Sabit gazda giderken motor tekliyor.

_w_

Öncelikle herkese selamlar. Sorum aynı başlıktaki gibi açık. motoru belli bir devirde ve herhangi bir viteste sabit olarak gittiimde motor tekliyor sanki gazı bırakıp tekrar vermiş gibï gaz kesıp yükseliyor. İnşallah yarın bu sorunu çözecem. Bana sanki motor fakir karışımda çalısıyor gibi geldi . Sizce nereleri kontrol etmem gerekır ?
Saygılar ... :)

Bujiden olmasın ? Hani belki çapak yapmıştır falan benim aklıma o geldi ama sallamak gibide olmasın.:p

%90 karbüratör (pislik girmiştir, tıkamıştır)
%10 buji ve diğer elektrik aksam

belki pis veya sulu benzin denk gelmiştir arkadaşım. Benzini baya bi bitir. Depoyu kaliteli bi benzincide fullet. Veya depoyu boşalt yeni benzin koy bakalım belki düzelir. Düzelmezse buji, elektrik aksamı, karburatör bakımı, temizliği yap. Kolay gelsin.

Benim motorumda da var sabit devirde geri çekme gibi birşey ama inanılmaz az benzin yakıyor, bir sorun olsa fazla yakardı. Motorun düz yolda sabit gaza rağmen sabit devirde kalamamasına diyaframlı karbüratör neden oluyor sanırım. Ama kapış pompalı karbüratörler çok daha fazla benzin yaktırıyor tek artısı motorun düşük devirlerde gaza daha hızlı tepki vermesi. Bu arada subap ayarlarınız da bozulmuş olabilir motoru fazla bağırttıysanız.

Aynı sorun bir arkadaşımın başına gelmişti ama motoru scooter motor tekliyordu.Motoruna subap ayarı yaptırmıştı bir motorcuda motorcunun acemiliği yüzünden motoru tekliyordu subapları fazla sıkmış motor giderken felan tekliyordu başka bir motorcuya gidince subaplar fazla sıkılı demiş ve yapmış şimdi tekleme sorunu yokmuş.

O motoru sat bin tl daha koy jelibon al :p
-sübap
-karbüratör(pislik veya diyafram patlak)
-buji
Kontrol et !!
%10 da diğer unsurlar çıkabilir.

başlığı görünce aha bi yeni model cbf çi daha dedim
hani öyle bir başlık vardı ve hemen hemen yeni model cbf150 alan herkez tekliyodu?
sonra birden kesildi milleti anlamış değilim

cbf150 de güya hava akışında problem varmış deniliyodu seninkinle aynı konuydu eski başlıklara bi bak derim
geçmiş olsun

dostum karbürator şamandırasından benzın akıt. sonra bidaha dene. hal olur inşallah.

_w_

Arkadaşlar yazdıklarınız için teşekkürler, elleriniz dert görmesin : bu gün şunları kontrol ettim;
depoyu boşalttım benzın temiz çıktı
bujiyi kontrol ettim, filitre boruları benzin borusunu kontrol ettim , karbüratörü söktüm memeler temiz, benzin tasında pislik yok. Yanlız hava ayar vidasını vibrasyondan çıkıyor diye uhu sürmüştüm. Bi türlü çikmadı (pense çekiç tornavida kargaburnu hepsini denedim derken vidanın sapı koptu :( . Ulen senin gibi çin malının gelmişini geçmişini ... Neyse şimdi karbüratör dağınık vaziyette durmakta. İnşallah yarın toplayabililirim. Ama bu gidişata göre galiba yeni karbüratör alıcam. 50 lira diyorlar bana biraz pahalı geldi. Yarın ola hayrola ...

Arkadaşlar yazdıklarınız için teşekkürler, elleriniz dert görmesin : bu gün şunları kontrol ettim;
bujiyi kontrol ettim, filitre boruları benzin borusunu kontrol ettim , karbüratörü söktüm memeler temiz, benzin tasında pislik yok. Yanlız hava ayar vidasını vibrasyondan çıkıyor diye uhu sürmüştüm. Bi türlü çikmadı (pense çekiç tornavida kargaburnu hepsini denedim derken vidanın sapı koptu :( . Ulen senin gibi çin malının gelmişini geçmişini ... Neyse şimdi karbüratör dağınık vaziyette durmakta. İnşallah yarın toplayabililirim. Ama bu gidişata göre galiba yeni karbüratör alıcam. 50 lira diyorlar bana biraz pahalı geldi. Yarın ola hayrola ...
Karbüratör tamir setleri var 6 lira mesela, karbüratörü söküp toplamaya cesaret edebiliyosanız, tamir setiyle işi ucuza halledin.
http://www.rialli.com/urunler/motor..._karburator-tamir-takimi-125-150cc-cg-serisi/

Bir varsayımda ben atayım ortaya denemesi bedava....

Benzin deponuz yeteri kadar hava almıyor olabilir,depo kapağını hafif açık ama sallantıda benzin sıçramayacak şekilde deneme yaparmısınız.

_w_

Bujiden olmasın ? Hani belki çapak yapmıştır falan benim aklıma o geldi ama sallamak gibide olmasın.:p

Bujiye baktım buji sağlam eski bujiyi taktım herhangi bir değişme yok.

%90 karbüratör (pislik girmiştir, tıkamıştır)
%10 buji ve diğer elektrik aksam

elektrik aksamına baktık herhangibir sorunla karşılaşmadım

belki pis veya sulu benzin denk gelmiştir arkadaşım. Benzini baya bi bitir. Depoyu kaliteli bi benzincide fullet. Veya depoyu boşalt yeni benzin koy bakalım belki düzelir. Düzelmezse buji, elektrik aksamı, karburatör bakımı, temizliği yap. Kolay gelsin.

Depoyu boşalttım herhangi bir pislik göremedim benzini PO den alıyorum.

Benim motorumda da var sabit devirde geri çekme gibi birşey ama inanılmaz az benzin yakıyor, bir sorun olsa fazla yakardı. Motorun düz yolda sabit gaza rağmen sabit devirde kalamamasına diyaframlı karbüratör neden oluyor sanırım. Ama kapış pompalı karbüratörler çok daha fazla benzin yaktırıyor tek artısı motorun düşük devirlerde gaza daha hızlı tepki vermesi. Bu arada subap ayarlarınız da bozulmuş olabilir motoru fazla bağırttıysanız.

Yok motoru fazla bağıtmam yani 90-110 arasında redline a girmeden kullanırım.

Aynı sorun bir arkadaşımın başına gelmişti ama motoru scooter motor tekliyordu.Motoruna subap ayarı yaptırmıştı bir motorcuda motorcunun acemiliği yüzünden motoru tekliyordu subapları fazla sıkmış motor giderken felan tekliyordu başka bir motorcuya gidince subaplar fazla sıkılı demiş ve yapmış şimdi tekleme sorunu yokmuş.

Subaplardan pek anlamam. 6500 küsürde ayarlamıştım galiba. Şu an 11000 lerdeyim. Bir de subaplara baktırayım

O motoru sat bin tl daha koy jelibon al :p
-sübap
-karbüratör(pislik veya diyafram patlak)
-buji
Kontrol et !!
%10 da diğer unsurlar çıkabilir.

Manevi değeri olmasa motoru satarım üstüne para katar Apache alırım :p . Ama manevi değeri yüksek :).
başlığı görünce aha bi yeni model cbf çi daha dedim
hani öyle bir başlık vardı ve hemen hemen yeni model cbf150 alan herkez tekliyodu?
sonra birden kesildi milleti anlamış değilim

cbf150 de güya hava akışında problem varmış deniliyodu seninkinle aynı konuydu eski başlıklara bi bak derim
geçmiş olsun

Yukarda da yazdığım gibi hava ayar vidası koptu. fakat bir türlü çıkartamadım. Artık yeni karbüratör alasıya kadar bu şekilde kullanacağım

dostum karbürator şamandırasından benzın akıt. sonra bidaha dene. hal olur inşallah.

Hocam karbüratörü dağıttım herhangi bir pislik yok. Zaten şanmandıradan benzin boşaltmaya yarayan vida yalama oldu :pale:

Karbüratör tamir setleri var 6 lira mesela, karbüratörü söküp toplamaya cesaret edebiliyosanız, tamir setiyle işi ucuza halledin.
http://www.rialli.com/urunler/motor..._karburator-tamir-takimi-125-150cc-cg-serisi/

Önceden almıştım karbüratör tamir seti içinde kelebeği değiştirdim. Hava ayar vidası çıkmadı sökerken vida koptu. şu an vida çıkmıyor. zorlasam karbüratörün yavası bozulacak. maalesef Yeni karbüratör alacağım

Bir varsayımda ben atayım ortaya denemesi bedava....

Benzin deponuz yeteri kadar hava almıyor olabilir,depo kapağını hafif açık ama sallantıda benzin sıçramayacak şekilde deneme yaparmısınız.

Bak hocam bunu ben düşünmemiştim. Önce sizin dedğinizi deneyeyim. sonra subaplara baktırayım

Arkadaşlar bugün tamirciye götürdüm motoru, Beyinden olabileceğini söyle bu motorun beyni var mı ki :cherry: . tamirciye dedim karbüratörün hava ayar vidasıyla oynaadığımı söyledim. adam hava ayarından olmaz dedi sabir gazda tekleme ya beyinden ya da subapdan dedi. Baktı pek fazla hissedilmiyor böyle kullan falan dedi. İstiyosan bakarız dedi şimdilik böyle kullanyorum Babaçi nin dediği gibi depo havalandırmasına bakacağım sonra subapları ayarlayacağım. merak ettğim şu beyinden tekleme yapar mı motor ? :silent:

benzer sıkıntıyı bende yaşamıştım. her viteste tekleme yapıyordu, misal daha 3.vitesi istediği devire gelmeden tekleme başlıyordu 3.vitese attığında rahatlıyor fakat 4.vitesin devrine gelmeden tekleme gene başlıyordu, tabi bu durumda 5. viteste son hıza çıkamıyordum tekleme yapmaması için 80-90km hızda deviri arttırmadan yol alıyordum. yüksek devirde sanki benzin bitiyor, motora benzin gelmiyor gibi tekleme yapıyordu.
neredeyse 1hafta tamirciye git gel sonucu neyden kaynaklı olduğunu bulabildik
-önce buji ve beyinin yenilerini takıp denedik; sonuç aynı
-benzin hortumları kontrol edildi, çatlak yada katlanma varmı diye.
-depo kapağı açık turlandı; sonuç aynı
-karbüratör açıldı ve tertemiz çıktı; sıkıntı devam
-kontağın bozulabileceğini düşünüp, kontağı iptal edip düz kontak turlandı; sonuç aynı
-siboplara bakmadan, buji bobinini değiştirelim dedik, denedik ve işte sonuç mükemmel. meğersem bobindenmiş, ilk başta niye yapmadıkki bunu :)

benzer sıkıntıyı bende yaşamıştım. her viteste tekleme yapıyordu, misal daha 3.vitesi istediği devire gelmeden tekleme başlıyordu 3.vitese attığında rahatlıyor fakat 4.vitesin devrine gelmeden tekleme gene başlıyordu, tabi bu durumda 5. viteste son hıza çıkamıyordum tekleme yapmaması için 80-90km hızda deviri arttırmadan yol alıyordum. yüksek devirde sanki benzin bitiyor, motora benzin gelmiyor gibi tekleme yapıyordu.
neredeyse 1hafta tamirciye git gel sonucu neyden kaynaklı olduğunu bulabildik
-önce buji ve beyinin yenilerini takıp denedik; sonuç aynı
-benzin hortumları kontrol edildi, çatlak yada katlanma varmı diye.
-depo kapağı açık turlandı; sonuç aynı
-karbüratör açıldı ve tertemiz çıktı; sıkıntı devam
-kontağın bozulabileceğini düşünüp, kontağı iptal edip düz kontak turlandı; sonuç aynı
-siboplara bakmadan, buji bobinini değiştirelim dedik, denedik ve işte sonuç mükemmel. meğersem bobindenmiş, ilk başta niye yapmadıkki bunu :)
Benim cubdada ayni sorun var , sabit gazda tekliyor bide son devirlerde boguluyo gibi cekis dustu seside cikmiyo nedendir ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar