Saç spreyi ile göçük ve çöküntileri giderebiliriz

Benim yorumum;

Kaportacıların yaptığı göçme yapan yerleri çekmek sureti ile tekrar eski halini alması. Burada da maddenin sıcaklık farkından dolayı genleşme durumundan yararlanılmış. Bu arada adamın elindeki saç spreyi gibi durmuyor saç kurutma makinesi, ile ısıttığı kaportaya karbondioksit püskürtüyor. Karbondioksitte sıcak hava ile buluştuğunda soğuk etki yaptığından kaporta eski halini alıyor..

Saç spreyinin bileşiminde hangi maddaler var tam bilemiyorum ama ben gördüm okudum ve sizlerle paylaşamak istedim bunu denemek insana ne kaybetirirki? saç spyeri ve kurutma makinası herkesin evinde vardır zaten

Saç spreyinin bileşiminde hangi maddaler var tam bilemiyorum ama ben gördüm okudum ve sizlerle paylaşamak istedim bunu denemek insana ne kaybetirirki? saç spyeri ve kurutma makinası herkesin evinde vardır zaten

Birşey kaybetmedin zaten.. Paylaşım için sağol ellerine sağlık..

gerçekten bu kadar basit ise ve gerçekten saç spreyi ise mükemmel...evet metalin ısı duyarlılığı ile genleşmesini sağlıyor:cat:
bu ilginç paylaşım için saol:wiinkk:

Saç spreyi değil , Fön Makinası veya Saç Kurutma Makinası + Karbondioksit
@htmetin'de açıklamış.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ufak göçükler arka taraftan yumrukla bile düzeltilebilir.Saç spreyine boşuna para vermeyin.

Metal hafızası denen olay... Doğru sıcaklığı tutturamazsanız daha kötü bir şekil alabilir.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Göçüğün dahada büyüyecek hali yok ya :)

Nihat Abi,boyanın zarar görmemesi için yapıldığı belli,göçük ortalarda ve aşırı yamukluk yoksa düzeliyor. Bir keresinde arkadaş Vw'in sağlamlığına bakmak için yumruk attı C sütunundan(Golf I),kaportacım düzeltti iç taraftan,yeni gibi.:mrgreen:

Saç köpüğü olmadığı kesin çünkü donmaya sebep oluyor. Sıvı karbondioksid büyük ihtimalle.
Piyasada spor sakatlanmalarında kullanılan soğutucu sprey olarak aranırsa kolaylıkla bulunabilir.

Ayrıca facebookta altında yorum yazan sözde kaporta ustaları olmasının imkansız olduğunu söyleseler de bence gayet mantıklı görünüyor.

Ufak göçükler arka taraftan yumrukla bile düzeltilebilir.Saç spreyine boşuna para vermeyin.

Ewet ufak göçükleri vakumlayarak bile düzelte biliyorlar. çok geniş olanları ve iç kısmına ulaşamadıklarına ise matkapla ortasına delik açıp kanca ile çekip macunluyorlar..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:44 ----------

Evet bende dikkat ettim sözde kaporta ustasına 17 yılmı ne :mrgreen:

17 yıllıksa o kara düzen devam edenlerdendir. macun zımpara falan..:) ( Bu arada adamın yorumu başka foruma konu oldu) yurt dışında çekilen bir videoda izlemiştim adamların kaportacıları bile numberone..kaza yapan araçları orjinal gibi yapıyorlar.. burada saldım çayıra mevlam kayıra..

acaba büyük göçüklerde de uygulanabiliyor mu? bi' denemek gerek. işe yararsa güzel teknik.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
çok geniş olanları ve iç kısmına ulaşamadıklarına ise matkapla ortasına delik açıp kanca ile çekip macunluyorlar..

Bu sistemde baya işçilik ve boya masrafı çıkıyor... Ama gerçekten bu karbondioksitle fön makinası işe yarıyorsa bu masraf ortadan kalkar.. :cat::cat:

Ta başta da dediğim gibi.... İşe yarıyorsa güzel iş...:cat::cat:

arkadaşlar yumruk falan denmiş ama depodakı ufak gocukte yararlı olur mu yada deneyen var mı?

saç spreyi ile alakası yok sıvı karbondioksit bu! sıvı ve katı karbondioksit çok soğuktur -70 80 civarı ayriyetten boyayı da mahveder boyasız alana uygulayın :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar