Ruhsat yazı okunmuyor.

Resimdeki evrak eski sahibi tarafından nemli yerde durduğu için bu hale gelmiş. Noter sıkıntı yaratmadı
Bende pek üstelemedim. Fakat muayenesi yaklaştı sıkıntı çıkartırlar gibi geliyor. Elle düzeltsem büyük cezası var
Yenisini çıkarsam 70 80tl arası bi fiyat galiba O yaprağı yerine soktuğumda yazı okunuyor. Sizce muayeneye böylemi gideyim ?

35bd0jo.jpg

Yaprağı yerine sokup muayeneye gidin, olur da ruhsat yaprağını yerinden çıkarıp durumu fark ederlerse siz yaptınız diye suç atıp olası bi sorunu atlatırsınız :cherry:

yeni aldığınız çift katlı ruhsatı yazıları içe gelecek şekilde katlayıp ruhsat kabının içine öyle koyun. O zaman yazılar oraya yapışmaz. Veya ramazan arkadaşın dediği gibi pudralayıpta koymak lazım. O ruhsata ne yapılır bilmem. En kötü ihtimalle ek-1 formu doldurtulup yenilenir.

malesef ki okunmayan yırtık olan ruhsatlar muayenede sorun oluyor,
muayene sonunda kusur verilip trafikten değiştirmeniz gerekiyor
bildiğim budur yardımcı olabildi isem ne mutlu
(tuvturk ögg):thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Muayeneye gittiğinde ruhsatı kabından çıkartıp vermeni istiyorlar, yani kabıyla vereyim anlamasın gibi bir durum yok. Mecbur değişecek o ruhsat.

Halbuki çağımızda ne kadar aptal bir evrak şu ruhsat.
Kredi kartı vs gibi Chipli bir karta araç hakkındaki her türlü bilgiyi kaydedip iki tane biri yedek anahtar gibi evde saklamak üzere araç tanım kartı adıyla verirsin iş biter.
Bankalar bile bedava kredi kartı dağıtabiliyorken 3-5 tl masraflı chipli bir ID kart zor olmasa gerek. Bir ton vergi para topluyorlar.

İlaveten RFDİ teknolojisiyle çalışan bir etiket araç ilk trafiğe çıkarken araca çakılıp mühürlenir. Böylelikle çalınmaya engel, bulunmaya yardımcı olur.
Hatta polis aracına alıcı cihaz koyarak yolda araçları durdurmadan, önünden geçerken muayene sigorta vergi çalıntı haciz vs kontrolü yaparsın.
Ruhsat denilen zamazingo kağıt parçasına (galiba 1 sayfa 70 TL 2 si 140 civarı) o kadar para vereceğine HGS OGS cihazı gibi birşey daha uzuz olur.

Evrak işi biter, onbinlerce trafik polisi bürodan alınıp sahaya verilir.

Sizce yaparlar mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ruhsat denilen zamazingo kağıt parçasına (galiba 1 sayfa 70 TL 2 si 140 civarı) o kadar para vereceğine HGS OGS cihazı gibi birşey daha uzuz olur.

Peki teknik olarak kağıt parçası olmaktan öte bir niteliği olamayan şeye 155,50 TL (89+66,5) isteyen devlet bunun elektronik etiket olan halini daha ucuza verir mi?

Peki teknik olarak kağıt parçası olmaktan öte bir niteliği olamayan şeye 155,50 TL (89+66,5) isteyen devlet bunun elektronik etiket olan halini daha ucuza verir mi?

Vallahi vermez billahi vermez, üstüne makas bile alır.:cherry:

Yanlış anlaşılmasın tamamen sevdiğinden yani.

Photoshop lazım :) ah evrak olmasa ne güzel yapardık amma... Sahtecilikten sabıka yemeyelim :) (Unutun unutun yok birşey demedim... Photoshopmu yok yok ben photoshop terk :) )

Muayeneye gittiğinde ruhsatı kabından çıkartıp vermeni istiyorlar, yani kabıyla vereyim anlamasın gibi bir durum yok. Mecbur değişecek o ruhsat.
O zaman arkadaş ruhsat kabı naylonu ile ruhsat kağıdı arasına karbon kağıdı koyup ruhsat kabına çıkmış yazıların üzerine sert ve ince bir plastik parçasıyla bastırsın.

Benim ruhsatında bir sayfası tamamen pert olmuş vaziyette. Eski sahibi sağolsun ruhsatı yıkamış mı ne yapmış. Bu yazıların okunamaması kontrollerde sıkıntı yaratır mı?

Benim ruhsatında bir sayfası tamamen pert olmuş vaziyette. Eski sahibi sağolsun ruhsatı yıkamış mı ne yapmış. Bu yazıların okunamaması kontrollerde sıkıntı yaratır mı?
Kontrollerde 3 defadır sıkıntı olmadı benim bu şekilde. İş muayeneye geldim mi sanırım o kağıt parçası iş açacak başıma

O zaman arkadaş ruhsat kabı naylonu ile ruhsat kağıdı arasına karbon kağıdı koyup ruhsat kabına çıkmış yazıların üzerine sert ve ince bir plastik parçasıyla bastırsın.
Denemeye değer fakat çok kötü olursa kaybettim deyip yenisini çıkartıcaz ozaman.

Kontrollerde 3 defadır sıkıntı olmadı benim bu şekilde. İş muayeneye geldim mi sanırım o kağıt parçası iş açacak başıma

Denemeye değer fakat çok kötü olursa kaybettim deyip yenisini çıkartıcaz ozaman.
Güzel hizalarsanız ruhsat kağıdını ve naylonu kötü olmaz. araya karbon kağıdını sokarken ruhsat kağıdını kaydırmamaya dikkat edin. Mutlaka düşünmüşsünüzdür ama yinede söyleyim tabiki karbon kağıdından ruhsat kağıdı kadar bi parça keseceksiniz :)

Aşağıdaki yorumum tamamen çatır çatır ÇAKMAK maksadı ile kaleme alımıştır. (Debbağ sevdiği deriyi yerden yere vururmuş).

Malumunuz ruhsat diye adlandırdığımız motorlu aracın tescil ve trafik belgeleri aynen tapu senedi, nüfus hüvviyet cüzdanları, kimlik belgeleri, seyahat belgeleri (pasaport), silah ruhsatları, hisse senetleri, pullar, PARA vs kıymetli evrakın basımından darphane matbaası sorumludur.

Nasıl ki paranın üzerindeki yazılar silinemiyorsa yüzellibeşliraellikuruş değerindeki evrakın da kağıdıyla mürekkebiyle geçerli yani sahih olması gerekir.

Onlarca yıldır memleketi sevk ve idareye talip olan beceriksiz, iki eliyle tenasül uzvunu doğrultup üre def-i hacetini dahi beceremiyecek nitelikteki insanların,

Milletimiz tarafından bu yüksek göreve mahzar görülmeleri çoook acıdır.

Kavun alırken totosunu koklayan, domatesi mıncıklayan, patatesi tırnaklayan, karpuzu tokatlayan bu asil milletin, memleketin istikbalini teslim ettikleri bu idarecileri,

Ne koklar, ne mıncıklar, ne de tokatlar.

Aksine........Bunların hepsine maruz kalan halkımız gık demez, neredeyse fiili livata seviyesine ulaşan bu ilgiden memnun olur.

Ama laf söylersin kızar, darılır, küser, keser., vs vs vs.

Hanım çağırdı mutfağa yardıma gidiyorum.:p

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Karbon kağıdı ile zor o iş, kesinlikle belli olur.

En iyi deneme şu olabilir;

Madem bu yazılar sökülüyor, tamamının sökülmesi sağlanıp sonradan mürekkepli bir yazıcıda tekrar yazdırılabilir.

Tabi ki önceden tüm bilgileri bir yere kaydetip, ruhsatı yazdırmadan öncede bir excel tablosu ve ruhsatın kağıt üzerinde müsvettesinin hazırlayıp bir çok deneme yapmanız gerektiğini söylemem gerek yok herhalde :)

BİLGİLENDİRME:

motosikletimi satarken, okunmayan kağıt ile birlikte içine koyduğum ve yazıların geçtiği naylonu da kesip gerekli evraklara zımbaladılar. satışta bir problem yaşamadım anlayacağınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar