şamandıra

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorumu yeni aldım ama benzin şamandırası bozuk.
Bunu ben tamir edebilir miyim? Ya da yenisini takabilir miyim? Ustaya götürmek istemiyorum. Kendi işimi kendim yapmak istiyorum. nasıl değişir ya da nasıl tamir edilir, resimli anlatım varsa ya da tarif edebilecek arkadaşlar tarif ederse sevinirim. Motorum cbr 125.

motorumu yeni aldım ama benzin şamandırası bozuk.
Bunu ben tamir edebilir miyim? Ya da yenisini takabilir miyim? Ustaya götürmek istemiyorum. Kendi işimi kendim yapmak istiyorum. nasıl değişir ya da nasıl tamir edilir, resimli anlatım varsa ya da tarif edebilecek arkadaşlar tarif ederse sevinirim. Motorum cbr 125.

sıfır mı ikinci el mi aldın sıfır aldıysan kardeş garantisi varken servise götürmeni tavsiye ederim

2. El aldım garanti malesef yok.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:09 ----------

yardım etcek yok mu acaba? :silent:

2. El aldım garanti malesef yok.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:09 ----------

yardım etcek yok mu acaba? :silent:

Hocam internetten araştırdım, şamadra bulmadım. Konyada'ki en yakın Honda servisi sizi bekler artık :) Üzgünüm ki yüksek bir fiyatla karşılacaksınız, CBR'ın kötü yanlarından birisi uçuk kaçık parça fiyatları. Sonuçları yazarsanız seviniriz. :)

Hocam internetten araştırdım, şamadra bulmadım. Konyada'ki en yakın Honda servisi sizi bekler artık :) Üzgünüm ki yüksek bir fiyatla karşılacaksınız, CBR'ın kötü yanlarından birisi uçuk kaçık parça fiyatları. Sonuçları yazarsanız seviniriz. :)

:pr: :pr:
Peki tamir edilebilme olanağı oluyo mu? En iyisi ustaya gösteriyim tamir edemezse gitti paracıklarım. :salut:
Araştırma yaptığınız için de teşekkür ederim.:rendeer:

Kontakt spreyi bile işinizi görebilir(yağlı elektronik sprey),bozuk derken yanlış mı gösteriyor.
Depoyu sökerken ve depodan şamandırayı çıkartırken contalarına ve mekanizmaya zarar vermemek için çarptırmadan çıkarmalısınız,altına bir köpük tabla iyi olur. Takarken de contaların tümünü yağlayıp takmalısınız.

Kontakt spreyi bile işinizi görebilir(yağlı elektronik sprey),bozuk derken yanlış mı gösteriyor.
Depoyu sökerken ve depodan şamandırayı çıkartırken contalarına ve mekanizmaya zarar vermemek için çarptırmadan çıkarmalısınız,altına bir köpük tabla iyi olur. Takarken de contaların tümünü yağlayıp takmalısınız.

Yok hiç göstermiyor. Depo boşmuş gibi gösteriyor ve ışıkta yanmıyor. Acaba teli mi koptu? Aklıma o da geldi şimdi.

Yok hiç göstermiyor. Depo boşmuş gibi gösteriyor ve ışıkta yanmıyor. Acaba teli mi koptu? Aklıma o da geldi şimdi.

Şamandıra ayarından kaynaklı bir sorun değil ozaman,kablo bağlantılarını varsa sigortasını kontrol etmek gerekiyor. Philips'in kırmızı kapak spreyi her motosiklet kullananda bulunmalı.

gösterge panelindeki hiçbir ışık yanmıyor mu? eğer yanmıyorsa sigorta atmıştır. yanıyorsa ve sadece şamandıra çalışmıyorsa temazsızlık olabilir.

hiçbiri değilse ve şamandıra bozulmuşsa çok dert etme. cbr125 bir depo ile ortalama 300km yol yapar (300km'nin üzerine çıkıyor ama risk almaman için söylüyrum) her 300km'de bir benzin alırsan yolda kalmazsın.

bu arada sigortalar selenin altında. artçı selesini kontak anahtarı ile açıp seleyi tutan vidaya ulaşabilirsin. vidayı çıkardıtan sonra seleyi yavaşa geriye doğru çekip öndeki tırnaklar şaseden ayrıldıktan sonra seleyi bir kenara koy. hatırladığım kadarıyla akünün yanında sigortalar vardı. sigortaların üzerindeki kapakta yolda kalmaman için bir set yedek sigorta var.

3 adet ufak sigorta var bunları teker teker çıkarıp kontrol et, eğer sigorta atmışsa zaten anlarsın (sigortanın içindeki ince tel kopmuşsa atmış demektir), yedeği ile değiştirirsin.

tabi bunları yaparken kontak açık olmasın :)

Son düzenleme:
panelde benzin göstergesi hariç herşey çalışıyor. Benzin göstergesi boş gösteriyo depoyu ama ışık yanmıyo. İçine 20 liralık benzin aldım yinede hareket etmedi. Işığının da yanmaması telin kopmuş olduğu anlamına mı geliyor?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:57 ----------

sigorta atmış olsa benzin göstergesinin dışında birkaç şeyin daha çalışmaması gerekmez mi?

GKN

Sigortayla alakalı bi durum yok, benzin şamandırasının deponun altında kabloları vardır, bunların sağlıklı oldığundan bi emin ol öncelikle. Bir voltmetre yardımı ile kotrollerini yap, durumu bildir tekrar konuşalım.

peki teli kopmuşsa onu nasıl anlarım? paneli sökmem mi gerek yoksa sökmeden de bakacağım bi yer var mı?

GKN

Canım kardeşim bu konularda tamamen bilgisizsen bi tamirciye gitmen daha mantıklı olucak, söküp takarken birşeyler takmayı unutsan motor çalışmıyacak ve daha çok canını sıkıcak.

haklısın. Hayatımda ilk defa dün motor sürdüğümü düşünürsek.:)
Yarın ustaya naş naş.:pale: inş. Çok para almaz.
Yardımcı olan herkese çok tşk. Ederim.:rendeer:

kendin yapabilmen için biraz tecrübeye ihtiyacın var. bu maalesef yıllar içinde gelişiyor. şamandıranın devre kısmında bir rezistans vardır. benzinin yoğunluyla kalkıp inen kısmın ucunda rezistansa değen bir parça olur. birçok şamandıra bu parça rezistansa temas etmediği için göstermez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar