- Konu Yazar
Sağa dönerken rahatım ama sola çevirdigimde gidonu bi tereddüt yaşıyorum
Peki solak mısınız ?
Sağa dönerken rahatım ama sola çevirdigimde gidonu bi tereddüt yaşıyorum
HeheAman hocam şu önemli mevzu oralara gitmesin
Peki arkadaşlar herkes sağa dönerken sorun yaşar mı başlarda ? Motor kullanan çok arkadaşım var bu sorundan kimse bahsetmedi bile. Sorun yaşayan arkadaşlarım sağlak mı peki ? Yani solak olan birisi de sola dönerken mi sorun yaşıyor ? Kusura bakmayın biraz çok soru sordum ama bunun bir açıklaması olmalı![]()
ben solak bi kullacıyım. sola veya sağa dönüşlerde hiç bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. virajlarda genelde çıkacağım noktaya bakıyorum ve motoru rahat bırakıp dönebilecek açıda yatıyorum. öyle gidonu taş gibi sım sıkı tutarsam denge bozuluyor. şuana kadar da bi sıkıntı yaşamadım.
Şimdi genelde sağlakların sol elleri çok ama çok kabiliyetsiz oluyor. Ama solak olanları Türk örf adetlerimize göre ailelerimiz yemek yerken felan sağ el kullandırmaya özen gösteriyorlar. Solakların sağ elleri biraz daha kabiliyetli oluyor bu yüzden. Siz de yemeği felan sağ elinizle mi yiyorsunuz ? Ya da sağ elinizi gündelik işlerde hiç kullanıyor musunuz ?![]()
yemek yerken sağ elimi kullanıyorum. yanlız yazı yazarken sol. gündelik işlerimde ilk başlarda soldu fakat zamanla sağa alıştırma yaptım. yanlız yazıyı sağ ele çeviremedim![]()
Sağlak kişi; kaleci ise sola daha iyi yatar,otomobil ve motosiklette sola daha iyi döner,her hangi bir denge kaybında kendini otomatikman sola çeker,gitar vb. telli yaylı enstrumanların klavyesini sol eliyle tutar,ritmik enstrumanlarda ise davul,bateri,perküsyon,darbuka tam tersi sağ taraf sıklıkla kullanılır,duvar veya ağaca sıçramak için sol ayağını kullanır sağ ayağı ile tırmanır vs. vs. saymakla bitmez.
Sağ veya sol alışkanlığı bulunan kişilerde sıklık ile kullanılan taraf daimi olarak korunur.Kullanılan taraf kontrol amaçlıdır diğer taraf ise "hammalık" yapar.Vücut ve otonom kontrol sistemi bu şekilde gelişir.
El sıkışma geleneği olan toplumlarda sadece bu alışkanlık sebebiyle toplumun %80'ni sağlaktır
Orta okulda ceza almıştımİzmir Amerikan Kollejinde okuyan varsa adeti bilir
Cuma günü okul bitimi 2 saat kütüphanede okuma ile cezalandırılıyorduk
Orada okuduğum bir kitapta aklımda kalan bunlar
Yıllar sonra buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi
Kulakların çınlasın Sema hocam
Ben her iki el ve ayağımı kullanıyorum...O sebeple bu tip sorunlar yaşamıyorum...
Yaklaşık 100.000 km ve 20 küsür yıldır, ilk andan bu yana bende de var bu, sola yattığım kadar sağa yatamıyorum.
düşük hız problemi aynı,be n sağlağım, solak ya da sağlak farketmiyor bir yön ile alakalı eminim sola dönerken problem yaşayanlar da vardır, eskiden u dönüşünde ya da araçlar arasında manevra yaparken aklıma bile gelmezdi sağa mı sola mı dönüyorum diye, şimdi sağa dönerken hiç riske girmek istemiyorum ayaklarımı yere indirip dönüyorum. sola dönerken ayaklarımı yere indirmek düşük hızlarda aklıma bile gelmiyor. ayrıca galiba bu tedirginlik sert amortisörlerin dönüşlerde birieye girip çıkmasından da artan bir tedirginlik oluyor, dediğim gibi halbu ki sola dönerken bazen çukura denk geliyorum aklıma bile gelmiyor.Bende de sağa dönüşlerde sorun var. U dönüşü ya da manevra yaparken bu sorun çıkıyor. Normal yolda seyir halinde bi sorun yaşamıyorum hatta sağa daha çok yatıyorum.
Bu arada solağım onu da belirteyim.
Düşünerek dikkatli okuyun.
Yol çok geniş ve kayarsanız 10-15 metre rahat sürükleneceksiniz, sağa yönelen güzel bir viraj var rahat şekilde dönebilirsiniz.
Viraja girdiniz bir şeyler ters gitti ve motosiklet artık altınız da değil, sürükleniyorsunuz...
Sanırım güzel sürüklendiniz, ekipmanda ciddi hasar var....
Ciddi hasar ekipmanın neresinde oluştu ?
Cevabınızı unutmayın.
Başlığı okudum ya artık sittin sene rahat rahat dönenemem sağa. Ben takıntılı adamım uplamayın şöyle şeyleri.