Adaletsizlikler ülkesininde bir başka dram daha... Şimdi bu olayda tamamen suçlu olanın aileye vereceği tazminat mesela 2 milyon TL gibi bir rakam olsa ve bu para garanti cepte olsa, acaba bu kadın şikayetini geri alır mıydı ? Bir tarafta katilin adam öldürmekten 20 yıl ceza alması + 2 milyon TL tazminat, diğer yanda adamın serbest kalması + Sinan Çetin'in rüşveti olan mesela 5 milyon TL. Bu durumda kadın ne karar verirdi ? Kanun ben olsam bu tip suçların mahkemesi bile olmaz. Olur da sırf durumu hakime izah etmek için olur. Adam makas atmıştır, itlik yapmıştır, biri onun yüzünden ölmüştür. Bu kadar basittir, suçu sabittir, sebep aranmaz. Ha altında teknik bir neden yatar, fren patlamıştır, o zaman başka. Suç sabitse şikayet geri almak diye bir şey olamaz. O adam o cezayı çekecek, mahkemeden çıkınca yeni alacağı Porche'si ile sokaklarda dolaşamayacak. Ayrıca amaç sadece suçluyu cezalandırmak değil, ailenin tatmin olmasını sağlamak olmalı. Allah korusun, aynısı benim başıma gelse adamın idamından başka bir şey beni tatmin edemezdi.
İmkan olsa da bu ülkenin bütün yasaları açık bırakmadan baştan yazılsa, buna rağmen açık arayan avukatlar da cezalandırılsa...
İmkan olsa da bu ülkenin bütün yasaları açık bırakmadan baştan yazılsa, buna rağmen açık arayan avukatlar da cezalandırılsa...