Sadece müzik dinlemek için intercom gerekli mi

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kulaklık sesleri zayıf geliyor dinlediğim müzikten keyifte alamıyorum.
İntercom sesi kaskın geneline mi yayıyor direkt kulağa mı gidiyor.
Şu an huawei free buds2 kulaklık kullanıyorum zaten kaskı takınca kulaktan oynuyo ayar bozuluyor sesin yarısı pert.

Motosikleti
cbf 150
airpods kullan benim araide oynamıyor düşmüyor ama 80km hız üstü siri işlevsezleşiyor. Biraz zengin ol fakir free budsdan kurtar kendini elit ol

Motosikleti
Forza 250
Ben kız arkadaşıma 4riders ın bluetooth kulaklığını aldım,1300 lira falandı galiba.Sesi gayet güzel ve baslı.İşini görüyor zaten işten eve evden işe giderken kullanıyor,yada ayda 1-2 çevre illere giderken vs.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Şu an huawei free buds2 kulaklık kullanıyorum zaten kaskı takınca kulaktan oynuyo ayar bozuluyor sesin yarısı pert.
Kulaklarının hizasında pedlerin altına yerleştiriliyor. Bana kalırsa müziğe düşkünsen interkom alman ekstra özellikleri ile seni artıya geçirebilir. (Çağrı yanıtlama vs.)

Motosikleti
Forza 250
airpods kullan benim araide oynamıyor düşmüyor ama 80km hız üstü siri işlevsezleşiyor. Biraz zengin ol fakir free budsdan kurtar kendini elit ol
Abi bende airpods pro var ona rağmen kullanışsız oluyor aşırı derecede bide kask tak cıkar yaparken illa düşüyor

kask içine airdpods veya benzeri kulaklık takmak son derece sıkıntılı. bir süre sonra kulağınıza inanılmaz bir baskı uyguluyor. eğer kaskınızda interkom hoparlörleri için özel yer varsa çok rahat edersiniz. direkt kulak hizanızda olur. interkomlar kaskın içine sesi yaymaz, kaskın iki tarafına yerleştirdiğin hoparlörlerden sesi duyarsın.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kasktaki interkom müziği duymanıza yarar. Müzik dinlemek isteyen motordan insin, Hi-Fi sistem edinsin.

Ben kız arkadaşıma 4riders ın bluetooth kulaklığını aldım,1300 lira falandı galiba.Sesi gayet güzel ve baslı.İşini görüyor zaten işten eve evden işe giderken kullanıyor,yada ayda 1-2 çevre illere giderken vs.
Hazır konusu geçmişken aklımda olan bir soruyu yazmak istedim, kaskın içinde kulaklık kullanmanın trafikte zararı olur mu? Trafikteki sesleri duymamızı engelleyip kendimizi riske atmak gibi bir sonucu olur mu örneğin? Veya kulaklıklar bu konuda kötü ise İnterkom kullanmak buna güzel bir çözüm mü?

Motosikleti
D400
interkom konfordur. müzik dinlemen çok daha keyifli olur.

bu zımbırtıyı kullananların cogu zaten müzik için kullanıyor; sürüş boyu telefon konuşan ergen ruhlu pek insan yoktur bence.

Motosikleti
NC750X '22
Daha ucuz bir seçenek olarak, intercom özelliği olmayan kask içi bluetooth kulaklık da bakabilirsiniz. Mesela KNMaster KN550, sadece bluetooth kulaklık özelliğine sahip 1250 TL iken, KN2250 intercom özellikli ve 2350 TL.
Ne farkı var derseniz;
Bluetooth kulaklık : şu an kullandığınız buds gibi, bluetooth ile telefonunuza bağlanıp müzik dinlemenizi ve telefonla konuşmanızı sağlar. Kaskınızda kulaklık için yuvalar varsa buds'a göre çok daha konforlu olur.
İntercom : Modeline göre değişen (10-15 metreden 800-1000 metreye kadar) bir alanda bulunan intercom özellikli başka bir cihaza bağlanıp, o kişiyle de iletişim kurabilmenizi sağlar. Bildiğim bütün intercom setleri bluetooth kulaklık işlevi de görür, ama her bluetooth kulaklık intercom değildir.

Motosikleti
cbf 150
Üstümde prosev mont var ne eliti 😑
Prosev ne lo :)))
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hazır konusu geçmişken aklımda olan bir soruyu yazmak istedim, kaskın içinde kulaklık kullanmanın trafikte zararı olur mu? Trafikteki sesleri duymamızı engelleyip kendimizi riske atmak gibi bir sonucu olur mu örneğin? Veya kulaklıklar bu konuda kötü ise İnterkom kullanmak buna güzel bir çözüm mü?
Kask için kulaklık eğer noise reductionlı ise çok faydalı rüzgarı tamamen kesiyor. Arabaları duyuyorsun merak etme. Noise reduction level yarıya getir. Tabi fakirsen getiremezsin freebudsla olacak iş dğeil airpod yada bang olefsen alıcan keh keh keh :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman 650
knmaster 6100 var son zamanlarda ses aşırı azaldı. Telefondan sanıyordum son ses yapıyorum yok cücük kadar ses çıkıyor. Schuberth C5'e schuberth interkom alırım herhalde. Ya da sena marka. Schuberth de cardo dan senaya geçmiş zaten.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660
Daha ucuz bir seçenek olarak, intercom özelliği olmayan kask içi bluetooth kulaklık da bakabilirsiniz. Mesela KNMaster KN550, sadece bluetooth kulaklık özelliğine sahip 1250 TL iken, KN2250 intercom özellikli ve 2350 TL.
Ne farkı var derseniz;
Bluetooth kulaklık : şu an kullandığınız buds gibi, bluetooth ile telefonunuza bağlanıp müzik dinlemenizi ve telefonla konuşmanızı sağlar. Kaskınızda kulaklık için yuvalar varsa buds'a göre çok daha konforlu olur.
İntercom : Modeline göre değişen (10-15 metreden 800-1000 metreye kadar) bir alanda bulunan intercom özellikli başka bir cihaza bağlanıp, o kişiyle de iletişim kurabilmenizi sağlar. Bildiğim bütün intercom setleri bluetooth kulaklık işlevi de görür, ama her bluetooth kulaklık intercom değildir.
Hocam çok teşekkürler tam aradığım cevap minvalinde olmuş yazı.
6-7 sene önce aliexpressten 100 liraya aldığım şu interkom var,
hala kullanıyorum. 1 hafta falan gidiyor şarjı. şu anda 800-1000 lira arası satılıyor, 27 euro barajına takılmıyorken sipariş verilebilir. vergisiyle birlitke 1500-1600 liraya falan gelir.
teşekkürler

Ne farkı var derseniz;
Hocam çok teşekkürler tam aradığım cevap minvalinde olmuş yazı.
6-7 sene önce aliexpressten 100 liraya aldığım şu interkom var,
hala kullanıyorum. 1 hafta falan gidiyor şarjı. şu anda 800-1000 lira arası satılıyor, 27 euro barajına takılmıyorken sipariş verilebilir. vergisiyle birlitke 1500-1600 liraya falan gelir.
teşekk
Ne farkı var derseniz;
kask için yuva yok hatta içindeki pedleri kesip yeniden dikmiştim 😃

kulaklık kulaklarınızı acıtır ben o yüzden interkom kullanıyorum
İlla ki kulaklık kullanmak istenirse kulaklara denk gelen yerdeki köpüğü oymak gerekiyor, yoksa o acıyla motor sürülmez. İnterkom özelliği olan veya olmayan kask içi ses sistemi (Helmet bluetooth headset diye de geçer) en iyi seçenektir her zaman.

Prosev ne lo :)))

Kask için kulaklık eğer noise reductionlı ise çok faydalı rüzgarı tamamen kesiyor. Arabaları duyuyorsun merak etme. Noise reduction level yarıya getir. Tabi fakirsen getiremezsin freebudsla olacak iş dğeil airpod yada bang olefsen alıcan keh keh keh :)
Freebuds fakir sayılıyorsa benim kulaklığı hiç söylemeyim ben 😅

Yine de trafikte çok zararı olmuyorsa denerim bir ara, gürültü engelleme falan yok tabi benim kulaklıkta ama olsun.

Şehir içi değilde uzun yoldaysam mutlaka müzik veya podcast dinlerim. Farklı kulaklıklar denedim en memnun kaldığım jabra elite 25 ti ama bir müddet sonra hepsi kulakta baskı oluşturuyordu.
Sonra cardo istercom aldım rahat ettim.

Efsane ses sistemi var 45 mm jbl kulaklıkla geliyor ve kaskdaki kulaklik boşluklarına oturduğu için rahatsız etmiyor. Eq ayarlari olsun diye koyulmamis gercekten is yapiyor, İstersen hızına göre ses seviyesi değişiyor vs

Hem çağrı cevaplama kolaylığı ve karşıya giden ses kalitesi çok iyi. Karşıya temiz bir ses gidiyor, rüzgar ve motor sesi gitmiyor.

Benim tek amacim muzikti tabi. Eger müzik senin için önemliyse intercom al kulaklıkla olmuyor.
Bu arada bir tavsiye de vereyim, farklı müzik uygulamalarını kullandım en tatmin edici sesi Deezer da aldım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar