Tüm mesajlara bakıp bir özet geçmek gerekirse, özellikle bir arkadaşın dediği
cross rüzgar olayına karşı sürekli tetikte olmak gerektiğini anladım ve bu tür ani, dalga halinde ve her yönden çarpan rüzgarlarda
kontra basmak aniden yön değiştiren rüzgar sonucu motorun kontrolünü yitirmemize neden olabilir..
O halde
cross rüzgar varsa ya sağa çekip beklemeli ya da orta şeritten hafif tempolu gitmeli (tam gaz değil, çünkü ani rüzgarda motorun gücünü arttırıp rüzgar ivmesine karşı koymak için gereken hızı verecek yer olsun elcikte..) Genede eklemeden geçemeyeceğim Donald Amca
illede hızı düşürün diyor!
Sürekli ve sabit istikametten gelen rüzgar da ise sürekli hafif kontra basarak veya rüzgar karşı istimaketine yatarak engellenebiliyor..ama genede çok tetikte olmak kaydıyla..
Maxiscooter larda ise yelken etkisini aza indirebilmek için gelen bir öneride de ayakları artçının ayak peglerine koyarak gidon altı rüzgar geçiş bölgesi oluşturmak vardı lakin bunu denediğimi düşününce kafam önde bodoslama gider bir hal alacağımı düşündüm ve hoşuma gitmedi

bir de motorla benim aramda 30-35 kg. fark var yani neredeyse motosiklet kadar bir adam olduğum için o bacak arası rüzgar geçirme hadisesinden ziyade kilo vermem daha mantıklı :mrgreen:
Bu arada harika bir bilgilendirme başlığı oluyor bu konu..:cat: