sadece iki sorum var

merhabalar merak ettiğim iki şey var bunları sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim. gelelim sorularıma:

1. motoru sadece taksitle alabileceğim için sıfır bakıyorum. ilk motorum olucak tecrübem çok az. bu yüzden de 2. el bi motor alıp acemiliğimi onunla atmak daha iyi olur diye düşünüyorum. düşüp kalkıcam motoru deviricem ilk başlarda biliyorum olmaz diye bişey yok, bu yüzden sıfır motora yazık etmek istemiyorum.bütçe zaten kısıtlı. ikinci el motoru taksitle alabileceğim yerler varmı? ve istanbul da araba pazarı gibi motosiklet pazarı var mı?

2.uygun oldukları için cub motor almayı düşünüyorum. motordan pek anlamam. benden daha iyi anladığını düşündüğüm bi arkadaşımın bana söylediği "debriyajsız vites değiştirdiğin için şanzıman çabuk dağılır. normal viteslide debriyaj sende, scooter zaten full otomatik, ama cublarda vites sende debriyaj yok. bu yüzden şanzımanları çok daha çabuk dağılır istediğin gibi 3-4 sene kullanman veya fazla km yapman imkansız". sizce bu bilgi doğru mu? yoksa teknik şeylerden anlamam diye arkadaşım biraz sallamış mı? cub motorların ömrü scooter ve vitesli motorlara göre daha mı kısa?

bu iki soruma da cevap verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim herkese iyi forumlar :king:

1.valla en güzelini düşünmüşsün 2.el acemiliğini atabileceğin birşey al.ama taksitle ancak yakınında biri ya da akraba eş dost verir.
2.3-4 sene kullanmayı unut en fazla 1 seneye satar daha büyüğünü alırsın.ilk motorun olacağı için zaten viteslininde debriajını haşat etme ihtimalin var.
en güzeli kafana göre bütçene uyanı al ilk motor çokta dert etme.

1.valla en güzelini düşünmüşsün 2.el acemiliğini atabileceğin birşey al.ama taksitle ancak yakınında biri ya da akraba eş dost verir.
2.3-4 sene kullanmayı unut en fazla 1 seneye satar daha büyüğünü alırsın.ilk motorun olacağı için zaten viteslininde debriajını haşat etme ihtimalin var.
en güzeli kafana göre bütçene uyanı al ilk motor çokta dert etme.

Cevap için teşekkür ederim. Bütçem kısıtlı olduğu için değiştiremem hemen o yüzden en azından 2-3 sene kullanmak zorunda kalıcam aldığım motoru :)

Kardesim niye dusucem parcaliycam diye kesin konusuyosun. Guzel bi kurstan iyi bi egitim al herhangi bi skinti olmazsa dusmezsin

Cublarda debriyaj var vites koluna yarisana kadar basinca kendi yapiyo zaten arkadasin fena sallamis. Sana tavsiyem elden debriyajli 125-150 cc bi motor al. Debriyaj hakimiyetini mukemmellestir buyuk motora gecince zorlanma.

cub motorda ışıkta 1. 2. viteste durulur mu, yoksa boşa mı almak lazım.

cub motorda ışıkta 1. 2. viteste durulur mu, yoksa boşa mı almak lazım.

1 ve 2 de dur fark etmez rahat kalkar, 3 ve 4 durup kalkmak zor olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------

Boşa almak şart değil. Stop etmez.

Kardesim niye dusucem parcaliycam diye kesin konusuyosun. Guzel bi kurstan iyi bi egitim al herhangi bi skinti olmazsa dusmezsin

Dostum direk kaza yapıcam pert edicem değildi demek istediğim. Çoğu aceminin başına gelir ani frenlerde motoru tutamaz devirir tarzı şeyler. Usta motorcular bile dalgınlıktan sadece otururken motoru devirebiliyo. Anlatmak istediğim buydu.

Dostum direk kaza yapıcam pert edicem değildi demek istediğim. Çoğu aceminin başına gelir ani frenlerde motoru tutamaz devirir tarzı şeyler. Usta motorcular bile dalgınlıktan sadece otururken motoru devirebiliyo. Anlatmak istediğim buydu.

Al 0 km çinli adam gibi kullan Apaci prix yapma caddelerde bisey olmaz motora. Tavsiyem 125/150 cc debriyajli alman.

Al 0 km çinli adam gibi kullan Apaci prix yapma caddelerde bisey olmaz motora. Tavsiyem 125/150 cc debriyajli alman.

Hızla falan pek aram yok zaten. Sakin kullanımdan yanayım. Araba kullanırken de mümkün olduğunca sakin kullanırım. Aracı zorlamam veya hız yapmam

Peki bu cub motorların şanzımanı hakkında bilgisi olan var mı?
2.el alacakdan yanında motordan anlayan biriyle git

cuplara iyi bakarsan 5 senede 10 senede kullanırsın biraz şansa motorunda bakımına bağlı - cup debriajı vites değiştirme pedalına bağlıdır hafif basınca debriaj yapar. şanzımanı diğer motorlarla aynıdır değişik bir sistem yok :)

motor bu şanzımanıda gösteriyor :bounce:

Peki bu cub motorların şanzımanı hakkında bilgisi olan var mı?

Cublarda debriyaj var vites koluna yarisana kadar basinca kendi yapiyo zaten arkadasin fena sallamis. Sana tavsiyem elden debriyajli 125-150 cc bi motor al. Debriyaj hakimiyetini mukemmellestir buyuk motora gecince zorlanma.

arkadas yukarıda acıklamıs zaten.

cup larda vites pedalına bastıgında önce debriyaj ayırır sonrasında vites değişir.

onun için yarı otomatik denir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar