depoya kuyruğa vs bastırıyorsun:

Narodnaya marka > Halkın markası veya milletin markası
http://minsk-moto.by/images/nm_logo.png
nm_logo.png

Minsk logosu
http://minsk-moto.by/images/logo.png
logo.png

Bu motor birçok marka altında üretilip satılıyor. Bunlardan birisi de bildiğimiz meşhuur rus Minsk
http://minsk-moto.by/en/enduro/trx-300i.html
color1_1.png

motosikletin M sinden anlamayan insanların yaptığı mesnetsizce yorumlar bunlar. RX3 çok güzel bir model zamanında bende çok araştırmıştım nasip olmadı o ayrı. insanların ne dediği senin yaşantını değiştirmez kardeşim bu yüzden onlara sadece gülüp geç.

Bugün ışıklarda bekliyordum en önde. Bir motosiklet geçti yanımdan, tahmini 250'lik falandı. "Az daha büyüğünü al onun" dedi, geçti gitti :D İnsanları anlamak zor.

Boş muhabbet yapıyorlar takma kafaya, şu zamana kadar 11 motosikletim oldu, 3 tanesi mondialdi. Sıfır sorunla çok uzun yollar yaptım. Benim şahsi fikrim aynı paraya enduro almam cross veya racing makine bakarım, yamaha, honda dedikleri markalarda dökülüyor ki şuanda yzf r125 sahibiyim ordan biliyorum.

Not : Gapçık ağızlıları görünce S.....i çek gönder..

Piyasada ürün varsa elbet değerlendirip alanda olacaktır.
Arz, talep, piyasa, ekonomi, F/P olaylarından anlamayan kişiler konuşabilir doğaldır.

Motoru yeni aldıysan ve yav bu motoru aldıkta iyi mi ettik kötü mü ettik dökülür mü diye düşüncelerin varsa oldukça can sıkar böyle kerkenezler. Ama motorundan eminsen iyi ki almışım bu motoru diyebiliyorsan o zaman koy gitsin. Sen hondaya yamahaya binmeye devam et de ver gazı arkandan bakar o mal mal.

Bence haklılar, 10 lira gibi bir para verip Çin malı motosiklet alman, Acemiliğin, yeni başladığının ve tecrübesizliğinin göstergesi. Alınma ama bu zevk işi falan değildir, keyifte değildir, her malın bir bedeli vardır, altındaki motosiklet bedelinin 3/1 i malesef. Japondan şaşmayacaksın, küçük hacim olsun, başka tarz olsun ama illa ki japon olsun. motosikleti japonlar yapar, gerisi hikayedir.

Yıllar geçsin hem yaşın büyüsün hem motosiklet konusunda tecrüben artsın, o zaman söylediklerimi daha iyi anlarsın şimdi sadece kızarsın bana.

Çünkü aldığın motosiklette, güvenlik desen yok, sağlamlık desen yok, görüntü desen yok, distribitör servis desen ne olduğu belli olamayan kıyı köşe dükkanlar o da yok. Parasının motorumu desen o hiç yok. O yüzden külliyen yanlış bir motosiklet almışşsın. Hondadın en dandik modeli Cb125 ace bile, mondialin en kaliteli 400 lük modelinden bile kat kat iyidir. Hatta Benellinin 4 silindir motorlarından bile iyidir.

Japon, japondur, şaşmayın, ha bütçeniz yok 1-2 liraya cup alıcam cg alıcam derseniz eyvallah sözümüz olmaz, ama vereceğiniz para bir honda 125 commuter parası ise orada dur. Ben zaten insanların mantığını kesinlikle anlamıyorum çinli motor niye alınır? bütçen düşükse alınır. Aynı bütçeye Japon motoru dururken çin, kore, hindistan taiwan..vs motor almak abesle iştikaldir, parayı sokağa atmaktır.

Adam ducatiyi harley davidsonu filan silip atti. :D

bir şehirden diğerine giderim
yolda bi kahvede çay molası
Ayağını sürüyerek yavaş yavaş motosiklete yanaşır
Önce gazı bi çevirir debriyaj kolunu çeker
depoya bir iki tık vurur
dudağını büzerek
eleman - Kaç para bu be
ben - Bedava
e- hadi canım
B- ...
E- kaç basıyo aga bu
b- Basmıyo abi
E-nasıl Kaç hız yapıyo
B- 60-70 km belki
E- dalga mı geçiyon
B- bedava motor babacım kaç basmasını bekliyon
E-s...git soranda kabahat

motorunuz gayet güzel hiç kafaya takmayın. yüksek cc olsaydı hiç düşünmez alırdım

Bence haklılar, 10 lira gibi bir para verip Çin malı motosiklet alman, Acemiliğin, yeni başladığının ve tecrübesizliğinin göstergesi. Alınma ama bu zevk işi falan değildir, keyifte değildir, her malın bir bedeli vardır, altındaki motosiklet bedelinin 3/1 i malesef. Japondan şaşmayacaksın, küçük hacim olsun, başka tarz olsun ama illa ki japon olsun. motosikleti japonlar yapar, gerisi hikayedir.

Yıllar geçsin hem yaşın büyüsün hem motosiklet konusunda tecrüben artsın, o zaman söylediklerimi daha iyi anlarsın şimdi sadece kızarsın bana.

Çünkü aldığın motosiklette, güvenlik desen yok, sağlamlık desen yok, görüntü desen yok, distribitör servis desen ne olduğu belli olamayan kıyı köşe dükkanlar o da yok. Parasının motorumu desen o hiç yok. O yüzden külliyen yanlış bir motosiklet almışşsın. Hondadın en dandik modeli Cb125 ace bile, mondialin en kaliteli 400 lük modelinden bile kat kat iyidir. Hatta Benellinin 4 silindir motorlarından bile iyidir.

Japon, japondur, şaşmayın, ha bütçeniz yok 1-2 liraya cup alıcam cg alıcam derseniz eyvallah sözümüz olmaz, ama vereceğiniz para bir honda 125 commuter parası ise orada dur. Ben zaten insanların mantığını kesinlikle anlamıyorum çinli motor niye alınır? bütçen düşükse alınır. Aynı bütçeye Japon motoru dururken çin, kore, hindistan taiwan..vs motor almak abesle iştikaldir, parayı sokağa atmaktır.

En iyisi bütün motorlarımızı fuji dağında yaşayan japon motorsiklet tanrısı Fujikawa'ya kurab edelim.

Zibilyonuncu kez yazıyorum, "çinli motor" dediğin kendini ispat etmiş eski model japon motorların türevi/klonu/taklidi/kopyasıdır. Anlı şanlı firmaların hemen hepsi bu beğenmediğiniz firmalara motorlarını ürettiriyorlar.

Yedek parça konusunda beğenmediğiniz UMA'nın getirdiği bütün motorların yedek parça fiyatları internet sitesine var. Yedek parçanın depoda olup olmadığı bilgisi de sitesinde mevcut.

http://www.mondialyp.com/tr/yedek-parcalar

Diğer markaların böyle bir hizmeti var mı?

Sen o paraya Yamaha yada Honda alsaydın bu sefer de "O paraya araba alınırdı" diyecekler. Yani diyecekler de diyecekler. En iyisi duymazdan gelmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar