Mete, normal vatandaşın ihbarı kabul ediliyor mu? Ediliyorsa fahri trafik müfettişliğinin ne esprisi kalıyor? Yok, kabul edilmiyorsa o da ayrı bir saçmalık.
154 tavsiyesini veren arkadaşa teşekkürler. ama mete_han'ın dediklerine bakılırsa, 154'ü arayarak da sonuç elde etmek oldukça zor.
bu arada, nautilus'a soğukkanlı tepkisi için çok teşekkürler. hemen hemen herkesin saldırganlıktan söz ettiği bir threadde makul bir tepki telkin eden hiç değilse bir kişinin çıktığına sevindim.
ama gerçekten bu saldırganlık nedir anlamıyorum. anlayamayacağım da muhtemelen. ama yani bu "kafada kask kıranlar"ın saldırganlığıyla, hikayede anlatılan sürücünün saldırganlığı arasında pek bir fark göremiyorum.
anlayamadığım ikinci bir şey de, bazı insanlar ne kadar sabırsız, ne kadar kırılganlar ki, tanımadıkları bir kişinin "şerefsiz" demesi, adeta, bütün dünyalarını yıkıyor. gözlerini öfke bürüyor bu şekilde. yani varsın, "şerefsiz" desin, ondan sonra bassın gitsin, sizden ne eksiliyor??
Arkadaşlar ben bu tarz davranışın hiçbirşeyin çözümü olamayacağını ısrarla savunuyorum.
Bunların döve döve biteceğini mi sanıyorsunuz,hadi diyelim ki öyle sanıyorsunuz peki kendinizi terminatör mü sanıyorsunuz her saçma sapan araba kullananı dövebileceğinizi nerden çıkardınız hepiniz mi 5.dan sınız anlamıyorum ki,hadi diyelim ki öylesiniz,serserinin birinin sizi bıçaklayıp b.k yoluna gitmeyeceğinizin garantisini kimden aldınız değer mi başını belaya sokmaya, nedir anlamıyorum ki?
Tırın plakası yok mu yani? Polislere plakasız bir tır şu yöne gitti demen yeterliydi, seni sıkıştırdığını söylemene bile gerek yoktu.
Ben ana avrat sövenlere birşey yapmıyorum. söven insan aciz insandır. Elinden sövmekten başka birşey gelmediği için sövüyordur. Karşılık verirseniz adam yerine koymuş olursunuz. Bilakis cevap vermemeniz adamı kaale almadığınızı gösterdiği için daha da çok sinirlenir. Bunu da daha fazla küfretmesinden anlayabilirsiniz. Oysa ona bir cevap vermeniz aradığı tatmin duygusunu yaşatacak, üstelik sizin de sinirinizi bozacaktır.
Zaten böyle bir şey var dostum.Bu sitede defalarca açılmış olan topikleri bir hatırlayın derim.Neden bizi adam yerine koymuyorlar?Neden motorculara serseri gözüyle bakıyorlar?Burada serseri tiplerin davranışlarına aynı serserilikle cevap vermeyi destekledikten sonra bize serseri gözüyle bakmalarına bizler izin vermiş olmuyor muyuz?Bundan şikayet etme hakkımız var mı?yok, bitmez ama olay şuna benzer, nasıl bir dolmuşçuyla ya da taksiciyle kavga ederken bütün dolmuşçular durur da adamın üstüne giderse ve "şöförelere bulaşılmaz" kanısı oluştuysa, motosikletliler için de oluştuırulur.
????
Aslında herkes hayatında bu kaliteyi istiyor ama nedense zaman zaman gerekeni yapamıyoruz.Aslında yapılacak şey o kadar basit ki.
sevgili nautilus, işte muhtemelen şu yukarıdaki varsayımında yanılıyorsun. ne yazık ki herkes bu tür kaliteli bir yaşam istemiyor. QUOTE]
Emin ol dostum yanılmıyorum,belki yanlış ifade ettim,o başka.
Şöyle düşün;kafada kask kırmak isteyenler neden bunu istiyorlar?Çünkü trafikte sıkıştırılıp hiç bir suçları olmadığı halde üzerine üstlük bir de hakaret işittikleri için değil mi?
Peki onların istediği ne?
trafikte sıkıştırılmamak,bir hata da olursa eğer hakaret işitmemek.
İşte kaliteden bahsettiğim bu zaten.Trafikte kaliteli bir şekilde yol almak.Peki herhangi bir kalitesizlikle karşılaşıldığı zaman (suç bizde olmasa dahi)bu kaliteyi iyice bozmanın alemi var mı,bize ne kazandıracak?
Başımdan geçen bir olayı anlatayım;
E-5'in en sıkışık zamanında en sağ şeritteyim.Trafik durmuş ve ben de bir arabanın arkasındayım.Arkamdaki araba kornaya basıp duruyor.Kafamı çevirdim baktım.Eliyle sağ şeride geçmemi işaret ediyor ve bağırarak bişeyler anlatıyor,kaşları çatılmış bir şekilde.Dymuyorum tabi arabanın içinden konuştuğu için.El kol hareketlerini gördüğüm zaman kaskımın vizörünü kaldırdım 5 sn kadar baktım ve vizörü indirip kafamı önüme çevirdim ama yerimden hiç kımıldamadım.
Ne oldu şimdi,ne kaybettim ben?
İşte bütün söylemeye çalıştığım bu,başka hiçbirşey değil.Motordan inip ne diyosun ulan ne bağırıyosun desydim muhtemelen daha da sinirlenecekti başlayacaktı küfür etmeye birbirimize girecektik.Kime ne faydası vardı bunun?İnsanlar şu mantığı öne sürüyorlar;kaskı kafasında kırarsam öğrenir bir motorcuya bulaşmamaya.
Peki ya beyzbol sopasıyla kaskı kafama yapıştırırsa o zaman aynı mantıkla ben motorcunun hakkından gelebiliyorum nasılsa o zaman bu şekilde davranmaya devam etmemde bir sakınca yok demesi gerekmiyor mu?
Onu bir türlü öğrenemedim zaten bütün motorcular yakın dövüş ustalarından mı seçiliyor,uzak doğu sanatlarını bilmeyenler motorcu olamıyor mu nedir bu saçmalık?Derler ya hani başkasınınkini görmeyenler kendisininkini piyade tüfeği zannedermiş o hesap işte.
İnsan olalım elimizden geldiğince adam gibi davranalım bence en güzel cevap bu,kim ne derse desin b en bu şekilde vizörümü açıp ne diyosun kardeşim şeklinde bakıp vizörümü indirip önüme bakmaya devam edecem...