- Konu Yazar
Herseyden once bunun bir gezi yazısı olmasını ümid ederdim ama olmadı. cumartesi aksamı 4 kişi 4 motor Tokattan Ünye Terme Samsun tekrar Tokat istikametinde bir gezıye cıktık, Hersey Termeye kadar cok ıyıdı. Yalnız motorum Terme Samsun arasında anıden gaz kestı agırlastı ve hızı bayagı bir düştü. Gaz yememeye basladı. Termede pazar oldugu ıcın acık tamırcı bulamadım. Sadece bır Mobilet tamırcısı arkadas buldum. O dedı hava fıltrelerındendır, süngerlerini söktük. Samsuna kadar 40 km aynı sekılde 50 50 hızla gıttım. bır faydası yok... birde 40 km yola yarım depo benzın yaktım. Samsunda acık bır arkadas bulduk sanayıı sıtesınde. Bır heves gazladım yanına, durumumuda bıldırmeme rağmen işinin cok oldugunu ve bakamıyacagını bıldirdi taaki bız baska acık tamirci bulamayıp gerı donup yalvar yakar yaptırana kadar. Motoru tamıre bıraktım. Geri almaya gıttıgımde Mnıfoltun patladıgını, sıfır takıldıgını soyledı. Debrıyaj balatalarının zımparalandıgını, karbüratorun ıcınde benzın ıgnesının baglı oldugu ınce yıvarlak bır parcanında yırtık oldugunu onuda yapıştırdıgını soyledi. Tokata kadar goturecegını hatta baya bır sure ıdare edecegınıde belırttı.
Şimdi asıl mesele Samsunu 30 40 km gectım aynı arıza tekrar baslaadı ara ara gaz kestı daha vardı 100 110 km asırı rampalı virajlı bır yolum. bır sure sonra tamemen gaz yememeye basladı eskısındende beter oldu 40 50 km hızla o kadar yolu gecenın bır yarısı geldım. ama ne geliş. Arkadaslara mahcup oldugumamı yanayım. Motora mı yanayım. Hersey tam oldu dıye tamırcıye fazla fazla verdıgım ücretemi yanayım.Velhasıl tamırcı arkadasların yanından yenı geldım motorum hala orada:
*Manıfolt tekrar 3 yerınden yırtık ve eskı parcaymıs
*debriyaj balatası tekrar zımparalanmaya ıhtıyac duyuyor acaba niye
* karburatorun ıcındekı hava akımını ayarlayan çember seklındekı ığnelı parcada kocaman delık var
Al sana aynı arızalar ve daha fazlası. Bu nasıl işçilik bu nasıl ustalık. Bu nasıl vicdan. Samsunlu arkadaslar samsundakı tamırcı nın adı MOTOR HOSPİTAL. Numarasına ve ismine ihtiyacım var. Hayır bende insan hospıtalındeyım. Biz hastanede vatandasa bu sekılde hızmet versek neler olur bılemem.
Kusura bakmayın uzun uzun yazdım okuyan ve yardımını esırgemeyene sımdıden Tesekkur ederım.
r:
r:
r:
r: :salut:
Şimdi asıl mesele Samsunu 30 40 km gectım aynı arıza tekrar baslaadı ara ara gaz kestı daha vardı 100 110 km asırı rampalı virajlı bır yolum. bır sure sonra tamemen gaz yememeye basladı eskısındende beter oldu 40 50 km hızla o kadar yolu gecenın bır yarısı geldım. ama ne geliş. Arkadaslara mahcup oldugumamı yanayım. Motora mı yanayım. Hersey tam oldu dıye tamırcıye fazla fazla verdıgım ücretemi yanayım.Velhasıl tamırcı arkadasların yanından yenı geldım motorum hala orada:
*Manıfolt tekrar 3 yerınden yırtık ve eskı parcaymıs
*debriyaj balatası tekrar zımparalanmaya ıhtıyac duyuyor acaba niye
* karburatorun ıcındekı hava akımını ayarlayan çember seklındekı ığnelı parcada kocaman delık var
Al sana aynı arızalar ve daha fazlası. Bu nasıl işçilik bu nasıl ustalık. Bu nasıl vicdan. Samsunlu arkadaslar samsundakı tamırcı nın adı MOTOR HOSPİTAL. Numarasına ve ismine ihtiyacım var. Hayır bende insan hospıtalındeyım. Biz hastanede vatandasa bu sekılde hızmet versek neler olur bılemem.
Kusura bakmayın uzun uzun yazdım okuyan ve yardımını esırgemeyene sımdıden Tesekkur ederım.