Sahibinden (LPG) li Burgman 400 ilanı :)

Slm arkadaşlar, burgman ilanlarını kurcalarken beni gerçekten şaşırtan bi ilan gördüm ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Vatandaş yapmış. Bi fotoğraftada bagajın arka kısmında ufak bi lpg tankı konulduğu görülüyor. Sizce bu yapılan uygulama yasal olabilir mi ? Yani ruhsata işli veya değil durumları nasıldır acaba ? Muayeneden geçer mi ? Gerçi muayenede bu tarz koltuğu kalkarak bagajı açılan motosikletlerin bagajlarını açıp kontrol ediyorlarmı bilmiyorum. Ben bu uygulamayı motosiklet kültüründe biraz tehlikeli buluyorum. Siz ne dersiniz ? Link bu:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...burgman-an-400-lpgli-2004-model-burgman/detay

Motosikletlere lpg uygulaması yasal değil, muayeneden geçemez, ruhsat alamaz..

Daha önceden benzer uygulamalar paylaşılmıştı sitede..Ama ilk defa Çin grubu olmayan bir motora da uygulandığını gördüm..

Abesle iştigal diyorum..Kimse k.çında bombayla kazada dağılma ihtimali arabaya göre kat kat fazla olan bir tankla yola çıkmaz..

bence muayeneden geçer,koltuğun altına baktıklarını hiç görmedim.

beyan etmedikten sonra sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

kıçında bomba olayına gelince ... normalde de çok güvenli bir araç değil motosiklet TR şartlarında.

Motosiklete LPG uygulanması mümkün ve bir çok örneği var zaten.
Türkiye de yasal olmaması sakıncalı olduğunu göstermiyor. Almanya dahil olmak üzere bir çok ülkede yasal olan bir uygulama. Uygun dönüşüm kitiyle yapıldığında otomobile takmakla motosiklete takmak arasında bir fark olacağını düşünmüyorum.
Şahsen otomobilime de motoruma da takmam o ayrı bir konu.

Motosikletlere lpg uygulaması yasal değil, muayeneden geçemez, ruhsat alamaz..

Daha önceden benzer uygulamalar paylaşılmıştı sitede..Ama ilk defa Çin grubu olmayan bir motora da uygulandığını gördüm..

Abesle iştigal diyorum..Kimse k.çında bombayla kazada dağılma ihtimali arabaya göre kat kat fazla olan bir tankla yola çıkmaz..

benzınde tehlikeli ve k.çından dah kıymetli bir yerde benim motorda. :)
ve benzın tankı saçtan yapılıyor.

Son düzenleme:
LPG vs benzin muhabbetine girecek değilim..
Arkadaşlar o halde k.çına güvenen alsın taksın LPG..Ne diyeyim size..

peki motor sağlıklı çalışıyor mudur sizce. ben motorda hiç görmedim. bu uğraş 10 bin km sonra motor yaptırmasına sebep olucaksa böyle bir ekonomiye gerek yok bence..

Araba için lpg tüpü sıkıştırma zorlama patlatma denemesi testlerini seyretmiştim baya bi ortadan ikiye ayrılacak kadar sıkıştırdıklarını gördüm yanma patlama vs.birşey olmamamıştı sanırım bu ufak tüpte dayanıklıdır.Durduk yere patlayacağını sanmıyorum durduk yere nasıl depodaki benzin tutuşmuyorsa onunda bir zararı olmaz.

durduk yere bişi olmuyor mesele biz o tuple bir kamyonun yada otobusun altına girdikten sonra başlıyor. yeni yolculuğa çıkarken artçı olarak kaç kişi götürebiliriz. :)
çünkü motosikletler için olan tüplerden henuz türkiyede yok. piknik tüpüyle idare ediyorlar ben şahsen 6 kğ yangın tüpü kullanıyorum müthiş sağlam.

Onların kontrol sistemi oluyordur mutlaka herhangi bir kaçak anında gaz akışını durduran.. Kaza anında patlama olacağını sanmıyorum lakin yüksek sıcaklıkların garantisini veremeyeceğim. Sonuç olarak bana çok mantıklı gelmiyor ama 8.5 kuruş da çok caydırıcı be bilader, benimki 25 kuruş yakıyor.. neyse cana geleceğine mala ve cebe gelsin :)

tek sıkıntı muayene olarak görüyorsalar muayeneye giderken tüpü söksün muayeneden sonra geri taksın babam tempraya öyle yapmıştı ruhsata işli olmadığı için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar