Rutin Bakım İşleri -Regal Raptor ve genel diğer motorlar için- (Fotoğraflı)

arkadaşlar bakım işlemlerini Köyceğiz Muğla Regal Servisi yorulmaz motor ile birlikte yaptık...

Yapılacaklar listesi:
1.Benzin deposundan gelen ses
2.Silindirlerin patlama zamanları
3.Yağ değişimi
4.Bujilerin kontrolü
5.Hava Filtresi temizliği
6.Debriyaj Kavrama Noktası ve benzin deposuna değen debriyaj telinin onarımı
7.Beyini tutan lastiğin deforme olması ve sabitlenmesi
8.Benzin Borusunu koruma amacıyla yay teli ile sarılması

Motorun Bakıma Girişi

Daha Sonra Koltuklar Söküldü

Benzin deposunun altındaki kısımdaki debriyaj teli yatağından çıkıp Depoya sürtünce aşınmış

Bant ile Hasarlı kabloyu sardık ve kablo demetlerini yuvalarına oturttuk

Daha sonra Beyini tutmakta olan lastikler gözümüze çarptı.ilk önce lastiği bantla destekledik

daha sonrada plastik kelepçe ile sabitledik

bu işlemler bittikten sonra benzin hortumunu silindir ısısından korumak için fren yayını hortuma taktık.

karbürator ayaları yapıldı ve daha sonra senkron ayarları yapıldı.

senkron ayarlarından sonra bujinin durumu.(Buji NGK marka)

yağ değişimleri yapıldı...10w-40 motor yağı kullanıldı

ve son olarak hava filtresi basınçlı hava ile temizlendi.

arkadaşlar eksiği artığı ile anlatmaya çalıştım...tecrübeli arkadaşlarımızda püf noktaları hakkında bizi bilgilendirirlerse sevinirim

Super Moderator
elinize sağlık güzel bakım olmuş
bi daha ki bakımda subap ayarlarınada bak subaplar sıkı çıkıyor haberin olsun mutlaka yaptırmak lazım kazasız belasız sürüşler dostum

elinize sağlık güzel bakım olmuş
bi daha ki bakımda subap ayarlarınada bak subaplar sıkı çıkıyor haberin olsun mutlaka yaptırmak lazım kazasız belasız sürüşler dostum

çok teşekkürler
,dün işlerim çok yoğun olduğundan akşamüstü 16.oo civarı gidip akşama kadar motorla uğraştım...:pale: bugünde biraz yoğunum zaman bulabilirsem subap ayarlarınıda yaptıracağım...
*bunun yanında depodan gelen sesi gideremedim...benzin deposu boyanınca sesi tekrar ele alacağım.
*jikle de problem var tekrar ayarlanacak.cikleyi aşağı indirdikten sonra kendi kendine yukarıya çıkıyor.
*birde yan ayak sürekli düşüyor.ona bakılacak

Moderatör (forrap)
Yapılan uygulamalar hemen hemen her motorda aynı şekilde olduğu için sadece Regal Raptorcular değil de herkesin bakıp faydalanması adına başlığı değiştirdim.
Ellerinize sağlık,yazı ve fotoğraflar için teşekkürler...

aynı yayadan bir tane daha alıp eski yayı sökmeden onun yanına monte ettir..ayaklık açılma sorunun tarih olsun...

bakalım bugün vakit bulursam servise gideceğim.
depoyu fırın boyaya verdim.depo dan gelen sese tekrar bakılacak.resimleri eklerim.
ayak pedlerinde çok titreşim var somunları teker teker sıktım halbuki.devir yükseltincede vibrasyon aşırı artıyor.

bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim

eline saglık

sahin kardeşim ya cikleyi çektigin yerde yada karbüratörün içinde yay var ona bak sanmıyorum ama çak esnemiş olabilir,yaycıda yay çektirirsin.aynısını yan ayaklıgada uygula.titreşime gelince ön dişliyi degişince kesiyormuş,bi kaç arkadaş aynısını mondiale yaptı.

1. selamlar

sahin kardeşim ya cikleyi çektigin yerde yada karbüratörün içinde yay var ona bak sanmıyorum ama çak esnemiş olabilir,yaycıda yay çektirirsin.aynısını yan ayaklıgada uygula.titreşime gelince ön dişliyi degişince kesiyormuş,bi kaç arkadaş aynısını mondiale yaptı.

1. selamlar

çok teşekkürler.bende dişli değişimi düşünüyorum vibrasyon devam ederse.ciklede
çok az bir boşluk var boşluğu aldırıp yeniden deneyeceğim.resim yayınlıyamıorum.motor sanayide kaldı.depo boyası atıldı.hava soğuk olduğundan boya geç kuruyor.yarın alacağım

aslında sizlere göstermek amacıyla motoru dağıtıp toplamayıda düşünmüyor değilim ama ne yazıkki ne sorulara cevap veren oluyor nede teşekkür eden oluyor.:pale: neyse can sağlığı olsun önemli olan burada bilgilerin paylaşılması ve motosiklet kullanıcıları için faydalı bir topik açılması:)

paylaşım için teşekkürler bende ayaklıklardan şikayetçiyim titreşimi en çok hissettiğimiz nokta bu bölge

tüm bu bakımların ne kadar tuttuğunu öğrenebilirmiyim bakalım biz kazıkmı yiyoruz periodik bakımlarda

bbaday yaklaşık 2 adet yağ kattım 10 ytl ustalık verdim.25 ytl yağlar tuttu.total olarak 35 ytl ye patladı.

fırın boyadan bugün çıktı depo ama hava soğuk yarın takılacak.full fırın boya 50 ytl tuttu.

ben burada sadece yağ değişimini 35 ytl veriyorum 3000 bakımıda bitti artıkkendi yağımı kendim değiştireceğim garanti durumundan mecbur servise gittim :farao:

benimde 3000 bakımıydı bu....subap ayarları önceden yapılmış ufak tefek işler kaldı....sadece kafamda soru işareti olarak su soğutma sistemi var.

Ellerine sağlık şahin kardeş
Bende en kısa zamanda bi uğrayım
Malum makine biraz bakım istiyor
Ücret de oldukça makul
Bujileri de bi elden geçirmek lazm herhalde

konuyu güncellemek istedim arkadaşlar.bilmeyen veya görmeyen arkadaşlar için faydalı olur:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar