sallantı problemı

150 mc motorumla gıderken sankı tekerler sag sol yapıyor gibı hızlandıkca azalıyor yerını tıtresıme bırakıyor tekerlerı tek tek sehpada kontrol ettım ama oynamıyorlar nedendır acaba arama yaptım 10. sayfaya kdar baktım bulamadım yardımlarnızı esırgemeyın

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

[/COLOR]lastik kırkılıp yanak yapmış olabilir (lastiğin herhangi bi yerinde dengesiz şişme) dış lastiği kontrol edin. Gerekirse değıştirin.

meriç bendede benzer sorunlar var. özellikle ön lastikte. ama artık önemsememeye çalışıyorum.

ön ve arka maşa mafsallarında boşluk olabilir. ayrıca çok eski lastiklerde balansa etki eden bu tür sorunlar yaşatır.

lastiklerim eski değil orta hallı balon yapan lastik yokbirde virajda yatırdıgım zaman sankı teker katlanıyor . gibi birden boslua dusuyor . arka tekerın baglı oldugu u seklındekı demirin vidalarını bi kontrol edeyim ozaman . bu arada amansorle alakalıdr dıye arka amansorlerı sıktım sankı o katlama olayı azaldı

ygk

motosiklet lastiği balans olur, ama jant ya da lastik balans yaparsa hızlanınca daha kötü olur, yavaşken sorun yok hızlıyken varsa yükske ihtimal arka mafsal sallantı yapıyordur, hızlanınca zincir gerildiği için boşluğunu alıyordur tehlikeli.

ygk

ama hava inmişse hızlandığında lastikleriklerin yere yapışması gerekir ve viraj kabiliyeti nerdeyse kalmaz hemen kendini bellir eder.. bence mafsal, küçük ihtimalle burç.

tabiki bakmak lazım lastik havası inikse zaten trafiğe çıkması hata

ama hava inmişse hızlandığında lastikleriklerin yere yapışması gerekir ve viraj kabiliyeti nerdeyse kalmaz hemen kendini bellir eder.. bence mafsal, küçük ihtimalle burç.

tabiki bakmak lazım lastik havası inikse zaten trafiğe çıkması hata
bence ta mtersi hızlandıkça lastik ısınır ve hava genişler yani lastik şişmiş olur

ygk

şöyle düşünün, lastik patladığında lastiğin havası henüz tam inmemişken, lastiğin inmeye başladığını düz seyrederken değil dönüşlerde anlarız, arkası kayar gibi gelir ama aslında lastik yere sabit janttan çıkma isteğidir. inik lastikte aynı genleri taşır bu durumla, lakin 30 psi isteyen bir lastik 20 25 psi ise bunu ne giderken ne dönerken anlarız. ve sallantıda oluşturmaz. sadece motor biraz daha kasar.

Arkadaşlar aynı sorun benim Transalpta var
arka tekerlek rulmanlarında boşluk vardı değiştim
fakat sorun devam ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar