Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motor üzerindeki dengemiz zamanla artar dimi? Başta olduğu gibi sabitlemez herhalde kendini? :p

ülen tahsin o kadar basmama rağmen ben bile tek teker yapmıyorum, hatta denemiyorum bile. Ne faydası var anlamışta değilim. Benim biraderde tekerci. R1 le teker yapıyo. Titanla yaparken arka cantında tel kalmadı. Yarısı eksik. :santa:

abi aslında bende yapamam diyodum. ama arkada yük var ya, gazı kökleyip debriyajı hızlı bırakınca hemen tekere geliyo :) zevkli bişey

Sağol Murat abi. Bakalım kullanalım biraz. Baktık olacak gibi değil bir şekilde vazgeçerim. Birde ben orta sehpaya alamadım motoru arkadaşlar. Öyle özel bir taktiği olduğunu sanmıyorum durum herhalde benim güçsüzlüğümden kaynaklanıyordur dimi? :cherry:

çok basit aslında.
motorun solunda ol.
iki elinle gidonu tut. sağ ayağınla orta sehpanın yanındaki çıkıntıya tüm yüküne verek bas. bu arada iki elinle gidonu geri asıl.
bu kadar..

çok basit aslında.
motorun solunda ol.
iki elinle gidonu tut. sağ ayağınla orta sehpanın yanındaki çıkıntıya tüm yüküne verek bas. bu arada iki elinle gidonu geri asıl.
bu kadar..
Abooo ben de keko gibi motorun yanından yapmaya çalışıyorum. Ne güldüm kendime. Sağolasın Tahsin abi. Yarın bi deneyeyim. Motorum üzerinde 4 tane kilit olunca üşeniyor insan biliyor musun :)

Abooo ben de keko gibi motorun yanından yapmaya çalışıyorum. Ne güldüm kendime. Sağolasın Tahsin abi. Yarın bi deneyeyim. Motorum üzerinde 4 tane kilit olunca üşeniyor insan biliyor musun :)

kendi yükünü vererek bas ayaklıga. bir saniye filan ayagın yerden kesilebilir kaldırırken merak etme. kalkar ayaklıga..

Yanından yap zaten yüzün koltuğa dönük olmazsa motor sağa kaçabilir tutamazsın.Ağırlığını arkadaşın dediği gibi ayaklığa ver, deyim yerindeyse ayaklığa çık.Sol elinle gidonu arkaya çekerken sağ elinlede arka demirden geriye doğru dürtebilirsin.Motorun üstünde daha dengeli olursun zamanla ayağın daha sağlam yere basar.İlk arkana biri bindiğinden çok dengeni bozar sonra 120 kilo adam tırmanır bir anda milim kıpırdamazsın.Sen yavaş yavaş turla bu aralar zaten her yolun bir hızı var zamanla uyarsın sende trafiğe büyütme hiç gözünde.

O bayanı bir gün gördüm evet.Gümbet pazar yerinde poşet dolu aprilla scarbeo scooterı şak diye orta ayağa aldı öyle kalakaldım kız arkadaşım bile kıskandı bakışımı.O derece acayipti küçüklükten bindiği gidişinden de belliydi zaten.

Yanından yap zaten yüzün koltuğa dönük olmazsa motor sağa kaçabilir tutamazsın.Ağırlığını arkadaşın dediği gibi ayaklığa ver, deyim yerindeyse ayaklığa çık.Sol elinle gidonu arkaya çekerken sağ elinlede arka demirden geriye doğru dürtebilirsin.Motorun üstünde daha dengeli olursun zamanla ayağın daha sağlam yere basar.İlk arkana biri bindiğinden çok dengeni bozar sonra 120 kilo adam tırmanır bir anda milim kıpırdamazsın.Sen yavaş yavaş turla bu aralar zaten her yolun bir hızı var zamanla uyarsın sende trafiğe büyütme hiç gözünde.

O bayanı bir gün gördüm evet.Gümbet pazar yerinde poşet dolu aprilla scarbeo scooterı şak diye orta ayağa aldı öyle kalakaldım kız arkadaşım bile kıskandı bakışımı.O derece acayipti küçüklükten bindiği gidişinden de belliydi zaten.

Valla sağolun arkadaşlar. Biraz daha güven geldi sayenizde :)

bende senin gibiydim alpay kardeş. acemilik işte :)

doğrusu ben daha çok

"ulan bugün motor patlattık"
"yav bugün gene motoru yere kapakladım"
"debriyaj teli kopardım"
"bugün gene kontak dondu. anahtarı kontağa çekiçle çaktım"

gibi dehşet verici acemiliklerdi :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Adil abi, o tur camını nasıl monte ettiniz? Orjinal camı çıkarttınız mı?

Yoksa onun üzerine vidalama mı yaptınız?

Kesme biçme gereği oldu mu?

Ben de Kappa K35 çanta ve mont aldım haftasonu. Ama hava kötüydü, şöyle binip siftah yapamadım hala.
Gidip garajda biraz çalıştırdım, ısınsın, aküde sıkıntı olmasın diye. Maşallah, tek marşta çalıştı.
Yalnız makine ısındıktan sonra rolanti biraz yüksek geldi bana. 2000-2200 devir rolanti çalışıyor.
Onu nereden düşürüyoruz? Bilgisi olan var mı? Motor sıfır kilometre bu arada. Rodajda yani.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------

Biz itinayla takip ediyoruz Adem abi! :thumleft:
Novarix@ Tur camını ön siperlik camı üstüne takıyoruz CBF tur camı diye al ben düzgün olsun diye yani sağ veya sola yatık olmasın diye ön tur camını komple söktüm tur camında 4 delik var bu deliklerden wolfün tur camına işaret koyup deldim her deliğe eski şambrelden 3 lastik kestim pulu ölçü kullandım her vidanın en üst pulun altına 1 lastik aldığımız tur camıyla wolfün tur camı arasına 2. lastik 3. lastiğide en alta somunu pulu koyduğumuz yere koyup monteledim çok iyi oldu toplam 12 lastik lastiği keserken pulu ölçek olarak kullandım ama puldan daha küçük kes yoksa vidaları sıkarken dışarı taşar görünüm kötü olur sağlıcakla...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------

Adil Abi benim sayemde almadın.. ben sadece vesile oldum. bir daha gittimizde o kadar indirim yapmaz.. =) aslında o gun benimde alasım geldi,
hayırlara vesile olduysam ne mutlu bana.. cok yakışmış motoruna siperlik ve canta..
best of the wolf oldu..
güle güle kullan abi
Kardeşim ben yan çanta alacaktım sen fikrimi değiştirdin topcaseyi aldım sen olmasaydın şimdi topcase yerine yan çanta duruyordu motorda:mrgreen: Tekrar sağolasın iyi niyetlerin için...

Ha bi de irc vardı novarix onlar nasıl güvenli emniyetli lastik mi abim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:18 ----------

sallow u usta tavsıye edıo dogru anladım sanırım..abı sen bu ustayı bıze tavsıye edıodun cok durust adamdır soledır boledır dıye.madem samımıyetıne ınancın tam ve bızlerede tavsıye ettıgıne gore ustanın dedıgını yap bence.:cat:amma velakın soyledıklerı senı kesmedıyse degısık markalar var.benım motorun lastıklerı ırc merıc ın yada muratınkıler pırellı adil abıde pırellı takacak.ben degıstırecek olsam pırellı alıcam.olay budur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------

Michelin yada bütçe sıkıntısı yoksa Metzeller tavsiye ederim. :pl::flower::queen::salut::pr: yaw amma hayal alemındesınız yaw.altındakı motor sankı lıtrelıkte mişlen,metzeller tavsıye edıon.mantıklı olalım azıck yaw....

doğru söylüyorsun abim, dürüst insan. evet öyle demiştim. keza o tavsiye ediyorsa ben yine kefilim. kendisi şöyle diyim, ekonomik olup iyi tatminkar lastik olmasa tavsiye etmez. ben sizlerin söylemleriyle de birleştirip bir karar vermek istiyorum tabiki. hepinizin söylemlerini birleştirerek mantıklı bir karara varmak istiyorum. malum memur insanız. bütçemizin hesabını kitabını yapıp uygun ve iyisini alalım istiyorum sadece herkes gibi:) bu konularda biraz pimpirikli kıl ve zor beğenen, malınada gözü gibi bakıp kullanan bir insanım kusura bakma:)

doğrusu ben daha çok

"debriyaj teli kopardım"

Şimdi böyle düşünüyorum ama belki ilerde binmeden duramaz olacağım Tahsin abi. İleri ki zamanı kestiremiyorum. Birde şöyle bir şey var. Hani kursta da kullandım ben motor ama hiç trafiğe çıkmamıştım. O zaman hiç böyle hissetmemiştim. Keyif alıyordum kullanırken. Nereden geldi bu stres bana bi anlasam :(

CraiQ İlker kardeşim sorunun cevabını Novarixe yazdığım için tekrar yazmadım.Ben İstanbula ara sıra gidiyorum Tekirdağ Müreftede kalıyorum benim motor wolf model yazmıştım fakat gözünden kaçmış herhalde senin motor wolf-s o modeli yakından görmediğim için tur camının uyup uymayacağı hakkında yardımcı olamıyacağım fakat motorun önden 1 resmini koyarsan yardımcı olmıya çalışırım .( Askerliği Gölcükte Donatan ikmal gemisinde yaptım:) )

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

doğrusu ben daha çok

"debriyaj teli kopardım"

Yahu canım kardeşim bu motorun senden çektiği nedir:queen:

irc ikinci sınıf bir lastik arkadaşlar..
eger bütceniz el veriyorsa michelin - metzeller alabilirsin..
gerek yol tutuşu gerekse frenlemede cok fazla farkeder..
irc den kat ve kat uzun ömürlüler bunu da belirteyim

Tur camı takmak isteyen arkadaşlar yazmayı unuttum benim aldığım tur camı kaliteli birşey camı kalın olduğu için biraz ağır geliyor ve bu gün motorla dolaştım biraz sallanıyor keşke dandik birşey alsaydım alırsanız cam ince olsunki ağır olmasın gerçi sorunu 1 parça ambalajlardan çıkan köpükle hallettim şöyleki km saatiyle tur camı arasına koyarak sarsıntıyı bayagı kestim köpükler beyaz olduğundan siyaha boyayacağım...

irc ikinci sınıf bir lastik arkadaşlar..
eger bütceniz el veriyorsa michelin - metzeller alabilirsin..
gerek yol tutuşu gerekse frenlemede cok fazla farkeder..
irc den kat ve kat uzun ömürlüler bunu da belirteyim

bu lastiklerin çiftinin fiyatı nedir onu da bi yazsaydın bileydik tsubasa kardeş

irc dayanıklı ama çok kayıyor. arka fren tutmuyodu. bi kere yağmurda ön freni köklediğimde ön tekeri kitledi. nasıl topladım allah biliyor.
sonra arka freni yaptırmam gerektiğini anladım..:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar