__
Salcano benim gözümde; bisiklet işine girip sağlam arge oluşturan, olimpiyat sporcularımıza ve gençlerimize sponsor olan, bisiklete "mal satmak" gibi bakmayıp olayın ruhunu anlamaya çalışıp kendini çok ciddi geliştiren,
günümüzde 1. sınıf kaliteye sahip ürünlere ulaşabilmiş, yaptığı işi layığı ile yapmayı hedefleyen ve bunu halkın maddi durumunu sarsmadan yapmaya çabalayan bi firma.
Motosiklette de böyle olmasını ümit ediyorum. Henüz yolun çok başında bence.
__
Mondial benim gözümde; bu markayı tanıdım tanıyalı uzakdoğudan getirebildiği kadar ürün çeşidi getiriyor.
Yerli markayız siparişi alalım modeli getiririz, nekadar ucuz okadar sever bizim halkımız, bisürü model getirelim ki illaki biri uyar gibisinden bi satış stratejileri var.
Tanıdığımdan beri kendi çabası ile bir adım yol katettiğini görmedim desem sanırım yalan olmaz. Çin ucuz ürün üretiminde nekadar ilerlerse mondial de okadar işte.
( Bu iki yerel firma arasında kalsam
Salcanodan yana bi seçim yapardım "kesin". Bunlar şahsi fikirlerimdir! )
____________________________________________________________________________________
__ Fiyatlardaki fark açısından Dünya' nın kabul ettiği standarttaki markalara gelince durum çok açık aslında. Bikaçbin kişiye birşekilde birşeyi kabul ettirtebilmek Dünya' yı ele aldığımızda çok çok kolaydır.
Bu yüzden tüm Dünya' nın güvendiği tecrube birikimine sahip markalar en ufak detayına kadar standartlaşmış prensipleri, akıllarda yer etmiş geçmişleri ve isimleri için savaşırlar.
Debriyaj teli sağa sola çarpıp rahatsız bir durum ortaya çıkmasın diye kullanılan lastik tutamağın bile, bahsettiğiniz yerel markaların ithal ettiklerinden "dayanım ömrü, esneme payı, tutunma tasarımı ve kilit mekanizması,
malzeme karışım oranları, rüzgara karşı direnci ve konumlandırılması, montaj kolaylığı, kolaylıkla temin edilebilirliği, bu parça için muattap olduğunuz kişiler ile ilişkiler... ...çok çok çoook ... farklıdır!!!
Ki bahsettiğim parça devede kulak!!!
2700 TL yerine, 3350 TL ödendiğinde aradaki fark boşa gitmiyor, bunu ben olsam savunmaya çekinirdim

ale: