Şampiyona Görkemli Veda!

Milli Takımlar Kaptanımız Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nın 5. Ayağı İtalya yarışında son kez piste çıktı. İtalya’daki Imola Pisti’nde dün basın toplantısıyla aktif sporculuk yaşamını sonlandıran Kenan Sofuoğlu, yarış öncesi pistteki 3. çizgideki yerini aldı. Sofuoğlu, daha sonra start almadan padoka geri döndü. Diğer yarışçıların mücadelesini izleyen Sofuoğlu, tören alanına geçerek hayranlarına veda etti. Spor kariyerini sonlandırıpp sembolik olarak çizgide yer aldığını anlatan Sofuoğlu, “Aktif spor kariyerimi bitirdim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın benim için bu yönde tavsiyeleri vardı. Ben de bunu gerçekleştirdim.” diye konuştu.

ÜLKEMİZİ YILLARCA BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

İtalya’da milli sporcumuzu yanlız bırakmayan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Kenan’ın spor hayatına başlayalı uzun yıllar olduğunu belirtti. Sofuoğlu’nun son kez piste çıktığını vurgulayan Başkan Uçar, şöyle konuştu: “2018 Mayıs’ta son yarışmasına çıkmış oldu. Böylece arkadaşlarıyla da vedalaşma imkanı buldu. Türkiye’nin sayılı spor elçilerinden biriydi. Sadece Türk sporu adına değil, Türk insanı, genci adına önemli elçilik yaptı. Bizi anlattı. Bizi dünyaya doğru ifadelerle, çalışan, gayret gösteren, kazanan, kazanamadığında da olgunluğundan hiçbir şey kaybetmeyen bir sporcu, genç, Türk insanı kimliğini bütün yarış hayatı boyunca her yerde sergiledi. Bütün tribünlerden, 10 binlerce kişinin yer aldığı sahneden bunu anlayabiliyoruz.”

Kenan örnek kişiliğinden dolayı gurur duyduğunu anlatan Başkan Uçar, “Kenan’ın Türk sporuna büyük hizmetleri oldu. Bugün artık hizmetlerin format değişikliğine gitmesi gereken gündü. Sayın Cumhurbaşkanımızın talebi üzerine, annesinin arzu ettiği, bizlerin de buruk bir şekilde tamam dediğimiz bir kariyer sonlandırması yaşadı. Kenan bundan sonra yeni sporcular yetiştirmek adına çok daha önemli hizmetler üstlenecek. Aslında biraz daha yükü ağırlaştı. Eğer kendisi arzu ederse, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun seçimlerinde, delagasyonunu oluşturan kulüp ve delegelerimiz de uygun görürse ben bugün dahi bırakmaya kendisi için razıyım. Bunu defalarca da dile getirdim. Umut ediyorum ki belki federasyon başkanı olarak, belki bir spor adamı olarak veya bir antrenör, menajer olarak bu spora, Türk sporuna hizmete devam edecektir. Kenan için her şey yeni başlıyor. Bambaşka bir hayata geçecek. Yarış kariyeri bitti belki ama insana ve etrafındaki yarışçılara emek etmeye gayreti sürdürecektir.” dedi.

HAYRANLARIYLA VEDALAŞTI

Dünya Supersport Şampiyonası’nda 5 kez şampiyonluğa ulaşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, aktif spor yaşamına veda etti. Sofuoğlu için Dünya Supersport Şampiyonası’nın 5. ayağı İtalya yarışında jübile organizasyonu düzenlendi. Şampiyonanın sıralama turlarına katılan Sofuoğlu, ardından basın toplantısı düzenleyerek aktif spodrculuk kariyerini noktaladı. Kenan Sofuoğlu, takımı Kawasaki Pucetti’nin kendisi için çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Seyirci ve bu sporu seven İtalyanların önünde düzenlenen jübile organizasyonun bugüne kadar hiçbir sporcuya nasip olmadığını vurgulayan Sofuoğlu, şöyle konuştu: “Ben buraya yarışmak için değil, yarışlara elveda etmeye geldim. Rabbim çok güzel başarılar, kariyer nasip etti. Bugün veda gününümüzdü, resmi olarak da artık burada noktaladık. Burada bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Avrupa ülkelerinden gelen gurbetçi Türkler, tören sırasında Kenan için, “Bu ülke seninle gurur duyuyor” sloganları atarak Türk bayrağı açtı. Ayrıca hayranları, Sofuoğlu’nun fotoğrafının da yer aldığı ve “Kenan Sofuoğlu, Güle Güle Efsane 1998-2018” yazılı tişörtler giydi.

Veda törenine Kenan Sofuoğlu’nun öğrencileri milli sporcularımız Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü ve Deniz Öncü’de katıldı.

Törende geçmiş yıllarda rakipleri arasında yer alan ve takım arkadaşlarının da bulunduğu motosikletin önemli isimleri Kenan ile ilgili anılarını paylaştı. Ayrıca Sofuoğlu’nun başarıların ve yarış anlarının anlatıldığı video gösterimi yapıldı.

Kaynak:TMF

Ekli dosyalar

• kenanhaber.jpg
    kenanhaber.jpg
    83.5 KB · Görüntüleme: 24,923
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
20 yılda bence en büyük başarısı Toprak, Can ve Deniz'dir. geri kalanlar beşiktaşın yıllarca 3. ligde oynayıp her sene şampiyon olmasıdır. yolu açık olsundur.

Bir tek parti bayrağı eksik kalmış. Schizo'nun dediklerine ek olarak ilk şampiyonluğu da anlamlı benim için.

Hadin Selametle. Toprak Can ve Deniz'i görelim artık. Bu tipten çok sıkıldıydım artık adını daha az duyacağım için mutluyum.

"Seyirci ve bu sporu seven İtalyanların önünde düzenlenen jübile organizasyonun bugüne kadar hiçbir sporcuya nasip olmadığını vurgulayan Sofuoğlu"

İşte bu, yakışır şampiyona.

ünvanı şampiyon olmalı mı tartışılır. katagori itibari ile dağın zirvesinde olmadın usta. eğriye eğri doğruya doğru.
genç 2 yetenek bıraktın peşinden gelen bu bile yeterli aslında. boşver şampiyonluğu idol olmak şampiyon olmaktan iyidir.
emeğine ve istikararına sağlık, birde çok şanssız dönemler geçirdin, evladının acısını bizler de hissediyoruz.
hükümet başkanlarına olan düşkünlüğün olmasaydı türkiye genelinde sahiplenilen sporcu olacaktın. seçimler sorgulanmaz.

Şampiyonluklarını bilmem ama götü kaşınsa bunu RTE için yapıyorum diyip kaşıyacak

Yakında spor bakanı, motorlu sporlar devlet başkanı, motor cumhuriyeti başkanı felan öyle bir siyasi olarak karşımıza çıkmasına kesin gözüyle baktığım biri.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence "Ulan aslında biz Türk'ler de motor sporlarında başarılı olabiliriz" inancını bana aşılayanlardan biridir. Şu an pistlerde gördüğümüz Toprak, Can, Deniz ve adını henüz duymadığımız pırıl pırıl gençler bu bayrağı çok daha yukarıya taşıyacaktır. Kenan Sofuoğlu'nun siyasi görüşünden zerre hoşlanmam ama 19 Mayıs'ı yaşadığımız bugün bence bayrağımıza çok hizmetleri olmuştur.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
"Aktif spor kariyerimi bitirdim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın benim için bu yönde tavsiyeleri vardı. Ben de bunu gerçekleştirdim."

Hayırdır Keno.
"Motur bakanı mı olceeen yoğsam başımıza?"

Söylentilere göre bu seçimlerde AKP millet vekili adayı olacak. Son iki senesine bakarsak aksini beklemiyordum.

https://www.haberler.com/motosikletci-kenan-sofuoglu-ak-partiden-10868720-haberi/
https://www.mynet.com/kenan-sofuoglu-ak-parti-den-milletvekili-aday-adayi-oldu-158864-myspor

Sırf uzun adamin yancisi diye acayip ayar oluyorum bu canlıya . İnşallah yetiştirdiği 2 genco bu avel gibi olmaz .

Adamın kariyeri birakma sebebine bak . Uzun billurumu taşı dese taşıyacak kişilerden birisi .

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
Görkemli vedanı yesinler :)
bu final hareketiyle benim için kenan efendi başlangıç motoru ybr ile belki yeniden motosiklet camiasına giriş yapabilir.
fazlası değil.

TEŞEKKÜRLER motor sporları adına...Yıllar süren uğraş ve mücadelelerinde ülkemizi temsil ettin....Çok güzel bir laf vardır " bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz, fikir sahibi olmak için de ciddi tahliller,mukayeseler gerekir"....Ülkemiz adına daha önce bu yolda başarılı olmuş bir sporcu yok bildiğim kadarıyla ....Çok konuşarak değilde çalışarak bir yerlere gelmek gerekir diye düşünüyorum....ALLAH cc senden razı olsun kardeşim. AYYILDIZLI BAYRAĞIMIZI dünya çağında dalgalandırdın ....Üzerine düşeni fazlasıyla yaptın bence .... Gençler izinden dahada ilerlere varacaktır .Saygı ve selamlar.

TEŞEKKÜRLER motor sporları adına...Yıllar süren uğraş ve mücadelelerinde ülkemizi temsil ettin....Çok güzel bir laf vardır " bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz, fikir sahibi olmak için de ciddi tahliller,mukayeseler gerekir"....Ülkemiz adına daha önce bu yolda başarılı olmuş bir sporcu yok bildiğim kadarıyla ....Çok konuşarak değilde çalışarak bir yerlere gelmek gerekir diye düşünüyorum....ALLAH cc senden razı olsun kardeşim. AYYILDIZLI BAYRAĞIMIZI dünya çağında dalgalandırdın ....Üzerine düşeni fazlasıyla yaptın bence .... Gençler izinden dahada ilerlere varacaktır .Saygı ve selamlar.

sanki o bayrağı senin benim için dalgalandırdı, mevzuyu çok önceden anlayanlar olmuştu fakat hala anlaşılmayan tarafını hayretle izliyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar