Bu konudaki yazılanları okudum da acayip şaşırdım yani herkes cennete gideciğinden şüphe etmiyor sanırım ülkedeki tapu daireleri cennetten de arsa ev villa falan verebiliyorlar. Bu ne iştir yaw. Diyor ki adam müslüman olsun öyle yada böyle illaki cennete gidecektir. Gidecektir tabi gidecektir ona şüphe yok ama içeride biraz torna tesviye orayı burayı düzelticekler biraz çekiçlicekler ondan sonra sokucaklar cennete. Cennet bedava değil cehennemde gereksiz değil. Sen mümin olarak üzerine düşen vazifeyi eksiksiz yapmaya çalışacaksın yapmadığın yapamadığın yerde af dileyecek tövbe edeceksin.Nasıl olsa cennete gireceğim nasılsa beni Allah bağışlayacak diye yola çıktıysan sen işin başında zaten yolunu şaşırmışsın demektir. Camiye gitmemiş namaz kılıp hayatında hiç orut tutmamış iyi bir iş gibi birde tavsiye eder gibi bunu söylemenin ne manası var. Açık kalbine bakmaya gerek yok erif hâya perdesini yırtmış açmış zaten. Tevbenin kabul etmediğini ancak o işi bir daha yapmadığınız zaman anlayabilirsiniz. Mevlana der ki ne olursan ol yine gel. İyi güzel gel de nasıl geliceksin ona bakıcaksın. Ahretede meyhaneden çıkmış gibi mi gireceksin adam gibimi* Lafa bakılmaz icraata bakılır. Bu memlekette bu işte para mal var diye yüzbinlerce insan tarikata koştu cemaatların içinde köşe oldu. Hangi din adamı dünya malına şöhretine nefsi tatmin eden arzulara yönelmiş. Neyse sinir olduğum bir konuyu görünce yazdım yani hepimiz insanız hepimiz canız.
Altını çizdiğim dizeleri yazarken beni hedef aldınız sanırım.
Zaten benimde korktuğum buydu.
Eğer benim yaptigim yanlis birsey varsa bunun cezasini yine ben cekecegim.
Benim ateşim sizi yakmayacak. O yüzden böyle fevri tavirlar göstermeniz manasiz.
Bu birincisiydi.
Ikincisi ise, kirmizi cizgi cektigim kelimelerinizde aslinda benim anlatmak istediklerim yatiyor. Kendinizden bu kadar emin konusabildiginize gore müslümanlik hakkinda engin bilgilere sahipsiniz sanirim. Kafadan atip tutucak haliniz yok sanirim?
Fakat ben olaya biraz daha genis bakiyorum.
Kutsal kitaplara baktiginizda dört kitabin dörtünde de hak var, adalet ve fedakarlik var, bunu sadece islam dinine mal etmeniz anlamsiz. Bu nedenle benim gözümde insanin dini, dili, irk'i ne olursa olsun icinde bir kalp ve bir ruh sahibiyse o benim icin en kutsal varliktir. Yetmiş iki millet dört din ve onlarca inaniş oldugunu kendimize zorlada olsa kabul ettirebilirsek bu zihniyetin önüne gecebiliriz diye umuyorum.
Burada aslinda ben sagopa'ya kizmiyorum. Bu zihniyete kiziyorum.
Çünkü insanlara sirf insan oldugu için bakmiyoruz, can gözümüzü açamiyoruz.
Din kardeşimiz haklidir, o ne diyorsa doğrudur diyoruz, dinlemiyoruz, sorgulamiyoruz, inandigimiz degerlerin dışına çıkanlara bi tekmede biz atıyoruz.
Ama herkez kendi ateşini kendisi götürecek bunu hesaplamiyoruz.
Iktidar sizi nerenizden vuruyorsa duygulariniz oradadir. (iktidar derken siyasi partilerden bahsetmiyorum, her anlamda liderlikten bahsediyorum)
Bakin üzerine basa basa söylüyorum.
Siz nasil delikanli gibi acik acik söylüyorsaniz bende söylüyorum.
Benim öyle cine periye seytana iblise karnim tok, doga ötesi olaylara cennete cehennem'e karnim tok, insan gibi yasayip kimsenin namusuna bakmadan yetim hakkina göz dikmeden yasayabiliyorsam ne mutlu bana, bunlarin disinda herseye karnim tok.
Ayrica benim varligim Allah'in yaptigi bir nakis, türlü garip renkleri hep ondan almis. Kendimi düzeltmeye nasil varsin elim. Allah'tan güzelini yapmak banami kalmis yahu?
Neyse. Bu konu uzar gider.
Lütfen yorumlari acimasizca yapmayin.
Biraz daha genis bakmak lazim.