Bunu yaşadım, genelde en olmaması gereken zamanlarda olur böyle şeyler.
Bir gece geç saatte, artçı eşim ile evime 20km kala motosikleti bırakamayacağım, sağda emniyet şeridi olmayan ve uzunca bir mesafe kesintisiz bariyer olan bir yerde yaşamıştım.
Şamrelli olduğunu bildiğim halde bir umut (ilk kez başıma geliyordu) bir arkadaşımı arayıp sprey istedim. Getirdi. Spreyi sıktık eve kadar sorunsuz götürdü ancak sabah tekrar inmişti.
Lastikçiler (oto lastik) motor jantını sök/tak işlemini bilmiyorlar. Motosiklet servislerinin (çoğunda) lastik işi yapılmıyor. Motor lastikçisi bulmak yada atölyesinde motor lastiği de onaran bir motor tamircisi bulmak gerekiyor.
Bunun ardından ya motoru yada jantı oraya götürmek gerekiyor. Tam bir eziyet. Kamyonet tutmak vs vs.
Ben ne yapmıştım, ertesi gece bir motosiklet lastikçisine rica ederek olduğu yerde onarmasını sağlamıştım. (buradan buz moto yasin ustaya selamlar)
Uzun yola çıkılacaksa rota üzerindeki (belirli aralıklarla) motosiklet tamircilerini (tercihen motosiklet lastikçilerini) not etmek gerekli. Hatta fazla titiz davranmak gerekirse yol üzerinde (gerektiği durumlarda motoru taşıtmak için) bulunan nakliyecilerin ve konaklamak gerekirse otel/pansiyon gibi işletmelerin de iletişim bilgilerini not etmek gerekli.
Zaman ve bütçe planlanırken (bunun gibi) olası sorunlara pay bırakılırsa, sorun olmayacaktır.
Kişisel önerim ise: "Korkmayın bir şey olmaz"