Sağ el başparmak ağrısı

Merhaba. 1.5 aydır CRF 250 L kullanıyorum. 1 saat kesintisiz kullandığımda sağ el başparmağım ağrıyor. Ertesi gün de devam ediyor. Eğer bir kaç gün sürmezsem geçiyor. Gidonu çok sıkmıyorum ama gaza hassas komut vermek için başparmğın da kavraması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Nerede hata yapıyorum sizce?

eldiven yüzünden olabilir.. küçük geliyor olmasın?

Rahatsızlık verici bir sıkılığı yok ama kışlık eldiven olduğu için yazlık eldivendeki kadar rahat değilim. Bundan önce PCX kullanıyorum. Gaz kolu daha yumuşaktı buna göre ve onda böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.

Kollarin bukuk dirseklerden kirik, gaz kolunu bayan bilegi tutar gibi hafif tutmak gerekir..bir de parmaklarin surekli manet uzerinde mi tutuyorsun?

DKN

gidona fazla yüklendiğin için oluyo. onun sebebi de rahat sürememekten olur. motoru yeni aldıysan normaldir :) eğer düşürüp biyerini falan çizersen daha rahat kendini sıkmadan kullanırsın.

Kollarin bukuk dirseklerden kirik, gaz kolunu bayan bilegi tutar gibi hafif tutmak gerekir..bir de parmaklarin surekli manet uzerinde mi tutuyorsun?

Şehir içinde iki parmak manet üzerinde duruyor tepki süresini kısaltma amaçlı. Fakat bahsettiğim durum daha çok sabit süratli otoban/E5 sürüşlerinde oluyor. O durumda manet üzerinde tutmuyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------

gidona fazla yüklendiğin için oluyo. onun sebebi de rahat sürememekten olur. motoru yeni aldıysan normaldir :) eğer düşürüp biyerini falan çizersen daha rahat kendini sıkmadan kullanırsın.

Motor sıfır değil. Bolca çiziği var :)
Ama dediğiniz gibi benden kaynaklanan ergonomik bir sıkıntı var sanırım.

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
Oturuş pozisyonunuzda bir hata vardır diye düşünüyorum. Depoyu bacaklarinizla sıkarak, ozellikle frenajlarda bileklerinize yük bindirmezseniz ve bu mantıkla dlver etkenleri de düzeltirseniz, sorun kalmaz sanirim

Benim işimle evim arası 7 km. Ben de rahat kullandığımı sanıyordum.
Ancak iki gün üst üste 80 km kullanınca ben de aynı ağrı oldu. Onun sayesinde gidonu sıktığımı fark ettim.
Yoksa sorsalar yoo hiç de öyle sıkmıyorum diyodum

Aynı ağrı bende de oluyordu sebebi eldivenler. Eldivenleri değiştir daha rahat ve kaliteli eldivenler kullan.

Hayret trolleyen olmamış :D Gereksiz kasıyorsunuzdur, çok sıkı tutarsanız ufak titreşimler bile ağrı yapıyor.

Sık sıkıyoruz gazı muhtemelen ondan. Ben de aynı durumdayım. Hava soğuk uşuyunce insan bi yerlerini sıkma ihtiyacı hissediyor. Motordayken bu ilk ellere gaza frene yansıyor.

Çoğunuzun belirttiği gibi farkında olmadan sıkıyorum sanırım. Bacaklara yüklenmeye dikkat edicem. 11-12 Ocakta Honda eğitimine gidicem. Muhtemelen orada gerekli müdahaleyi yapacaktır eğitmenler. Zaman ayırıp yazan herkese teşekkür ederim. Güvenli sürüşler herkese.

Merhaba

Bende de aynı durum oldu. Len noluyo dedim... Halbuki motor kullanmak ağrıya sebebiyet vermemeli var bunda bir iş derken, elimi gereksiz sıktığımı farkettim.

Muhtemelen sizinki de öyle bir durum olabilir. Oluroyle zamanla oturuyor insan

Kazasız belasız

elinizi kasıyorsunuz ve/veya baş parmak elciğin dibine dayalı ve istem dışı baskı uyguluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar