Ruhsatlar değişti, motosiklet tek kişilik oldu

benim de ruhsatım yenilendiğinde sürücü dahil 1 kişi yazmışlar ama zaten 1 haftada ancak alabildiğim ruhsatımı bidaha değiştirmek için uğraşmadım ve o şekilde de TUV araç muayeneye gidip tek kişi yazan ruhsatımla sorunsuz geçtim muayeneden

arkadaşlar inanmayanlar olursa özel mesajla ruhsatın fotokopisini gönderebilirim.Arkadaşımın cbr'ında koltuk sayısı 5! :queen:

Motosikleti
Hornet
6.10.2009'da yeni motorumun ruhsatı çıktı :)
Sürücü dahil koltuk sayısı 2 yazıyor bende yırttım:p

Ama Devletimiz hiç umulmadık şeylerden geçirmeye devam ediyor:pr:

Ab'ye giricez diye yaptıkları saçmalıklar bi yana..
Emekli maaşlar'ı neden abye uygun yapmayı düşünmüyorlar..
Neden en pahalı benzin bizde uygunmu bu benzin fiyatı ab'ye ..
İşine gelince dayı gelmeyince kedi kesiliyorlar :farao:

Hic dikkat etmemistim böyle sacma bisey olamaz ya bende de sürücü dahil 1 yaziyor senelerden beri 2 kisi biniyorum motora polis hic cevirmedi cevirse cezami yiyecez simdi?

Bu Ruhsati veren kurulusun hatasidir bizim sucumuz ne?

Ayrica Avrupadaki Motosikletlerin 2 kisilik oturacagi kadar yer varsa 2 kisi binebilir.

takmayın kafanıza.....tek sorun bu olsa keşke.....

adamlar bizi hiç yerine koymaya çalışıyo...

motorcuysan çek emniyet şeridinden git diyo denyolar..sağşeritte ne işi in varmış diyen zihniyetler ble var....

napalım manita otobüsle gelir gezilere ben motorla giderim umrumdamı :p

zaten agırlık yapıodu çok yakıodu makina :p

Bizim ruhsatta istiap haddi boş, birşey yazılmamış ama yolcu nakli kutucuğunda işaret (X) var.Bu da Bir yolcu alabileceğimiz anlamına geliyor heralde.Ayrıca sigorta kağıdında da yer adedi: 2 yazmakta... Heralde bir sorun yok benim için.

Benim motorumda da bir yazıyor fakat sürücü dahil değil buna. Bir zaman arkadaşımlayken durdurup burada bir yazıyor, siz iki kişi binmişsiniz tarzı laflar etmişti. Aklıma geldikçe çok sinirleniyorum. Hiç bir şey demedim, zaten hiç bir zaman dediklerine cevap verme gereği duymuyorum memurların. Dün durdudu yine, laf olsun diye gevşek gevşek hani senin sigorta yok, muayene yok dedi. Öyle baktım suratına.. Halbuki herşeyim mevcut. Sorunlar kökten halledilmediği sürece, yeni sorunlar doğuruyor ülkemizde. Bunun başında da memurların eğitimsizliği ve ciddiyetsizliği var. !

benim ruhsatta istihap haddi 4 yazıyor :D bana kanun işelmez :D puhahah :D

peki şimdi bende de 1 yazıyor. emniyete bunu 2 yaptırabilecekmiyim. ruhsat değişim parasını paşa paşa vereceğim en azından ceza yemeyim. ruhsatını değişmeyi düşünen varmı birde muamelatcıya versem acaba kaça patlar ?

şimdi dikkat çekici birşey var. taşıma haddi veya herneyse istihap haddi kısmını geçtik. ruhsatta koltuk sayısı sürücü dahil 1 diyor.
benim koltuğum bir tane tek parça. üzerinde kaç kişi taşıyacağım bana kalmış. iş ruhsata kaldı ise.
kanuna bakacak olursak gerekli kanun maddesini arkadaşlar yukarıda yazdılar. o da taşıma kapasitesini geçmemek diyor. ruhsatta belirtilen motorun taşıma kapasitesi değil koltuk sayısı. tek koltuk tek kişi taşır gibi bir ibare yok. iki kişilik tek parça koltuğum var. ve kanun maddesi bunun üzerinde iki kişi taşıyabileceğime hükmediyor. kanun polisten üstündür.
bir de daha sakatı benim makine 150 zc. lakin ruhsatta 150 rf olarak göünüyor. 5 kez çevirmeye girdim hiçbirinde memur buna dikkat etmedi. buyur buradan yak.

Arkadaşlar konuyu hortlaşmış olacağım ama bende geçen hafta ruhsatı teslim aldım ve 1 kişi yazıyor sürücü dahil şimdi itiraz hakkım varmı? Emniyete değiştirmek için giden varmı?

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Aslında bunu memurlar yapmıyor.Ben 2 motorumdada ek-1 belgesi doldururken koltuk sayısına 2 yazdım yada yazın dedim.İki ruhsatımdada koltuk sayısı 2.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar