Sabit devirde motor sarsılıyor

Motoru sürerken 4 ila 6 bin devir arasında sabitlediğim vakit sanki motor gaz ver-çek yapıyormuşum gibi ileri geri atıyor. Henüz ustaya götüremedim hafta içi götüreceğim ama yani çok rahatsız etmeye başladı bu durum beni. motor sıcak yaz aylarında bile ilk marşta gaz vermezsem stop ediyor bununla bir bağlantısı var mıdır acaba, ustaya sordum normal dedi ama güvenemedim. Sizce sorunun kaynağı nedir?

Motosiklette yeniyim 5 yıllık 20 binde, motor kuba superlight 200. Yağını motoru aldığım hafta değiştirdim 2 bin kilometre yaptım o yağ ile. 2 haftada bir de zincirlerimi yağlarım. Motoru çalıştırdığımda birkaç dakika ısınmasını beklerim.

Bildiğim kadarıyla slight 200 karbüratörlü bir motor. Ben olsaydım kontrol edeceğim ilk şey karbüratör olurdu. Önce jikleyi kontrol ederdim, sorun yoksa hava ayarını doğru bir şekilde yapardım. Yine düzelmezse karbüratörü söküp içini kontrol ederdim. Yalnızca belirli devir aralığında bu sorunu yaşatması hava-yakıt karışımının düzgün olmadığına işaret ediyor gibi. Bujiyi söküp ateşleme ucunun renginden zengin veya fakir karışımla çalışıp çalışmadığını görebilirsiniz. Yazın hava 40 derece bile olsa 40 derecelik bir sıcaklık değeri içten yanmalı motor için oldukça düşük bir değer. Karbüratörlü motorlarda jikleyi açmadan çalıştırırsanız -ki mecbur kalmadıkça jikle kullanmayı çok önermem- yaz sıcaklarında doğru ayarlanmış bir karbüratörde ilk 10-15 saniye biraz gaz vererek rölantide durdurmanız yeterlidir. Daha sonrasında gazı bırakınca ısınana kadar düzensiz de olsa rölantide çalışması gerekiyor. Isınana kadar düzensiz çalışması normaldir ancak 10-20 saniye el gazı ile destekledikten sonra gazı bırakınca stop ediyorsa bu durum hemen hemen tüm 4 zamanlı motosikletlerde normal değildir.
Hava sıcaklığının 20 derece altında olduğu zamanlarda jikle kullanmadan çalıştırmak bile çok zordur, diyelim ki çalıştırdınız en az 1 dakika gaz verdikten sonra yavaş yavaş kendine gelir. O zaman stop etmesi normal diyebilirim.

Öncelikle teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Aynen motor karbüratörlü bir motor. Yani çalıştırma kısmı aynen dediğiniz gibi 20 saniye kadar rölantiye destekledikten sonra kendi başına rölantide kalabiliyor bu benim içimi biraz olsun rahatlattı diyebilirim. Sabit devirde yaşadığım sarsıntı için ise ustaya danışmam iyi olacak gibi görünüyor. Karbüratör sorunu mantıklı geldi bana da, yarın sabah motoru çalıştırmadan önce karbüratördeki fazla benzini alıp çıkacağım yola elbet ki fark olacaktır bir miktar diye düşünüyorum.

burada başlık açmıştım

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/211273-motorumda-yuksek-vites-sabit-hizda-giderken-dalgali-devir-yapiyor.html

zinciride kontrol ettir , belli bir kısmı uzamışsa yazdığın gibi yapar

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar