16 yaşındaydım. Lise 2 ye gidiyodum. Ömrümde hiç vitesli motor kullanmamıştım. Bi mobilet binmişliğim vardı. Ama kafamda hep tasarlardım. Vitesli motorda şöyle vites atarım, debriyajı sıkarım vites geçiririm falan. Okula rus 2 zamanlı vitesliyle gelip giden bi çocuk vardı. 150 cc ydi yanılmıyosam motoru. Sürmek için istedim vermedi. Bende dedim kendisine kaçırır sürerim bak dedim. Kaçırabiliyosan kaçır dedi. Sene 1996 kredili sistemde okuyorum. 3 ders dolu 2 si boş. Veya sabahtan okula gidiyorum, öğleden sonra boş. Bi alt sınıflarda kalkmıştı kredili sistem. Yani full dersler dolu. Eleman derste benim dersim boş. Dışarıda kimsecikler yok mavi rus motorundan başka

l: hemem anahtarlığımda bulunan bisürü anahtarı çıkarıp başlıyorum çalışmalara.

l: 1-2 dk içinde çat açılıyo kontak :queen: el marşı yok tabi bilmem kaç yaşında 2 zamanlı motor. Ayak marşıyla bikaç denemeden sonra çalıştı meret. Ve ilk defa vitesli sürüyorum. Sıktım debriyajı attım 1 e. Verdim gazı yavaşça bıraktım debriyaji. Çıktım çift şeritli asfalta. 1-2-3-4 motorun anasını ağlatıyorum asfaltta Allah ne verdiyse

l: baya bi gezdikten sonra aynen aldığım gibi bırakıyorum. Bi usta edasıyla ilk vitesli tecrübemi yaşıyorum. Beni baya baya bi heyecanlandırmıştı.
ŞİMDİ SORUYORUM GENÇ NESİL SİZE. ALDIĞINIZ SIFIR MOTORU SÜREMİYOSANIZ MOTORCU RUHU YOKTUR SİZDE. VEYA BEN GÖREMİYORUM. VİTESLİYE ALIŞAMADIM DİYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN OKUSUN. MOTORCU RUHU OLAN BİRİ VİTESLİ SÜREMİYORUM ALIŞAMADIM DİYEMEZ. ZATEN ALTINIZDA Bİ 600-1000 CC LİK MOTOR YOK. Altı üstü 11 hp lik bi motor. Azim olsun biraz içinizde. Ben hiç vitesli sürmemiş olsam bi vitesli 125 cc almış olsam 50 km de işin %99 unu çözmüştüm. Demem oki hemen pes etmeyin. Biraz cesaret gayret bu iş tamamdır. Sevgiler. :rendeer: