Ben de ses konusunda şikayetçi olduğum için schuberth s2 lines kullanıyorum. Geçenlerde bir başlıkta kuşlandığım diğer kasklarla da karşılaştırmıştım hatta, bulursam onun linkini de atayım. Sessizlik aranıyorsa en ideali bu sanırım. Gerçi hava kanallarının hepsini açınca yine ses alıyor ama yine de direkt kafaya rüzgar yediğim durumda 150'den yüksek hızlarda dahi müzik sesini duyabiliyorum. Duyabiliyorum derken, tabii ki gürültü oluyor ama biraz duyabiliyorum anlamında söylüyorum. Kafada bu kask olsa bile kulak tıkaçlarımı alıyorum ama uzun yola giderken. Velhasıl, kafaya rüzgar yediğiniz her motorda ses olacaktır diyelim. Kulak tıkacı en iyisi.
http://www.motosiklet.net/forum/mot...si-kask-satin-alma-rehberi-2.html#post4287604
ses kriteriniz nedir ? gerçekten ben çok merak ettiğim bir konu var herkes kulaktan duyma tutturmuş schubert diye .. Ben schubertten sonra arai kullandım emin olun aynı sonrada shoei ye geçtim ses olarak shoeide aynı tek farkı shoeideki havalandırmalar gerçekten muazzam ama ses konusunda kaskın havalandırmalar kapalı vizör kapalı olsa bile plastik aksamlar ve aralarında bir conta yok yine boyun kısmında çene altı perde olsa bile açık yerler dolayısıyla kasklar arasında oynasa oynasa 5 10 db ses oynar buda çok minik ufak bir uğultudur. Başka bir kaska geçtiğinizde hissedeceksiniz bunu.
Kasklar kullanıldığı motora göre seçilmelidir. Bu sayede en az rüzgar alınarak minimum ses seviyelerine indirilebilir
Ses kriterim tamamen sessiz olsun değil tabiki. Bazı arkadaşlar yanlış anladı sanırım. Sesin sıfır olması zaten pek mümkün değil ki, mümkün olsa bile sıfır sesli bir kask kullanmam. (güvenlik açısından sesleride duymak lazım
Ama sadece aerodinamik tasarım bile baya katkı sağlayabilir.
Ama tabi daha kaliteli bir ses düzeyi fena olmaz. En azından kulak sağlığını koruyacak veya katkı sağlacak kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
Ben naked kullanıyorum. Rüzgarı ve onunla boğuşmayı seviyorum.
Benim için bu durum eğlenceliyken, yoğun araç gürültüsü ve aşırı rüzgar sesi rahatsız edici olabiliyor.
bende. tam yüz kask arıyorum fakat kaskı kilitlemek için kaskın içinde halka olması lazım .
Bazı modellerde var daha önce vespamda kullanıyordum kask sele altına sığmayınca sele altında çengel var oraya takıyorsun seleyi kapatınca kask dışarıda kilitli kalıyor. internet sitelerin tamamında kaskın içini gösterir fotoğraflar yok . kask içinde halka olan model biden var mı 1 tane buldum ben oda taurus kask onuda bilmiyorum güvenlimi ?
kask içinde halka olan model biden var mı