Ruhsatlar Noterden

Otoda devir çilesi artık bitiyor!
Vatandaşın emniyetin trafik tescil şube müdürlüklerindeki devir çilesi bu tarihten itibaren bitiyor. İkinci el araç alım satımında tüm işlemler 1 Mayıs 2010'da noterlere geçiyor.

İkinci el araç alım satımında tüm işlemler 1 Mayıs 2010'da noterlere geçiyor. Vatandaşın emniyetin trafik tescil şube müdürlüklerindeki devir çilesi bu tarihten itibaren bitiyor.

İkinci el araç satışını noterde yapan vatandaşlar artık emniyete gitmeyecek. Noterler ruhsat ve posta ücretini alacağı vatandaşa geçici belge verecek. Ardından ruhsat hazırlanıp araç sahibine posta ile gönderilecek. Vatandaşlar yeni sistemde TŞOF'e verdikleri ücretten de kurtulacaklar. Dosya parası ve iş takipçilerine verilen ücretler de yeni sistemde vatandaşa yansımayacak. Böylelikle vatandaş yaklaşık 100 liralık bir masrafla araç devri gerçekleştirebilecek. (Sabah)

Yürürlüğe giriyor yılbaşında alınan karar. Hayırlı uğurlu olsun.

Trafik müşavirliği denen meslek grubu da böylece tarihe karışmış olacak. Bizim için çok iyi ayrı mesele, çok sevindim.

bu çok iyi olmuş 3binlik motor için 400tl ruhsattı devir masrafıydı kalkıcak yani

almadık üstümüze daha.... bi sebebi varmış. Ben de diyorum "neden almadım üstüme motoru?"

Fiyat olarak çok değişen birşey yok ki. Sadece TŞOF'a verilen ücretten kurtuluyoruz, onun da ne ücreti olduğunu bilmiyorum, verdiğimi hatırlamıyorum.

Noter gene ücretini alacak, ruhsat ücretini de trafik şube yerine noter alacak. Takipçiye iş yaptırmaktan kurtulduk, daha doğrusu uğraşmaktan kurtulduk. Tek faydası bu. Tabi ek olarak notere posta ücreti ödeyeceğiz bundan sonra plaka aynı şehirde olsa bile.

Haberde 100 lira denmiş, 2 sayfa ruhsat 120 TL civarı, noter 40 TL civarı, nasıl 100 lira oluyor anlamadım.

Fiyat olarak çok değişen birşey yok ki. Sadece TŞOF'a verilen ücretten kurtuluyoruz, onun da ne ücreti olduğunu bilmiyorum, verdiğimi hatırlamıyorum.

Noter gene ücretini alacak, ruhsat ücretini de trafik şube yerine noter alacak. Takipçiye iş yaptırmaktan kurtulduk, daha doğrusu uğraşmaktan kurtulduk. Tek faydası bu. Tabi ek olarak notere posta ücreti ödeyeceğiz bundan sonra plaka aynı şehirde olsa bile.

Haberde 100 lira denmiş, 2 sayfa ruhsat 120 TL civarı, noter 40 TL civarı, nasıl 100 lira oluyor anlamadım.

Alım satımlarda ruhsatın tek sayfası degisiyor diye biliyorum.. 60+40=100 :)

Noterde sabit ve makul bir masraf olur inşallah, adeta komisyoncu gibiydi noterler.
1000lira'ya 2.el satışı yapılan motor'a yenisi 1650tl diye yüksek fiyattan masraf hesaplamakta ayrı saçmalık.

Geçen ay yaptım daha motorumun devir işlemini.

Notere 36 TL verdim, sonrada Trafik Şubesinden internetten randevu alıp kendim götürüp evrakları teslim ettim. 2 lira dosya bedeli (TŞOF dedikleri bu) 46 lirada ruhsat harcı yatırdım hepsi bu. 2 gün sonra da teslim almaya gittim. Tabi birde sigortasını yaptırdım gitmeden önce.

Aradan sadece muameleciler ve orda 2 sayfa formu doldurmak için 10 TL para isteyen uyanık arkadaşlar kalkacak.

bana lütfen yardımcı olun ben ruhsatı ablamın üstüne alıcam ve noter satışıyla motoru alıcam kaç para patlar bana mail atarsanız yada mesaj atarsanız çok makbule geçer allah razı olsun hepinizden şimdiden [email protected]

kılıf değişti sistem gene aynı busefer noterlerde yığılma olacak...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar