Ruhsata işli olmayan çantalar

Motosikleti
D400
Geçen gün tamircideyken muhabbeti geçti.

Polisler normalde kuryeler hariç topcase i umursamıyordu fakat artık normal sürücülere de ciddi ciddi bakmaya başlanacak dediler.

Ülkedeki topcaselerin hiçbirinin mühendislere tadilat projesi çizdirip ruhsata işlettiğini zannetmiyorum.

Merak ettiğim;

Arka çanta / yan çantadan ceza yiyen oldu mu?
Mantıken bunlar yoksa da montaj demiri ilave parça oldugu için söksen bile ceza yeme ihtimalin yok mu?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
topcaseden yazacak adam yan çantadan da yazar

Motosikleti
D400
İskele'nin orada, Yerde Fıstık önünde duran memur ablalardan uzak dur. Geçen gün burada paylaştılar. Ablalar öpüyormuş.

Bknz. Örn

evet aklımdan cıkmış o konu, görmüştüm. nereden söğüşleyeceklerini şaşırdılar.

o ablaları bilirim bi tanesi oldukça hoştu, 1-2 ay önce shamrockta ona karşı bira içmiştim :D

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Durmak yok yola devammm. Yazsınlar tabi. Teknik değişiklik. Motorun dengesini bozuyor. Tadilatta lazım, projede. Hakkıdır devletimin.

kuryelerin kullandığı, arka koltuğu kapatan koca çantalara ruhsata işli değil diye ceza yazabilirler, ancak normal topcase kullanan bireysel kullanıcıya ceza yazacaklarını pek düşünmüyorum.

Motosikleti
Hero Dash 125
kuryelerin kullandığı, arka koltuğu kapatan koca çantalara ruhsata işli değil diye ceza yazabilirler, ancak normal topcase kullanan bireysel kullanıcıya ceza yazacaklarını pek düşünmüyorum.

Bu zamana kadar bütün kullanmış olduğum motürlerde topcase vardı ve bir ceza kesilmedi. Ancak yukarıda ilettiğim haberde bir arkadaşa ceza yazılmış ve topcase'in fotoğrafı da var. Kurye çantası gibi kocaman değil, standart bireysel kullanımdaki topcaselerden.

Olayın aslı astarı nedir tam bilmiyoruz. Motür pideci adına ticari ruhsatlı mıdır, eleman bireysel motürüyle kuryelik mi yapıyor, yoksa ablalara diklendi ters mi konuştu durum hakkında pek bir bilgi yok.

Yazılan cezada plaka kısmı ve sahiplik tescil kısmını göremiyoruz. Olayı sadece tek taraflı adamın anlattığı kadar biliyoruz. Bİr ceza tutanağı var ve bir motür fotoğrafı var.

Cezanın tatbik edildiği yerde evet çok sık ve seri bir şekilde motür kullanıcılarına uygulama yapılıyor. Orada bu zamana kadar topcase sebebiyle bir ceza kesildiğini görmedim. Adama bireysel topcase'den ceza kesseler bir tartışma çıkar ve şahit oluruz. Ben de orada çok çevirmeye girdim.

Tahminimce cezanın uygulandığı motür şahsiden ticariye çevrildi ve arka çanta ruhsata işletilmediği için böyle bir ceza yedi.
Yolum düşünce memur ablalara soracağım durumu. Bak böyle bir ceza tutanağı dolaşıyor internette. Burada tatbik edilmiş. Konu hakkında bilgi verin de çantayla karşınıza gelmeyeyim derim. Aldığım cevabı da burada sizlere iletirim. 😉

dediğim gibi ben de denk gelmedim bireysel kullanıcıya topcaseden ceza yazıldığına, benim kullandığım 50cc lik scooterda da topcase var, bir kere bile soran olmadı, laf eden olmadı. ticari motosiklet olduğu için ceza yazılmış olabilir.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bu top case ler ile alakalı bir mahkeme kararı olması lazım.

Motosikleti
D400
muayaneden geçen birşeyin cezası olmaması lazım mantıken.
hafif kusurlu gecmiyor mu topcase olunca?

arabaların üstünde takılan bagaja birşey denmezken buna takılmış olmaları gerçekten ilginç. Topcase artı yolcu varsa ceza bir noktada kabul edilebilir ama tek adama topcase yüzünden ceza yazılır ise ne diyim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
muayaneden geçen birşeyin cezası olmaması lazım mantıken.
hafif kusurlu gecmiyor mu topcase olunca?
Duruma göre, sökülebildiğini gösterirsen kusur yazmıyor. Bir seferinde sökmeden kusur yazmadılar, diğer bir seferinde hafif kusur yazdılar. (Farlara Allah'ın emri mutlaka yazıyorlar...)

Motosikleti
Cruiser
At heybesi gibi yan çantalarım var, sissy barın arkasında çanta taşıma demirim de var bazen uzun yolda oraya da sırt çantası bağlıyorum. Hiç ceza yemedim, çevirmede bile çok nadir durduruyorlar beni, arada muhabbetine durdurdukları daha çok oluyor. Nasılsın, yolculuk nereden nereye falan muhabbeti.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
@arndiol kardeşim bana öyle geliyor ki Nevşehir gezinde seni ya radardan ya da topcase'den öpecekler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar