Ruhsata yanlış yazilan motor numarası

Merhaba arkadaşlar geçen hafta sıfır yamaha xmax aldım ruhsat islemlerini aldığım bayii ye yaptırdım. Biraz önce fatura ile ruhsatı karşılaştırdığımda motor numarasından 1 harfin yanlış yazıldığını farkettim. Bununla alakali ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim.

resmi kanallardan önce yamaha bayiisine gitmelisin. resmi yerlere motorun çalıntı olmadığını falan anlatmak meşakatli iş. bayiyi arayıp nasıl iş yapıyorsunuz siz falan diye atar yap bence onlar halledecektir

Merhaba arkadaşlar geçen hafta sıfır yamaha xmax aldım ruhsat islemlerini aldığım bayii ye yaptırdım. Biraz önce fatura ile ruhsatı karşılaştırdığımda motor numarasından 1 harfin yanlış yazıldığını farkettim. Bununla alakali ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim.

Motoru aldığın yere sor, nasil düzeltilmesi gerekiyorsa halletmeleri lazim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şase numarası faturaya yanlış yazılmış olabilir. Yapılacak en doğru iş motorun üzerindeki seri numarası ile uygunluk belgesi üzerindeki numaranın karşılaştırılmasıdır. Uygunluk belgesi ile şase numarası uyuşuyor ise, tescil şubesine müracaat ederek yanlışlığın düzeltilmesini isteyebilirsiniz.
ancak tescil sırasında ÖTV kontrolü sistem üzerinden otomatik yapıldığından büyük ihtimalle fatura yanlış kesilmiş ve ÖTV de bu yanlışa göre ödenmiştir.
En kısa zamanda tescil şubesine müracaat ediniz.
Sıfır araç tescilinde yanlış harf yazmak mümkün değil. Büyük ihtimalle ÖTV de yanlış ödenmiştir. Aksi halde çapraz kontrolde ortaya çıkardı.

Not: Aracın uygunluk belgesi tescil şubesindeki dosyasındadır.

Şase numarasi doğru motor numarasinin ilk harfi yanlış yazılmış sabah ilk işim bayii ile konusmak olacak yaptıkları hatayı duzeltmeliler.

Motosikleti
BWS 100
Sana tuvtürk yolu gözükür gibi. :)
Büyük sıkıntı, bayi veyaruhsatı yazan adamın hatası.
Hepsinden önce motosiklete baktın mı, ne yazıyor diye.
Önce bir şase mi motor numarası mı hangisi ise, motosikletin üstünde olan gerçek numaralara bakt ta, ondan sonra fatura mı yoksa ruhsat mı yanlış yazılmış anlayabilirsin.
Sakın erteleme sonra satmaya falan kalkarsın, vizeye falan girersin; o zaman daha büyük bir patlak verir.

Arkadaşlar bugün bayii aradim ruhsat ile faturayi istediler götürdüm pazartesiye kadar duzelttirip ruhsatı geri vericekler . Şuan için sorunum çözülmüş gibi. .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar