Ruhsat Plaka Sigorta İşlemleri

Arkadaşlar şuan ehliyetim yok yarın öbürgün motoru alıcam şuan kampanyada fiyatı çok uygun o yüzden ehliyet sınavını beklemicem ancak bazı merak ettiğim şeyler var yardimci olursaniz sevinirim.

1- Ben motoru aldiktan sonra mumkunse bir sure orda kalmasini isticem mumkun degilse eve goturcem ancak ehliyet ruhsat plaka olmadan yolda giderken o arada trafik durdurursa ne yapcam? Hadi ehliyetli bir arkadaşimi direksiyona koysak diger eksikleri nasil halledicez?
2- Ruhsat plaka sigorta islemlerini motor olmadan yapabiliyor muyuz? Yapabiliyorsak nasil oluyo?
Simdiden tesekkurler..

Motoru arabaya atıp götürürsün 1 hafta sonra sana faturasını verir verırsın sıgortacıdan sıgorta yaptırısın sonra karakoldan ruhsat cıkacak ve sonrada cemiyetten plaka masrafın 500 600 arasında degısır

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yakalanırsan kobrayı salarlar söyleyim.

Motoru arabaya atıp götürürsün 1 hafta sonra sana faturasını verir verırsın sıgortacıdan sıgorta yaptırısın sonra karakoldan ruhsat cıkacak ve sonrada cemiyetten plaka masrafın 500 600 arasında degısır
hocam tüm bu işlemleri motor olmadan sadece faturayla yapiyoruz yani öyle mi? Ayrica sigorta dahil masraflari 350-400 lira tutar diyolardi 500-600 falan mi tutar? Çanakkale'deyim bu arada şehirden şehire fiyatlarda degisiklik oluyor mudur?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

Yakalanırsan kobrayı salarlar söyleyim.
Kobra çok uzun mudur hocam?

yaşın ufaksa devır senın uzerıne olcaksa sıgorta çok olur bide motorun cc si Bak ben daha yenı cıkarttım yaşım 17 fatura adıma kestirmiştim o yuzden motoru kendı uzerıme plaka ruhsat cıkması gerekıyordu yasım tutmadıgından annem babam tahakkukname vermesı gerekıyodu 80 tl ona verdım 180 tl ruhsat 360 tl de sıgorta 20 tl plaka basımı

Benim yaş 20 benim üzerime olacak 180 ruhsat 20 de plaka totalde 200. bana sigorta kaça gelir acaba? 125 cc motor. Aslinda 100lük alsam vergisi yok biliyorum da muayene zorunlu mu yüzlüklere bu arada aklima gelmisken sorayim dedim. Muayene de yoksa 100lük alayim bari hem sigorta da düşer dimi?

Sigorta bi sürü faktöre göre değişiyor. O yüzden kimse net bi cevap veremez.

Ha benim edindiğim duyum: yaşın küçük, ilk motorun, başka araç da olsa trafik tecrüben yok, bi de büyük bi şehirdeysen "öpüyorlamış".

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar