TL'nin değişmesi TC'nin kaldırılmaya çalışılması bunlar hep alıştırmadır, bakalım tepkileri ne olacak? yavaş yavaş alıştıralım milleti, uyandırmadan yapalım yapacağımızı...
ahuahuahu bu bizim millet ne garip yatıyorlar ülke bölünecek kalkıyorlar şeriat gelecek böyle suni gündemlerle fakirliğe devam. allah ıslan etsin hepinizi. TC gitti TC geldi ne oldu? zengin mi oldunuz, daha mı özgür oldunuz? yaşam standardınız mı yükseldi? bir hastalığa çare mi buldunuz? yemin ederim insanlığın sırtına kamburuz, toptan ortadan kaybolsak insanlık rahat eder yeminle.
devlet dediğiniz ki TC de bunun içinde egemen sınıfın yani sermaye sahiplerinin aygıtıdır, malıdır, mülküdür. biz de halk olarak onlar için doğar, bütün hayatımız boyunca it gibi çalışır, yeri geldiğinde de sırf onalr içni askere gider ölür, öldürürüz. cehalet işte ne yapacaksın.
Sizin için ülke bayrak bişey ifade etmeyebilir...
Ama biz TÜRK ler için çok şey ifade eder..
Mevzuyu hiç anlamamissin be kardes!!!!ALp türk olmakla gurur duymak nasıl bir şey anlatsana bize. ingiliz doğsaydın ingiliz olmakla mı gurur duyacaktın? fransız doğsaydın fransız olmakla mı gurur duyacaktın? alman doğsaydın alman olmakla mı gurur duyacaktın? çek doğsaydın çek olmakla mı gurur duyacaktın? rus doğsaydın rus olmakla mı gurur duyacaktın? meksikalı doğsaydın meksikalı olmakla mı gurur duyacaktın? arjantinli doğsaydın arjantinli olmakla mı gurur duyacaktın? isveçli doğsaydın isveçli olmakla mı gurur duyacaktın? yunan doğsaydın yunan olmakla mı gurur duyacaktın? ermeni doğsaydın ermeni olmakla mı gurur duyacaktın? ıraklı doğsaydın ıraklı olmakla mı gurur duyacaktın? nijeryalı doğsaydın nijeryalı olmakla mı gurur duyacaktın?
allah aşkına biraz zeka cimnastiği istiyorum lütfen. ermenistanda doğsaydın o aşağıladığın ermeni kimliğiyle gurur duyacaktın bilmiyorum farkında mısın?
seçmediğiniz bir şey ile nasıl gurur duyarsınız?
tamamen tesadüfen türk olmakla nasıl gurur duyarsınız?
uydurulmuş, kurgulanmış, cumhuriyet ile tarihi yeniden bir millet oluşturma çabası ile yazılmış bir kimlikle nasıl gurur duyardınız?
ismi katliamlarla, soykırımlarla anılan TC'nin tanımladığı bir kimlikle nasıl gurur duyarsınız?
benim aklım almıyor evet anlamıyorum çünkü senin aksine ben insanım. bir de şu geyik muhabbetinle konuyu ikili tartışmaya dönüştürdün ya helal olsun.
ALp türk olmakla gurur duymak nasıl bir şey anlatsana bize. ingiliz doğsaydın ingiliz olmakla mı gurur duyacaktın? fransız doğsaydın fransız olmakla mı gurur duyacaktın? alman doğsaydın alman olmakla mı gurur duyacaktın? çek doğsaydın çek olmakla mı gurur duyacaktın? rus doğsaydın rus olmakla mı gurur duyacaktın? meksikalı doğsaydın meksikalı olmakla mı gurur duyacaktın? arjantinli doğsaydın arjantinli olmakla mı gurur duyacaktın? isveçli doğsaydın isveçli olmakla mı gurur duyacaktın? yunan doğsaydın yunan olmakla mı gurur duyacaktın? ermeni doğsaydın ermeni olmakla mı gurur duyacaktın? ıraklı doğsaydın ıraklı olmakla mı gurur duyacaktın? nijeryalı doğsaydın nijeryalı olmakla mı gurur duyacaktın?
allah aşkına biraz zeka cimnastiği istiyorum lütfen. ermenistanda doğsaydın o aşağıladığın ermeni kimliğiyle gurur duyacaktın bilmiyorum farkında mısın?
uydurulmuş, kurgulanmış, cumhuriyet ile tarihi yeniden bir millet oluşturma çabası ile yazılmış bir kimlikle nasıl gurur duyardınız?
ismi katliamlarla, soykırımlarla anılan TC'nin tanımladığı bir kimlikle nasıl gurur duyarsınız?
benim aklım almıyor evet anlamıyorum çünkü senin aksine ben insanım. bir de şu geyik muhabbetinle konuyu ikili tartışmaya dönüştürdün ya helal olsun.
ALp türk olmakla gurur duymak nasıl bir şey anlatsana bize. ingiliz doğsaydın ingiliz olmakla mı gurur duyacaktın? fransız doğsaydın fransız olmakla mı gurur duyacaktın? alman doğsaydın alman olmakla mı gurur duyacaktın? çek doğsaydın çek olmakla mı gurur duyacaktın? rus doğsaydın rus olmakla mı gurur duyacaktın? meksikalı doğsaydın meksikalı olmakla mı gurur duyacaktın? arjantinli doğsaydın arjantinli olmakla mı gurur duyacaktın? isveçli doğsaydın isveçli olmakla mı gurur duyacaktın? yunan doğsaydın yunan olmakla mı gurur duyacaktın? ermeni doğsaydın ermeni olmakla mı gurur duyacaktın? ıraklı doğsaydın ıraklı olmakla mı gurur duyacaktın? nijeryalı doğsaydın nijeryalı olmakla mı gurur duyacaktın?
Herşey yaşam standartı mı? Zenginlik mi? Bu bencilce bir düşünce. O zaman tamamen girelim bir ülkenin mandasına. Bayrak, vatan, dil, değerler vs. gitsin ama karnımız doysun.ahuahuahu bu bizim millet ne garip yatıyorlar ülke bölünecek kalkıyorlar şeriat gelecek böyle suni gündemlerle fakirliğe devam. allah ıslan etsin hepinizi. TC gitti TC geldi ne oldu? zengin mi oldunuz, daha mı özgür oldunuz? yaşam standardınız mı yükseldi? bir hastalığa çare mi buldunuz? yemin ederim insanlığın sırtına kamburuz, toptan ortadan kaybolsak insanlık rahat eder yeminle.
devlet dediğiniz ki TC de bunun içinde egemen sınıfın yani sermaye sahiplerinin aygıtıdır, malıdır, mülküdür. biz de halk olarak onlar için doğar, bütün hayatımız boyunca it gibi çalışır, yeri geldiğinde de sırf onalr içni askere gider ölür, öldürürüz. cehalet işte ne yapacaksın.
Aidiyet duygusu diye bir sey vardir.
Bir aileye mensup olma,
bir topluma,
bir köye,
bir ilçeye,bir ülkeye.
diye çogaltabiliriz.
Semboller,armalar bu aidiyet duygusunu körükler.
Birlestiricidirler.
Örnegin sosyalistlerin orak-çekiç
ülkücülerin bozkurt ya da üçhilal,
nazilerin gamali haç
sembolleri gibi, Türkiye'nin ve Türk halkinin da sembolleri vardir.
Bu semboller bizim vatanimiza, halkimiza,komsularimiza,ailemize olan bagliligimizin da birer göstergesidir.
Mesela ay-yildiz sembolümüzdür.
TR
TL
TC
harfleri de sembolümüzdür.
Bu sembollerden vazgeçersen aidiyet duygun kaybolur, koparsin.
Bölünür ve parçalanirsin.
Bugünlerde görünen olayda, ülkemizi parçalamaya sembollerden baslanildiginin bir göstergesidir.
Iki harf kalkarsa ne olur?
Sorusunun pekçok cevabindan biridir yukarida yazdiklarim.
Sonra sira diger harflere, sembollere,armalara ve nihayet bayraga kadar gelecektir.
Bunlarin haricinde,
uluslararasi prosedürlerde de ülkeni tanimlamak zorundasin.
Mesela en basitinden para birimimiz.
Lira.
Sen bu liradan uluslar arasi piyasada sadece lira diye bahsedilmesini talep edemezsin.
Bir çok ülke lira kullaniyor,
ayirt etmen gerekiyor.
Türk lirasi olarak kullanmaya mecbursun.
Kanada dolari
Amerikan dolari
Fransiz frangi
Isviçre frangi
gibi
Ancak bir kaç ülkeden olusan bir topluluga girersen ve o birimi senden baska kullanan yoksa
sadece euro demek gibi bir lüksün olabilir.
Alman eurosu
italyan eurosu,
fransiz eurosu diyormuyuz?
Kisacasi,
mesele türk olmaktan gurur duymak ya da utanmak meselesi degildir.
Mesele
seni bir bütün halinde tutan seylerden koparilmaya çalisilmasina karsi durabilmek meselesidir.
Daha yüz sayfa yazarim hevesli olan varsa.
![]()
2. si daha basit...
Dedenle, annenle, babanla gurur duymuyormusun?...
Onları seçme hakkın varmıydı?....
Sadece insan olmak yetmez...
Bağlı bulunduğun topluma bir takım sorumlulukların var...
İnsan sosyal varlıktır...
Ha insan değilim dersen orası ayrı...
Ya söylediklerimi anlamamışsın,Topluma karşı olan sorumluluklarımız arasında toplumumuz ile gurur duyma şartı mı var nedir? Peki grur duymak manevi destek mi sağlıyor, duymayınca ne oluyor ben anlamadım...?
Bir insan nötr olamaz mı? Yunanı da kendisi gibi göremez mi? Yada kendisinin bir yunandan fazlası olmadığına inanamaz mı??
Bu durumda "Türk olmakla grur duymuyorum" diyebilir sanırım. Ama bu utanıyorum anlamına gelemez. Bir de birşey olmakla gurur duyulur mu çok zor bir soru, bunu herkes anlayamıyor işte. Birşey yaptığın için gurur duymakla karıştırıyor olabilirsin belki. Erkek olduğu için gurur duyanlar da var, hani o mantık....
Bir de dedemi vs, severim, sayarım... Ama durup durup niye dedmle gurur duyduğumu söyleyeyim :silent: Niye dedemle gurur duyayım, uyruğu Türk diye mi ??
Ve son cümlen ile yine bir laf sokma, "döndürüp nasıl koydum lafı" olayına girmişsin yine... Bunu tekrar yaparsan senin seviyen hakkında yanıldığımı düşünmeye başlayacağım, bana da yaparsan aynı seviyede cevap vereceğim. Şimdiden uyarayım ki sonra yaşından ötürü yeterince saygılı davranmadığım için eleştirme beni :wiinkk:
Burada pradhel'in de bazı şeyleri doğru ifade edemediğinin farkındayım. Ama değinmek istediği noktayı yakalayamayan çok fazla kişi var sanırım.