Sabah 5'te Dolaşan Şüpheli Şahıs

La anlayamıyorum sizi gereksiz polemiğe giriyorsunuz ya.Keleşle hırsız arayanı da ilk kez gördüm , ama yararlı ve kilitten daha caydırıcı bir uygulama :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bedevi okudugunuanlamıyorsun galiba ırçılık yapanı ben eleştiriyorum :) gülermisin aglarmsın ya

Irkçılık yapanı eleştiriyorsunda yazdıkların birbiriyle çelişiyor. Yazdığını oku :Suriyelerin gelmesiyle hırsızlık arttı demiş" demesi suriyeller hırsız dememiş oluyor yani ? ne kadar sığ bi savunma tarzıdır arkadaş ben gülsuyundanın her yer suriyeli ne hırsızlık arttı ne çoğaldı şerefsizliğin dibine vuruyorsunuz be arkadaş.

Burada hem diyorsun ne kadar sığ bir savunma tarzı hemde diyorsun ırkçılık yapanı ben eleştiriyorum. Ben yazımı ırkçılık yaptıkları için yada savunmak için yazmadım.O arkadaş suriyeliler geldi hırsızlık arttı demiş.Üstü kapalı belki suriyeliler hırsız demiştir ama yazısında açıkca onlar hırsızdır diye beyan etmemiş, bende o şekilde başladım yazıma.Sen neyine gocundunda direk zıpladın ne kadar sığ falan kelime yapıyorsun.Bedevi falan 2 oldu haddini aşıosun bayram günü fıkfıklanmasın bitarafın.

Avrupada büyük bir namussuz çoğunluk bize hitaben "abaza, müslüman terörist, pis türk" diyor. Bu konuda yorumunu alabilir miyim?

Doğudaki adamı alıp avrupaya tuvalet temizlemeye götürürsen daha azını söylemezler zaten. Oranın suriyelisi, hewali de biziz böyle bir gerçek var.

Az ustuplu konuş bayram günü . Savunma yapmıyorum gerçekleri yazıyorum zorunamı gidiyor? Türk milleti kadar sahteci hırsız bir millet varmı.Suriyeliler yüzünden bir miktar kiralar arttı iş problemi yaşandı doğrudur ama bizim millet yine kendi özrünü başka milletlere yüklüyor.Suriyeli hırsız suriyeli şöyle bırakın bu ayakları.Ben yazdığından onu anladım öyle yazdım.Suriyeliler gelince hırsızlık arttı diyor bu kelimede doğrudan suriyeli hırsız dediğini ben anlayamıyorum kusura bakma. Şerefden bahsetmeden önce insan olmayı ırkçı olmamayı öğren.

"Türk milleti kadar sahteci hırsız bir millet var mı" diyen Türk değildir. Ağaç kovuğundan çıkmış olabilir.
Not: Yorum bir yazarımıza ait, ben de katılıyorum

Yurtdisinda Turklere hakaret etmelerinin altındaki sebep Turk=Musluman demek oldugu icin olbilir mi? Onlar her muslumana turk derler her turku de musluman bilirler. Yani din kaygisi var eee tabi ecdad acisi da zihinlerinde naksediliyor kiliseden bozma okullarda. Siddetle fransiz okullarinda okutulan ttarih kitaplarini incelemenizi tavsiye ederim hclilar muslumanlara degil turklere saldirmis !!! İlginc degil mi ? Muslumanlara gore biz putperestiz oteki dinlere gore muslumanlik biziz. Ee ne oluyo tabi elin suriyelisi avrupada cingar cikartinca kabak bize patliyor neden muslumanlik bizkm alt kolumuz onlara gore. Saygılar sevgiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
"Türk milleti kadar sahteci hırsız bir millet var mı" diyen Türk değildir. Ağaç kovuğundan çıkmış olabilir.
Not: Yorum bir yazarımıza ait, ben de katılıyorum
Çanakkale vatan sıkıntı yok.Yedi kuşak türküm göcebede değilim. Ama bu gerçeği değiştirmiyor.Yazar falan halt etmiş. Türk milletinin savunalacak yanları çok az kaldı. Hırsızlıkta sahtecilikte pakistanla yarışıyoruz.

Her ne kadar hak versem de - ne söylediğinden çok nasıl söylediğin önemli dostum , lince kadar yolu var )

O gezen lavuk nerde abi bir soylesene mekani

alarm çalan yer bi dükkanmış ve alarm ışığı araba üzerine yansıdığı için araba sanmıştım ben. bu gece 3 defa çaldı alarm ve artık bekledim kimse gelecek mi kurcalayacak mı diye. alarm çalmaya başladığında kimse yoktu, ya alarmda bir sıkıntı var ya da dükkanın içinde fare falan dolaşıyor. Bu gece kimse çıkıp dolaşmadı eğer yine silah vs ile çıkıp dolaşsaydı zaten videoya çekecektim. yer ise istanbul gazi mahallesi.

Tam yeriallah sabir versin. Onlar yine gelir benden soylemesi abim tedbirini al

Tam yeriallah sabir versin. Onlar yine gelir benden soylemesi abim tedbirini al

olay hırsızlık olayı değilmiş ya, dükkanın alarmı kendi kendine çalıyor. ben bekledim yani kurcalayan var mı diye ama kapısına gelen kimse yok. silahla dolaşan ise dükkan sahibi. 3 gündür takip ediyordum noluyor diye.
motosikleti ise iki tane zincirle gövdeden bağlıyorum, şimdilik alarm yok ama biraz araştırıp güzel bi alarmlı disk kilidi ya da alarm eklicem bakalım artık hangisi mantıklı gelirse.

Kusura bakmayında isterseniz ırkçı diyin suriyeliler ne zaman geldi hırsızlığı geç o zaten arttı da terörü otu moku herşeyi onlar getirdi. Gelip suriyeli savunmayın abi. Motorumu çalacaksa türk çalsın suriyeliye para gitmesin nefret sebebim.

Beyler kimsenin günahını almaya gerek yok fakat şöyle bir sıkıntı var,sen savaştan kaçıp gelmişsinn uzun süredir Türkiye de mülteci pozisyonundasin hala daha çocuk doğuruyorlar,kadınlar hamile,kucaklarda minik minik bebekler ulan benim evim arabam olsa 2500net maaşla çocuk yapmaya korkarım.Bunlar nasıl bir ırk nasıl bir cahil oradan kestirin.

Beyler kimsenin günahını almaya gerek yok fakat şöyle bir sıkıntı var,sen savaştan kaçıp gelmişsinn uzun süredir Türkiye de mülteci pozisyonundasin hala daha çocuk doğuruyorlar,kadınlar hamile,kucaklarda minik minik bebekler ulan benim evim arabam olsa 2500net maaşla çocuk yapmaya korkarım.Bunlar nasıl bir ırk nasıl bir cahil oradan kestirin.

onların gözünde bizler salağız nedenmi adamlar dükkan açar vergi car curt yok devlet yardım adı altında maaş bağlıyor yardım ediyor hastane saten beleş birde öyle sıra bekleme falan yok anlamıyor ayakları yapap herkesten önce hakkını gas ederek bi an önce tedavi olup gidiyor lar uyardığım halde anlamıyor salak ayakları yapıyorlar her yerde eli şeyinde hastanelerde bile kahvede olmayan muhabet kahkahalar makaralar yapıyorlar aralarında kendimi mülteci gibi hisediyorum iş verirsin bi zaman sonra ayaklanıp diklenip kavga gürültü zırna okuyanlara devlet desteği ilk okular açılıyor özel alanlarda servis yemekler devleten hep destek alıyorlar ye kürküm ye ülkemin insanı sürünsün unv okumak isteyene sınav baraj puan yok istediği bölümü okuyar devleten yardım alıyor mis gibin oda yetmedi vatandaşlık vericekler neymiş kalifiye vatandaşı alalım elin gavuru ülkemize işe yaramazları bıraktı dese memlekete patrona iş verene amele lazım siz asgari ücrete bürün kıvırıyor daha iyi şartlar istiyorsunuz buna hakınız yok deyip altarnatif üretiyoruz de amena!!

He bide yaşlısı kadını hamilesi anlarım dalyan gibi deli kanlılar erkekleri neden karı gibi kaçıp burda habire keyif çoluk çocuk yapma peşinde vatan dediğin can kan dökülürse vatandır şuan vatandaşlık verilicekler yarın senide satıp gidicekleri beli mülteciyse ülekesi düzelir giderke gençleride erkekleri ülkesine postalarsın kendileri bile diyor siz bizim durumda ülkemize gelseniz sizin yaptığınızın zeresini yapmayız ne enayi ülkesiniz bize kendinizden iyi bakıyorsunuz deniyor afiyet olsun :pr:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Almanya'ya giden Türkler bir savaştan ya da kaostan kaçmadılar.
Hepsi Almanya'nın daveti üzerine giden meslek sahibi insanlardı ve davul zurnalarla karşılandılar.
Orada Türklerle Almanlar arasında yaşanan sıkıntılar sonraki meseledir ve almanlar çokta haksız değildir.
Evet gidenler meslek sahibi insanlardı. Hatta mesleklerinde belli bir seviyenin üstündeydiler. Almanya'ya bunu ispat ederek sınavdan geçip gittiler.
Fakat eğitimsizdiler. Orayı hiç bir zaman vatan olarak görmediler. Hemen hepsinin amacı para biriktirip geri dönmek ve düşledikleri yaşamı Türkiye'de kurmaktı.
Bu nedenle o topluma uyum sağlamayı hiç bir zaman düşünmediler. Dillerini öğrenmeye bile gayret göstermediler.
Bugünkü mevcut problemlerin ana nedeni budur.

Bu nedenle Almanya'da ki Türklerin durumunu Türkiye'de ki Suriyelilerle karşılaştırmak gerçekçi bir yaklaşım olmaz.

Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sadece yüzde dört kadarı bir meslek sahibi olduklarını beyan etmişler. Yani neredeyse tamamı vasıfsız.
Kaldı ki meslek sahibi olsalar ne olacak?
Türkiye'nin herhangi bir meslek dalında eleman ihtiyacı mı var.
Aksine büyük boyutlu bir işsizlik problemi var ve bu işsizlerin dörtte biri üniversite mezunu.
Suriyeliler bu durumda hangi açığımızı kapatacaklar?
İçlerinde doktor vs gibi faydalı olabilecek kapasitede olanlar zaten çoktan Avrupa'ya Amerika'ya yerleşti. Adam salak mı Türkiye'de kalsın.

Kalan vasıfsızlar iş bulamayacak ve suça yönelecekler.
İş bulanlar ise ancak işini kaybeden bir Türk'ün yerine iş bulabilecek,
bu defa işsiz kalan Türkler suça yönelecekler.

Yani hırsızın milliyeti olmayacak arkadaşlar. İnsanlar karnını doyurmak zorunda ve aç kalırsa er ya da geç çalar.
Türkiye'de zaten işsizlik var.
Bu işsizlerin bir kısmının bu güne kadar suça bulaşmamasının nedeni ahlak veya din değil, aile bağlarının hala kuvvetli olması ve birlikte yaşamaya devam edilmesi sayesinde en azından aç kalma ihtimalinin olmamasıdır.

Türkiye ilk defa muhacir almıyor. 80 li yıllarda Bulgaristan zulmünden kaçan Türkleri kabul ettik.
Özal dönemiydi ve Türkiye'nin yapılanma konusunda atağa kalktığı zamanlardı.
Gelen muhacirlerin ekonomik yükünü taşıyamadık ve yıllarca sürecek olan ekonomik krizler, yüksek enflasyon, işsizlik gibi sorunlarla karşılaştık.
Ama onlar Türktü. Bir çoğumuzun akrabasıydılar.
Yine gelsinler yine alalım hatta aynı sorunları yine yaşayalım buna değer.

Halbuki zamanın siyasileri onları kardeş oldukları için değil, oy deposu olarak gördükleri için getirdiler.
Bu gün yine aynı tezgah kuruluyor. Kısa vadedeki siyasi ihtiraslar için ülkenin önümüzdeki on yılları ipotek altına alınıyor.

Kısacası bu mevzular daha çok tartışılacak ama sonuç belli.
Mevcut siyasi idare Suriyelilere vatandaşlık verecek. Bunu engellemeye gücünüz yetmez. Bu nedenle artık birlikte yaşayacağınız gerçeğiyle bir an önce yüzleşin ve sorunları çözmenin yollarını arayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar