Ruhsatta Silindir Hacmi Hatalı Görünüyor

Merhaba arkadaşlar.
Kız arkadaşıma nMax aldık geçenlerde. Dün bi polis çevirmesinde polis bi baktı "a1 ehliyetle bu sürülmez, yetersiz ehliyet" dedi. Abi dedim 125cc o motor olur mu falan. Bi baktık ruhsatta 215 cc yazıyor Nmax...

Sağolsun bıraktı bizi ama şimdi ne yapacağımı net bilmiyorum. Böyle bir şey başına gelmiş olan varsa yardımcı olabilir mi?

Trafik tescil birimine danışabilirsiniz. Ya da sigorta acentasından bilgi alabilirsiniz. Ama aklıma takılan bişey var: geçen yıldan itibaren sigorta şirketleri poliçe hazırlarken motora ait bilgileri elle(random) giremiyorlar. Trafik birimince tüm modeller ile ilgili database oluşturuldu ve poliçe hazırlarken bu listeden seçiliyor diye biliyorum. Keza benim motorum bu database de bulunmadığından trafiğe bildirim yapılarak liste güncellendi. Sigorta yaptırırken 215 cc NMax diye bir model olmadığının ortaya çıkmaması da ilginç.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Motoru sıfır aldınız ise tescilinin yapıldığı trafik birimine giderek motorun uygunluk belgesine göre düzeltme yaptıracaksınız. Ruhsatı düzenleyen görevlinin hatası. Tescil sırasında uygunluk belgesini kontrol etmemiş veya klavye hatasından dolayı 125 yazacakken 215 yazmıştır. Cazgırlık yapıp ruhsat bedeli isterlerse ödemeyin.
Motor ikinci el ise uygunluk belgesi ilk tescilinin yapıldığı birimdedir. İlk tescilin yapıldığı birime sakınca sorduktan sonra düzeltme yapılır.

Herhangi bir trafik şubeye gidip hatayı şöyle sana bir kağıt verecekler. İster o kağıdı sürekli yanında bulundur. Ve hatayı motoru satarken noterde söyle yeni ruhsatı düzelterek yazsınlar.
İstersende trafik şubede 100 küsür tl ye ruhsatı değiştirt

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Herhangi bir trafik şubeye gidip hatayı şöyle sana bir kağıt verecekler. İster o kağıdı sürekli yanında bulundur. Ve hatayı motoru satarken noterde söyle yeni ruhsatı düzelterek yazsınlar.
İstersende trafik şubede 100 küsür tl ye ruhsatı değiştirt

Trafik şubesinden öyle bir kağıt vermezler. Verseler bile o kağıt hiç bir işe yaramaz. Çevirme sırasında sistemden sorguladıklarında yine 215 cc görünecek çünkü. Ayrıca ileride muayene sırasında yine sorun çıkacak ve ruhsatın yenilenmesi istenecektir. Yapılacak iş uygunluk belgesine göre sistem kaydını düzelttirmek ve ruhsatı yenilemektir. Buna benzer hatalara karşı değerli kağıtlarda maliyenin kabul ettiği %5 hata payı vardır ve ruhsatın ücretsiz değiştirilmesi gerekir.

Geçmiş olsun, gitti 100 tl ve zamanınız :king:
Emniyette ruhsat değişecek..

Merhaba arkadaşlar.
Kız arkadaşıma nMax aldık geçenlerde. Dün bi polis çevirmesinde polis bi baktı "a1 ehliyetle bu sürülmez, yetersiz ehliyet" dedi. Abi dedim 125cc o motor olur mu falan. Bi baktık ruhsatta 215 cc yazıyor Nmax...

Sağolsun bıraktı bizi ama şimdi ne yapacağımı net bilmiyorum. Böyle bir şey başına gelmiş olan varsa yardımcı olabilir mi?

zaten bu şekilde tuv dan muayeneden de geçemezdiniz şimdi farketmeniz iyi olmuş. Motosikleti 0 aldıysanız götürün bayi düzeltsin onların hatası masrafı karşılamak zorundalar.

Emniyete gidip yetkili makam ile görüş. Evraklarında motorun faturası da varsa onuda yanında götür. Para isterlerse o zaman şikayetci olmak için dilekce vermek istedigini söyle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:09 ----------

Not: ruhsattaki yanlışlık nedeni ile ehliyetsiz veya ehliyet yetersizligi gibi cezaların varsa bunların da ruhsatta yapılan hata nedeni olustuğunu belirterek iptal yoluna git. Gerekirse mahkemeye ver. Unutma sen haklısın ve burda güclü olan sensin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar