sahte yağ

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
Merhabalar. internette hep duyduğum gördüğüm sahte yağ olayı benimde başıma geldi. motor yağ değiştikten sonra çekişi düştü ve aşırı ısınmaya başladı ortalama 100 150 kmlik bir kullanımdan sonra motor kitledi. 80 tl'lik yağ bana 2000 tl masraf açtı ne bende nede aldığım yerde fatura olmayınca oradanda herhangi bir hak iddia edemedim krank şanzıman yağ pompası egzantrik ve külbütör seti ve üst kapak revize olacak. ama burda asıl suç bende sırf 40 tl fazla vermemek için mahalle arasında tabelası bile olmayan bir motorcudan kapalı kutu diye yağ alırsan olacakları bu.
demem o ki arkadaşlar ucuza kaçmayın ve aldığınız yağa çok dikkat edin
not: motor cg olduğu için fiyat bu şekilde çıktı
not2: yağ motul 20-50 asya üretimi motorlar için uygun olduğunu belirten yağ (aklımı çelen bu oldu zaten motor çançinçon olunca)
becerebilirsem yarın yağın ve motorun resimlerini yüklerim

Geçmiş olsun.Herkesin başına gelebilir.Bu olayda size ders olur.İlerde eliniz ürüne gittiğinde bu anınız aklınıza gelir.Daha dikkatli olursunuz.

Elinizde ki mal ne olursa olsun, her zaman orjinal ve kaliteden yana olmak hayat kurtarır.

Geçmiş olsun , popüler markaların taklitleri heryerde karşımıza çıkabiliyor hatta satıcı bile taklit malı sattığını bilmiyor , biz şirkette bu sebeple Castrol den Petrol Ofisi ne döndük..

F54

aga cg motora 20 50 yağ mı koyulur ? kamyon mu bu? oldu olacak shell rotella koyaydın
allasen bence motorunu uygun yağ değil 15 50 bile olmaz o motosiklete neden mi ben cub motosiklete hep 10 40 koyuyorum yanlışlıkla 15 50 almışım ve ne mi oldu motosiklet ilk çalıştırmda rolentide durmuyor stop ediyordu neyse 2000 km gezdim şimdi 10 40 aldım tekrardan tek marşta alıyor soğuk olsada stop etmiyor rolentie çalışıyor

Motosikleti
Ns200 15"
aga cg motora 20 50 yağ mı koyulur ? kamyon mu bu? oldu olacak shell rotella koyaydın
allasen bence motorunu uygun yağ değil 15 50 bile olmaz o motosiklete neden mi ben cub motosiklete hep 10 40 koyuyorum yanlışlıkla 15 50 almışım ve ne mi oldu motosiklet ilk çalıştırmda rolentide durmuyor stop ediyordu neyse 2000 km gezdim şimdi 10 40 aldım tekrardan tek marşta alıyor soğuk olsada stop etmiyor rolentie çalışıyor

Bende Cg motosiklete 20W 40(50de olabilir tam hatırlamıyorum kusura bakmayın) yağ koymuştum benim aldığımda Motul markaydı ve o motosiklette o yağın daha iyi olduğunu düşünüyordum çünkü çalışan aksam daha az sesle çalışıyordu tabi debriyajı değişirken Çelik Motordan Monero yağ alıp koydum halen daha o yağla durmakta. Ben Monero marka (10W40 olması lazım) yağdan memnun kaldım ama genel olarak 1000-1500 kilometre civarında değişiyordum (yağ değişmek nedense çok hoşuma gidiyor :)).

F54

Bende Cg motosiklete 20W 40(50de olabilir tam hatırlamıyorum kusura bakmayın) yağ koymuştum benim aldığımda Motul markaydı ve o motosiklette o yağın daha iyi olduğunu düşünüyordum çünkü çalışan aksam daha az sesle çalışıyordu tabi debriyajı değişirken Çelik Motordan Monero yağ alıp koydum halen daha o yağla durmakta. Ben Monero marka (10W40 olması lazım) yağdan memnun kaldım ama genel olarak 1000-1500 kilometre civarında değişiyordum (yağ değişmek nedense çok hoşuma gidiyor :)).

yağ yakmaya başlayınca kalın yağ koyulur motosiklet hemen ilan a koyulur ve elden çıkarılır :) bu işin raconu bu
yoksa tr şartlarında en uygun numara yağ 10 40 10 30 dur

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250

Usta motor orjinal değil 250lik daha ince yağ koyarsam yakıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:27 ----------

Geçmiş olsun, fotoğrafını koyabilir misin?
Teşekkür ederim becerebilirsem yarın ilk işim koyucam

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:28 ----------

Geçmiş olsun , popüler markaların taklitleri heryerde karşımıza çıkabiliyor hatta satıcı bile taklit malı sattığını bilmiyor , biz şirkette bu sebeple Castrol den Petrol Ofisi ne döndük..
Teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:29 ----------

Elinizde ki mal ne olursa olsun, her zaman orjinal ve kaliteden yana olmak hayat kurtarır.
Haklısınız ama küçük yerde yaşayınca kaliteye ulaşmak bazen zor olabiliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:31 ----------

Teşekkür ederim

Motosikleti
Ns200 15"
yağ yakmaya başlayınca kalın yağ koyulur motosiklet hemen ilan a koyulur ve elden çıkarılır :) bu işin raconu bu
yoksa tr şartlarında en uygun numara yağ 10 40 10 30 dur

Benim kullandığımda yağ yakma falan yoktu, biz onla yazın sıcağında 2 kişi uzun yollara giderdik ondanda kalın yağ koyma gereksinimi koydum.

Geçmiş olsun. Eğer bütçe yoksa o şekilde yağ yerine düzgün bir yağcıdan açık 20w50 kamyon yağı alabilirsin. Biz cgmizde öyle yapıyordyk herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Bu arada yazın cgye 10w40 ince geliyor yaşanan yere göre. Biz köyde dağ bayur çıktuğımızdan aşırı ısınıyordu. Yani gayette 20w50 kullanılır cgde.

CRF

Çok geçmiş olsun . Mümkünse wolverine iphone gibi yaglar tavsiye ederim. Piyasada bunların çakmasına henüz rastlamadım.

Kimse sormamış, sizin verdiğiniz "yağ sahte" bilgisini "doğru" belleyip yazmış.
Ben sorayım o zaman: Yağın sahte olduğunu motorun kitlemesinden mi anladınız? Yani başka veri yok mudur?

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Ben sorayım o zaman: Yağın sahte olduğunu motorun kitlemesinden mi anladınız? Yani başka veri yok mudur?

Markanın resmi distribütöründen satın almak en garantisi.Motul'un resmi adresinden bayiileri öğrenip o bayiilerden alınabilir.Bazen bu bayiiler N11 ve benzeri sitelerden satış yapabiliyor.Liqui Moly gibi markalar bizzat kendi resmi sitelerinden satış yapıyor.

Bunların yanında her markanın ambalajında sahtesi ile orjinalinin arasında çok küçük farklar var.(Mesela Motul'un arka etiketi soyulduğunda arkasında küçük bir kitapçık çıkıyor vb...) Bunlar ayrı bir başlık altında incelenebilir.

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
Yağ puding gibi çıktı hocam motordan ayrıyetten kutudaki seri numara farazi basılmış karşılığı çıkmıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------

Markanın resmi distribütöründen satın almak en garantisi.Motul'un resmi adresinden bayiileri öğrenip o bayiilerden alınabilir.Bazen bu bayiiler N11 ve benzeri sitelerden satış yapabiliyor.Liqui Moly gibi markalar bizzat kendi resmi sitelerinden satış yapıyor.

Bunların yanında her markanın ambalajında sahtesi ile orjinalinin arasında çok küçük farklar var.(Mesela Motul'un arka etiketi soyulduğunda arkasında küçük bir kitapçık çıkıyor vb...) Bunlar ayrı bir başlık altında incelenebilir.

Herhangi bir kitapçık yok hocam arka etiket zaten küçücük bir etiket seri no ve birkaç bilgi vardı sadece ön taraftaki etiketide üst üste 2 adet yapıştırmışlar sonradan fark ettim bende

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------

Herhangi bir kitapçık yok hocam arka etiket zaten küçücük bir etiket seri no ve birkaç bilgi vardı sadece ön taraftaki etiketide üst üste 2 adet yapıştırmışlar sonradan fark ettim bende

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------

Çok geçmiş olsun . Mümkünse wolverine iphone gibi yaglar tavsiye ederim. Piyasada bunların çakmasına henüz rastlamadım.

Iphone wolverün gibi çok yaygınlaşmamış ama kaliteli yağların hem 20 50 sini hemde mineral olanını bulmak imkansız gibi bir şey hocam
1. Motor 250 cc kısa piston modifiyeli 20 40 tan aşağısında yağ yakıyor ve ben çukurovada yaşıyorum
2. Daha önce motul 7100 tam sentetik denedim ucuzken debriyaj felaket şekilde kaçırıyor sentetik yağda

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Bahsettiğim etiket altı kitapçık bu tarz bir şey.Gerçi buna da çok güvenmemek lazım,kafaya koyan bunu da taklit eder.
5ac99a08bee9081e98b3ba5b5aad7930.jpg

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
Bahsettiğim etiket altı kitapçık bu tarz bir şey.Gerçi buna da çok güvenmemek lazım,kafaya koyan bunu da taklit eder.
https://store.donanimhaber.com/5a/c9/9a/5ac99a08bee9081e98b3ba5b5aad7930.jpg
Benim kutudaki etiket sol taraftaki kutunun üstündeki etiketin yarısı kadardı üstünde motul 20 50 asya üretimi motorlar için yazıyordu ve altta seri numarası vardı 3 bekli 4 cm lik bi kağıttı ve ön yüzdeki etiket 2 tane üst üste basılmıştı sonradan fark ettim bende

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------

https://store.donanimhaber.com/5a/c9/9a/5ac99a08bee9081e98b3ba5b5aad7930.jpg

Benim kutudaki etiket sol taraftaki kutunun üstündeki etiketin yarısı kadardı üstünde motul 20 50 asya üretimi motorlar için yazıyordu ve altta seri numarası vardı 3 bekli 4 cm lik bi kağıttı ve ön yüzdeki etiket 2 tane üst üste basılmıştı sonradan fark ettim bende

Aslında benim aldığım yağın sahte olduğu bayağı barizmişte insan bi anlık gaflete düşüyor işte bazen

diğer konuya yazdığımı buraya yapıştırayım:

n11'den daha önceden yağ aldığım bir firmadan motul araba yağı aldım. Puanı ve yorumları en yüksek olan satıcı kendisi. Gelen yağ %100 sahteydi, orjinali ile yanyana koyup videosunu çektim, yurtdışına gönderdim , temsilcilerini gönderip yağı incelemek için aldılar. Kutu bariz farklı,lot numarası kazılı, etiket soluk.

n11'de ki yüksek puan ve olumlu yorumlara sahip satıcı önceden edindiği puan ve yorumlara güvenip sahte mal çakıyor arada gibi bir durum var ortada. Yazık.

Sonra da motul bayiliği aldım- artık kafam rahat. Benim alışımın 470tl olan yağ, trendyol ve n11'de yüksek yorumlu ve puanlı satıcılarda 420tl . Yorum sizin .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar