Rüzgar Problemi

SS Roadwin 250 Kullanmaya Çaışıyorum. Rüzgarlı Havalarda Çok Savuruyor, En Ufak Rüzgar Bile Korku ve Paniğe Sebep Oluyor. Tecrübelerinizi Anlatırmısınız? Özellikle ve Özellikle Boğaz Köprüsünde Yanımdan CBF150 Vespa Mondial KT150 ler Sorunsuz Sağdan Gidiyor Uyuz Oluyorum ve Sarsılmıyor. Tecrübeleriniizi Bekliyorum.

Senin pilotajınla alakalı bir durum, kendine güven motora hakim ol ve motorunu tanı..

Motoruma Fren Olarak Güvenim Sonsuz Ama Gidişte Güvenim Yok. Bu Güveni Nasıl Arttırabilirim.

Aynı sorun bendede var millet yanımdan vızır vızır geçiyor.Nasıl yapıyorlar bilmiyorum.Vücudumun üst kısmını gayet gevşek tutuyorum gidonu sıkmıyorum ama yinede rüzgarla bir sağa bir sola savruluyorum bendede xmax var.Adamlara özenmiyor değilim hani süzülüp gidiyorlar ya.

Ön tekerim pilot street arkta tekerim ise city grip. Bu lastiklerin psi değerleri kaçtır? lütfen şunun biligisini bir allahın kulu verebilirmi? :D

Rüzgarda her türlü sallanacaksın, hızlı gitsen yavaş gitsen rüzgarı sağdan soldan her türlü aynı şiddete yiyeceksin o yüzden hızlı git motorun üzerine doğuru kapan ve motorla vicudunu bir tut çünkü sen ayrı motor ayrı rüzgar yerse sağ sola götünüz başınız kayar.

Bende de aynı problem vardı, motosiklet hakimiyet eğitimiyle düzeldi.

Son düzenleme:
Ön tekerim pilot street arkta tekerim ise city grip. Bu lastiklerin psi değerleri kaçtır? lütfen şunun biligisini bir allahın kulu verebilirmi? :D

Rüzgarda her türlü sallanacaksın, hızlı gitsen yavaş gitsen rüzgarı sağdan soldan her türlü aynı şiddete yiyeceksin o yüzden hızlı git motorun üzerine doğuru kapan ve motorla vicudunu bir tut çünkü sen ayrı motor ayrı rüzgar yerse sağ sola götünüz başınız kayar.

En doğru bilgiyi motorunun kitapcığında bulursun:thumleft:

Rüzgarın olduğu tarafa doğru direnç oluşturmalı bunun için de vitesli motorlarda bir vites alttan gidilir. Scooter da gaz kolu ile devir yüksek tutularak rüzgara direnç oluşturulur. Korku ile sürekli gaz kesip sonra abanarak rüzgara direnmek, dengeyi bozar ve daha çok korku üretir. Virajdaki gibigaz kapatmadan sürüş önemlidir.
Uzun tur camı, büyük arka çantalar, ince tabanlı lastik düşük tork rüzgara direnci zorlaştırır.
Ben camlı cantali pcx ile büyük tehlike atlattım. Pulsar ve xenter ile çok rahat geçiyorum. Bilgi önemli ama eğitim motor da önemli. Eğitim almak iyidir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

alışma meselesi sanırım.Mootru tanıma meselesi.Ben ilk başlarda rüzgarda bayağı korkuyordum 100 e geldiğimde uççakmış gibi oluyordum kullandıkça rüzgarda 140 150 lerde rahatça gidiyorum.

En doğru bilgiyi motorunun kitapcığında bulursun:thumleft:

Hacı lastikleri sonradan taktırdım orjinal lastikleri yok ki üzerinde, lastiğin üzerinde de değer falan yazmıyor yada ben bulamadım.

Bu lastiklerin Psi değerini verin öne 31 arkaya 34 basıyorum genelde artçı ile kullanıyorum fakat tek giderken ki değerlerim ne olmalı?

Rüzgar işi tecrübe gerektiriyor, lastikleri iyi marka ve daha geniş olanlarla değişirsen çözüm olabilir, ben ön 110dan 120ye, arka 120den 140a çıkardım, çevre olarak eşdeğer lastik kullandım, anormal fark etti, sorun bitti...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar