Rüzgar sorunu.

Merhaba arkadaşlar KUBA Superlight 200 kullanıcısıyım şuanki kötü hava şartlarından dolayı henüz 4 günlük bi trafik tecrübem var. Bu 4 günün son günü şöyle bişey farkettim, o an arkamda artçı vardı ve 40-50 km hızla giderken en ufak manevramda motor böyle bi savrulacakmış gibi rüzgardan etkilendi. Diğer günlerde aynı yolda tek başıma 60-70 arası giderken bunu farketmedim. Acaba bu durumun sebebi artçı mıdır, yoksa o günün, diğer günlere nazaran rüzgarlı olmasından dolayı çanta daha bi kuyruk görevi görüp de savrulmasına mı neden oldu?

Burda da çantayı görebilirsiniz, büyüklüğü ve yeri hakkında bi görüşünüz olması için.

img20130314wa001.jpg

Motosikleti
Fazer8 abs
çantanın rüzgarlı havada illaki sallanmaya katkısı vardır. Bugün rüzgar beni uçuracaktı az daha. Arkamdaki sürücüler (motordan anlamıyorsa şayet) beni sarhoş dahi sanmıştır. Rüzgarlı havalarda motorun savrulması gayet normal bi durum

Superlight 150 vardı biraz esniyor 2 kişi binince arka maşa zayıf çantada ekstra etkilemiştir sonra alışırsın

Benim motorum 250 kg ben bile bugun ruzgardan etkilendim. Çok şiddetli rüzgarlarda bu olabiliyor ona göre hızını ayarla. Eğer normal rüzgarda savruluyorsan sürüş pozisyonunu bir gözden geçir ve kontra tekniğine bir göz at derim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
evet rüzgarda bir anda vurduğu zaman şeritten çıkarmayacak kadar ama 30-40 cm yer değiştiriyor motor

en iyisi şeritten çıkmadığı sürece motora yön vermemeye çalışmak bırak bulsun o yolunu :thumleft:

Ben acemiliğimi atana kadar yağmurlu havada çıkmayım diyorum, malum kaza riski daha yüksek :)

Bu savrulma olayını da 2 gün önce tam havalar bozmaya başladığında fark ettim. Fark ettikten sonra da hem hızımı biraz daha düşürdüm hem de daha yumuşak manevralar yaptım. Ondan önce artçılı, artçısız aynı yolda daha hızlı da gittim ama rüzgarın artması etkiledi sanırım. Çantanın rüzgarlı havalarda savrulmaya etkisi çok büyük müdür? Herhangi bi tehlike arz etmez herhalde? :D

Ben acemiliğimi atana kadar yağmurlu havada çıkmayım diyorum, malum kaza riski daha yüksek :)

Bu savrulma olayını da 2 gün önce tam havalar bozmaya başladığında fark ettim. Fark ettikten sonra da hem hızımı biraz daha düşürdüm hem de daha yumuşak manevralar yaptım. Ondan önce artçılı, artçısız aynı yolda daha hızlı da gittim ama rüzgarın artması etkiledi sanırım. Çantanın rüzgarlı havalarda savrulmaya etkisi çok büyük müdür? Herhangi bi tehlike arz etmez herhalde? :D

o motor esniyor salıncaktan alışırsın sonra Eğer hala aynı lastik ile o motorları satıyorlarsa %100 nylon yazar sakın yağmurlu havalarda kullanma

artçı ile bindiğin zaman arka tekere binen yük yüzünden ön teker boşa geliyor bu da rüzgardan etkilenmeni sağlıyor

Acemi isen kotu hava sartlarin binmeyeceksin motora hel arkana kimseyi almayacaksin hem kendi can guveligin icn hmde artci icin bende acemi sayilirim kotu hava sartlarinda binmiyorum motoruma

2 gündür toplu taşımayı kullanıyorum. Pazartesi itibariyle yollara dönüyorum, meteorolojinin tahminlerinde bi yamulma olmazsa tabii :D

100 km ye kadar fırtına sorun olmuyo bende. Bodrumda fırtına normal sayıldığı için alıştım artık. Yan yan yengeç gibi falan gidiyorum.

Bulunduğum bölgede çok rüzgar oluyor.Tavsiyem birazcık yüksek devirde kullanmanız.Ybr varken yandan esen 30 km/h hızla esen rüzgarda kamyon sollarken tam sollama bitecekken kamyona yanaşın çünkü sollama biter bitmez abartısız 1.5 metre savruluyorsunuz.Tabi şimdi pek sorun olmuyor.

Bugün benim de başıma geldi. İlk defa motorla E-5'e çıktım. 80-85 civarı sağ şeritte ilerlerken yandan bir rüzgar çarptı... Sanki birisi koltuk minderini soldan geçirdi bana. Önce çenem sağa doğru kaydı. Çabuk toparlayamadım. Emniyet şeridine çıktım bariyerlere doğru giderken, bir anda kontra yapıp şeride döndüm. Anlık bir şeydi ama neredeyse rendeye giriyordum.

Bu durumda kontra en büyük dost.Bende bir ara yengeç yengeç gittiğimi hatırlarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar