rüzgarla başım dertte !

hani derler ya şehrin içinde ama dışında. heh işte ben orda oturuyorum. bi rüzgarki akıllara zarar. bir karki doğu mübarek.
neyse dün akşamki rüzgar benim su motorunu yere kapaklamış.
tabi düşmeye alışkın olduğu için karakaçan bu uçuşuda hasarsız atlatmış.
motoru yan ayaklıkta bırakmama rağmen ters yöne devrilmiş.
buna nasıl bi çözüm bulabiliriz ?

Abi hem can hem kasa tam yelkenli olmuş seninki.

Demire uzaktanda olsa kilitleyebilirsen sıkıntı olmaz sanırım burada rüzgarlı ben demire kilitliyorum.

Yada sağına soluna taşı iple bağla :mrgreen:

tahsin arkadaki sepeti kaldır yeter. yan ayak değil orta sehpada bile olsa bir şey olmaz. yelken gibi etki yapıyordur o sepet. :)

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Motor devrilmiş (muhteşem sepetiyle) ve o halde resim çekmeyide ihmal etmemişiz. Paylaşım budur.

Motor devrilmiş (muhteşem sepetiyle) ve o halde resim çekmeyide ihmal etmemişiz. Paylaşım budur.

00045798121101704608679.jpg

geçen hafta orta sehpadayken devrilmişti. yan ayaklıkla deniyeyim gene düşerse paylaşırım demiştim. gene düştü. paylaştım oldu :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------

Dünya bankası tarafları mı burası:)

izmit yuvacık kalıcı konutları

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:06 ----------

Sepet mi desek, kasa mı desek, koli mi desek :)

100lt kappa topcase :)
şaka bi yana devamlı 40kg demir yükü taşıyor ekmek sepetim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------

tahsin arkadaki sepeti kaldır yeter. yan ayak değil orta sehpada bile olsa bir şey olmaz. yelken gibi etki yapıyordur o sepet. :)

amaç sepeti ve beni taşımak zaten. sepet yoksa motor neye yarar :)
hergün 60km yol yapıyor. iş motürü bu :)

Rüzgarın estiği yönden koruyacak şekilde bir binanın korumasına koyarsanız çözüm olur. Yada her bıraktığınızda diz örtüsü ve sepeti sökmelisiniz.

tahsin arkadaşım o korkuluklara zincirle, korkuluk yerinden sökülmedikçe devrilmez motorun.

Madem düşmeye alıştı , sende sehpaya alma yerine , yere yatık bırak öyle kalsın :) .
Şaka bir yana , ağaç , direk gibi bir yere sabitle bence.

tahsin arkadaşım o korkuluklara zincirle, korkuluk yerinden sökülmedikçe devrilmez motorun.

yok adem korkuluk aşağıda kalıyor. motoru indirip çıkaramıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------

Madem düşmeye alıştı , sende sehpaya alma yerine , yere yatık bırak öyle kalsın :) .
Şaka bir yana , ağaç , direk gibi bir yere sabitle bence.

benzin akıtmasa yatık bırakırım emin ol :)

ama düşünce çok az benzin akmış yola

hacı benim motoru böyle görsem ya kalp krizi geçiririm yada oturur aglarım yeminlen :D

ben alıştım artık. 10 kere düştü şimdiye kadar. dün yıkattım motoru. basınçlı suyu vurmasıyla motor yere yapıştı. arkadaki yük dengesini bozuyor sanırım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoru amacına uygun olarak kullanıp o arkadaki koca kutuyu da amacı yük taşımak olan, onun için tasarlanan doblo safeline 1.3mjet 2012 ile taşırsan devrilmez.

Rüzgarın yönü sabit galiba orada, yan ayağa aldığına göre.. ;) Orası da sokağın köşesine benziyor. Bence motoru rüzgara dik olarak bırak ki devrilmesin.. Yani resimde görünen evlere doğru

abi bilmiyorum çözüm buldun mu ama benim eskiden bir pufum vardı 50 kilo...arkasında da çanta vardı en ufak rüzgarda yıkılırdı motor bende çözümü evin önünde bulunan betona çelik dübel taktım ayaklığıda oraya girecek kadar deldim motorun ayaklığını tam oraya getirip koyuyordum ayaklıktaki delik dübele giriyordu dübelin içinde de yassı bir delik vardı oraya da küçücük bir mil gibi sağlam demir koyuyordum ve motor asla yıkılmıyordu,motorum küçüktü ama sinyal kolu almaktan bıkmıştım böyle bir çözüm buldum ...burda anlatması karışık olabilir ama çok basit bir sistem...şimdiki motor ağır olduğu için devrilmiyor ama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar