ruhsati kaybettim , ne yapmaliyim ?

dün motora binecektim baktim ruhsat yok. aradim taradim bulamadim. evden çikmadi namussuz , disarda düsürdüm sanirim ama nasil becerdim bilemiyorum.
gidip bir karakola haber verilmesi gerektigini biliyorum. yalniz , kaybettim mi demek lazim yoksa caldirdim mi?
ikisinin arasinda bürokratik acidan fark var mi?
yani , kaybettim diyince, al su kayip cezasini öde de bi daha kaybediyo musun bakim , seni gidi ! mantigiyla ödenecek bir fark var mi?
nüfus cüzdani cikarirken vardi sanirim...

bir bunu soruyorum , bir de ne kadara patlar bu is bana ?
daha önce böyle bir sey yasamis olaniniz var mi?

off allahim ne bok yedim ben :(

Bayağı tuzluya patlayacağını biliyorum işlemler için aracılara danışa bilirsin ve yaptırta bilirsin 200-300 YTL yi gözden çıkart onlar yeniden sigorta yapar ruhsatını çıkarır 1-2 haftada elinde en geç ruhsat kayıpla çalıntı arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum bilen arkadaşlar cevap yazacaktır

Ben sigortacı olarak şöyle söyleyeyim;
Sigortayı yaptırdığın acenteden ücret vermeden yeni bir nüshasını alabilir bitiş tarihine kadar da kullanabilirsin.Ruhsat için de Emniyete Trafik Tescil Bürosuna gideceksin dilekçe vereceksin Ruhsatım kayboldu diye tespit tutanağı doldurttuktan sonra Muayne istesyonuna gidip tespit yaptırdıktan sonra tekrar trafik tesçile geleceksin,yeni ruhsatını alacaksın.Ortalama tespit+trafik+tesçil kendin uğraşırsan 175 ytl. masrafın olur.Takipçi yaparsa 35-40 ytl de takipçi alır.

hadi ya , koyacak baya yani .. eyvallah sagolun .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar