Rüzgar ve Köprü

Dün gece 2'de Ataşehir'den - Başakşehir'e geçtim yağmur altında , çıkmadanda arkadaş sen vizör açık , sadece gözlüğünle mi kulanıyorsun demişti.Yüzüme çarpan yağmur damlaları canımı acıtmaya başlayınca aklıma geldi ama vizöre hgs yapıştırdığımdan (en mantıklısı taşımamak elle işlesinler) , açmadım , üstüne köprüye geldim , rüzgar çarptığı anda bir metre kadar kaydırıyordu , sağa yatık şekilde ilerledim çıkışa yakında bir minibüsü siper aldım , sağolsun görmemiştir ama onu bırakırken kafayla selam verdim.
Rüzgarın çarptığı kısımlarda 4. vitese düşerek eve kadar geldim , donuma kadar ıslandım.
Pazartesi 20 tl civarına bir yağmurluk var (motor için değil) onu alıp deneyeceğim , olmazsa motor için olanlara bakacağım.

abi 2 gün önce ben de ataşehirden karşıya geçtim yagmurda.Revitin yağmurlugunu almıştım aynı gün ve bir damla su geçirmedi ve rüzgarı çok iyi kesti. Ancak görüntü olarak çok iyi olmadıgından satmayı düşünüyorum goretex mont alıcam. 1 kere kullandım eğer düşünürsen özel mesaj atarsın

dün manavgata gittim geldim kumköy den 8 9 km yol hiç böylesine denk gelmemiştim bi anda kendimi emniyette buldum :cyclopsan,
O ne rüzgar dı öyle ki buranın sakin rüzgarlarından bide ilerki aylarda nisan a kada yağmur ve rüzgar olur napcam ben :salut:

Geçmiş olsun böyle maceralar sonrasında anlatılmak için güzel anılar oluyor ve güzel hatırlanıyor.Bende eskişehir den dönüşte izmit sınırında istanbul başlangıcında yağmura yakalandım,evim istanbul avcılarda bu şekilde yoğun yağmurun altında yolculuğumu tamamladım.Yalnız izmitteki dinlenme tesisinde tedbirsiz olduğum için ayaklarıma büyük boy mavi renk çöp poşeti geçirdim.Orada ki büfeden rica ettim sağolsunlar hemen yardımcı oldular.Ayaklarıma poşeti geçirdikten sonra üstüne de dizlikleri bağladım poşet belli bir süre sonra kaymaya başladı ama dizliğin üst kısmına kadar kaydı.gerisi kuru kalmayı başardı fakat tahmin edersiniz ki üsteki ıslaklık kısa zaman da pantolonun diğer yerlerine nüfus etti.ama ayakkabılarım hiç bir şekilde ıslanmadı.hatta köprü girişinde aşırı bir su birikintisi vardı bu su birikintisinin üstünden geçerken dizliklere kadar suyun vurduğunu hisettim.
Montum iyi di ixs marka napoli model eve doğru biraz biraz karın bölgemin ıslandığını hissettim ama artık pekde önemi yoktu.eldivenlerimin dışı sırılsıklam olmasına rağmen içleri sadece nemli idi.birde deri eldiven olduğu için elime aşırı derecede boya verdi.bir dahaki sefere bu tip yağmurlu havalarda eldivenin altına lateks eldiven giyip bu boya atma meselesini bu şekilde aşıcam.
Kaskım shark evoline series 3 kask vizörü dışarıdan aşırı su alması beni rahatsız etti ya değiştirecem yada tamir ettirmeye çalışacam.bir daha sefere tamamen kapalı bir kask tercih edeceğim.
Ne kadar yağmurlukta olsa biz 100 tl yağmurluklarla bundan önce boluya gittik o esnada da aşırı yağmur vardı yağmurluk belli bir süre sonra içine geçirmeye başladı.

dün manavgata gittim geldim kumköy den 8 9 km yol hiç böylesine denk gelmemiştim bi anda kendimi emniyette buldum :cyclopsan,
O ne rüzgar dı öyle ki buranın sakin rüzgarlarından bide ilerki aylarda nisan a kada yağmur ve rüzgar olur napcam ben :salut:

Bir şey yapmayacaksın alışacaksın rüzgarda sürmeyi öğreneceksin.başka çare yok.ben ne rüzgarlarda sürdüm bende öğrendim.mesela kırıkkale taraflarında ova olduğu için aşırı bir rüzgar ventilasyonu vardır.motor 210 kg bende 105 kg üçlü çanta seti ağzına kadar dolu herbiri en az 15 kg bu şekilde bile rüzgar yanlardan estiğinde beni şeritten atmaya yetiyor artıyordu bile. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende geçenlerde aşırı yağışlı havada 40 km yol yaptım nerdeyse motoru ağaca bağlayıp otobüsle eve gelcektim :D sağanak yağmurda boğaz köprüsünün rüzgarı bir yandan yağmur biryandan köprü bitince hafif rampa nasıl sel geliyordu yukardan aşşa motorun canı çıktı 2.vitesden yukarı atamadım ayaklara örtülen muşamba vardı iyiki o olmasaydı yolda kalmışdım bujiye biraz sus kaçdı motor teklemeye başladı ama durmadı çok şükür ama acayip bir gündü gece vakti kalacaktık yolda .

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi 2 gün önce ben de ataşehirden karşıya geçtim yagmurda.Revitin yağmurlugunu almıştım aynı gün ve bir damla su geçirmedi ve rüzgarı çok iyi kesti. Ancak görüntü olarak çok iyi olmadıgından satmayı düşünüyorum goretex mont alıcam. 1 kere kullandım eğer düşünürsen özel mesaj atarsın
goretex montlar su geçiriyor, yağmurluk niyetine alırsan hata yaparsın. Onlar çok hafif yağmurda yürüyüş için ideal. zaten üzerinde suya dayanıklılığın ne kadar olduğu yazar. bugünlerdeki gibi bir yağmura yakalanırsanız sırılsıklam olacağınız kesin. revitten memnunsanız devam. Ben de bir tane alt üst balıkçı yağmurluğu var üst sorun olmuyor da alt taraf ağ kısmından su alıyor dolayısıyla yoğun yağışta altınızı ıslatmışa dönüyorsunuz. Su geçirmeyen bir alt yağmurluk arıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:44 ----------

Dün gece 2'de Ataşehir'den - Başakşehir'e geçtim yağmur altında , çıkmadanda arkadaş sen vizör açık , sadece gözlüğünle mi kulanıyorsun demişti.Yüzüme çarpan yağmur damlaları canımı acıtmaya başlayınca aklıma geldi ama vizöre hgs yapıştırdığımdan (en mantıklısı taşımamak elle işlesinler) , açmadım , üstüne köprüye geldim , rüzgar çarptığı anda bir metre kadar kaydırıyordu , sağa yatık şekilde ilerledim çıkışa yakında bir minibüsü siper aldım , sağolsun görmemiştir ama onu bırakırken kafayla selam verdim.
Rüzgarın çarptığı kısımlarda 4. vitese düşerek eve kadar geldim , donuma kadar ıslandım.
Pazartesi 20 tl civarına bir yağmurluk var (motor için değil) onu alıp deneyeceğim , olmazsa motor için olanlara bakacağım.

20TL lık yağmurlukları tavsiye etmem boşuna almayın. bir iki kullanımda dikiş yerlerinden yırtılma veya su alma sorunu oluyor. kaliteli sağlam bir yağmurluk lazım. işmont'un yağmurluklarına da bir bakmak lazım. Pantolon üzerine kolaylıkla giyilebilecek birşey arıyorum.

Bir şey yapmayacaksın alışacaksın rüzgarda sürmeyi öğreneceksin.başka çare yok.ben ne rüzgarlarda sürdüm bende öğrendim.mesela kırıkkale taraflarında ova olduğu için aşırı bir rüzgar ventilasyonu vardır.motor 210 kg bende 105 kg üçlü çanta seti ağzına kadar dolu herbiri en az 15 kg bu şekilde bile rüzgar yanlardan estiğinde beni şeritten atmaya yetiyor artıyordu bile. :)

Düşün sende ki agırlığı :)
Ben 70 motor 125 kg uçuyoruz. :queen:

arkadaşlar yağmur için ucuza böyle çöğçülerin felan ustune poşet gibi giydiği şeylerden nerden buluruz dechatlonda varmış sanırım botum pantolonum ve deri ceketim suyu geçirmiyor ama çook büyük bir yağiışta bugun baya ıslandım ve üşüdüm bu ıslanmayı azaltmak ıcın böyle boydan birtane edinip giyinirsam ıslanmayı azaltırım diye düşündüm

Merhaba 20 tl dediğim yağmurluk işmont'ta takım şeklinde alt-üst deneyeyim yorumlarımı yazarım.Dün yine ucuz atlatmışım fsm köprüsünde orta refüje çarpan pikap haberi vardı gazetelerde.

20TL lık yağmurlukları tavsiye etmem boşuna almayın. bir iki kullanımda dikiş yerlerinden yırtılma veya su alma sorunu oluyor. kaliteli sağlam bir yağmurluk lazım. işmont'un yağmurluklarına da bir bakmak lazım. Pantolon üzerine kolaylıkla giyilebilecek birşey arıyorum.

geçmiş olsun hocam. bende revitin pantolonu var. hergün işe gidip gelirken kullanıyorum yağmurlu ve rüzgarlı havalarda işe yarıyo. bazen uzun süre aşırı yağmurda kullanınca nemleniyo pantolnum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar