Rx3i Evo ilk muayne geldi :)

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır foruma uğrayamıyordum. İş güç askerlik vs. derken motorun ilk muayenesi geldi Haziran 9 da gezici istasyona sıra aldım bakalım bizi ne bekliyor.

Muayene için far,sinyal,korna, fren müşirlerini kontrol ettim sorun yok. Arka lastik tabandan ölçerlerse kalır gibi duruyor o yüzden bir tane arka lastik aldım ama takmadım. Bir kere şansımı denemek istiyorum :) Plakam vidalı idi vidalarını söküp sıcak slikon ile doldurup üstüne beyaz oje geçtim ve slikon ile yerine yapıştırdım sorun yaratmazlar umarım.

Size sormak istediğim Muayene yaptırmayalı uzun zaman oluyor bunlardan başka dikkat ettikleri bir yer var mıdır şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim :)

Ben de biraz hızlandırıp sert bir şekilde frene basarak durdurttular. Sanırım arka ayrı ön ayrı yaptırdılar. Plaka lambam yanmıyordu ama Allah'tan dikkat etmediler.

Hayırlı olsun hocam fren meselesini biliyorum onda sorun yok tek korkum arka lastik :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hgs, Ogs, vergi, sigorta gibi devlete borcunuz olmasın yeter ki, gerisi önemli değil ve hallolur bir şekilde.

Cevap için teşekürler hocam. sıra alırken onları denetliyor. 2tane mtv vardı onları hallettim :)

Şuan lastik dişleri böyle

enduro motora bu lastiği aldım 😁

Son düzenleme:
Bugün sorunsuz muayeneden geçtim :) Klasik olarak kısa hüzmeli far yön hatası ve uzun hüzmeli far yön hatası hafif kusur olarak yazıldı

Muayenede bakılan yerler ise

Ön ve arka lastik diş derinliği
Gidon kilit noktaları
Ön Arka Fren müşiri
Uzun kısa far
Arka park/fren lambası
Sinyaller
Arka beşik boşluğu
Ön arka bilya boşluğu
Furş takımı boşluğu
Ön arka fren testi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar