Ruhsat Hatası

Arkadaşlar ağustos 2006 tarihinde babama ait motosikletimizin devrini kendi üzerime aldım.Motorlu taşıtlar vergisini ödemek için Samsundan Kocaeline gelirken ruhsatıda yanımda getirdim.Şimdi sorun ne diyeceksiniz; başta bende bir sorun görmemiştim fakat ruhsatı incelediğimde motosikletimin ruhsata 350cc yerine 150cc olarak kayıt edilmiş olduğunu fark ettim.Bu hatayı nasıl düzeltebilirim ya da sizce düzelttireyim mi :) iki durumdaki vergi farkı epey değişiyor çünkü...yardımlarınızı bekliyorum...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Valla hiç elleme...Ne güzel işte...Keşke 100 cc yazsalardı..Vergi de vermezdin...

Korkma sakıncası yok...Zaten motorun değeri ne ki?...Hem daha kolay satabilisin...Vergisi az motor oh ne rahat...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dunpa bosver yaa bööle iyi devam et:)

haha süper ya ne değiştiriceksin boşver ya ne güzel işte ha belki bi problem olur ilerde falan ne biliyim ceza meza :silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
bencede değiştirme
bende de a ehlıyet alırken öle bısey olmustu
ben dosyalar DİREK A2 diye verdım
adamlar b cıkartmıslar
benım işim olmaz b ile gıttım değiştirdim gerı
bagzıları keske değiştirmeseydın dedılerdı
ama ben değiştirdim cunkuuuuuuuuuuu motor hastasıyım
ama sen değiştirme.keske benım gs500 üde 200 falan yazsalar:cherry:

valla saolun ya vicdanımda rahatladı gidip 64 ytl yerine 12 ytl ödeyeyip kurtulayım ozaman :)

c@n

aaa keşke benim motorda da 150 yerine 50 yazsa idide bende ehliet için okadar masraf etmeseydim ahahaha

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hiç bir sorun olmaz merak etme...Sadece muayene yapılırken adama 125 lik bu dersin....O da zaten anlamaz senin motorun kaçlık olduğunu...

pazartesi 150 cc den ödeyecem artık :) gerisi memurların güzel hatasına kalmış :)

ii güzelde bu motorun muanesi yokmu sonra çakarlar manzarayıda biliyon bizim devlet affetmez böyle durumlar

---la gardeşşş senin motor naa üçyüselli sisi sen yüselli yasdırmışsın üçyüsellilik motor taktırmıssın cesası ağırdır haaaa!!!:queen:

diye karşına bi memur çıkarsa şaşma..

zaten senin motor 250cc yi geçtiğinden devlet senden 600cc lik verği alıyo

motosikletten anlayan motosikletli trafik polisleri çevirirde anlarlarmı ? bilemem ama anlarlarsa 2-3 gün motorsuz kalırsın sonra (düzeltene kadar)

devlete kazık olmaz sonra çıkarsa bir gün vergi farklarını gecikme zammı ile ödersin

sen genede internetten kontrol et vergin ne kadar diye

ruhsattaki bilgi farklı olabilir ama maliyedekinde 350 cc mi 150 cc mi geçiyormu ona bak.

www.gib.gov.tr/internet

Bilgilerimi girdim böyle bir araç bulunamadı diye yazıyor, trafik sorgulamadan baktığımda ise görülüyor.Kafam iyice karıştı.Muanesini sigortacı yaptırmıştı ben muaneye götürmedim motosikletimi, o galiba bişeyler karıştırdı.

Muayeneye gitmeden vergi dairesinden makbuz almak gerekiyor bildiğim kadarıyla karşılaştırma yaparlarsa durumu çakabilirler.

arkadaslar bakiyorumda herkes vergi kacirmanin pesinde,keske hic odemeseydim falan..olurmu boyle vicdaniniz nasil musade ediyor anlamiyorum bu curumusluge..yeri gelincede nerde bu devlet dersiniz...benim vicdanim el vermiyor..ulkem kazansin ben o 50000 lira ile ne fakir olurum ne zengin ..ama ulkem icin feda olsun..vicdan meselesi vicdaniniz rahat hepinizin anlasilan..

arkadaslar bakiyorumda herkes vergi kacirmanin pesinde,keske hic odemeseydim falan..olurmu boyle vicdaniniz nasil musade ediyor anlamiyorum bu curumusluge..yeri gelincede nerde bu devlet dersiniz...benim vicdanim el vermiyor..ulkem kazansin ben o 50000 lira ile ne fakir olurum ne zengin ..ama ulkem icin feda olsun..vicdan meselesi vicdaniniz rahat hepinizin anlasilan..

Kimsenin derdi vergi kaçırmak değil,benimki memurların yapmış olduğu bir hata; kaldı ki devlette bir vergi alıyorsa bunu haklı alsın 250cc-600cc ye kadar markasına bile bakmadan aynı vergiyi alıyorsa bu haksızlığıda kimse kabullenmez.

Kimsenin derdi vergi kaçırmak değil,benimki memurların yapmış olduğu bir hata; kaldı ki devlette bir vergi alıyorsa bunu haklı alsın 250cc-600cc ye kadar markasına bile bakmadan aynı vergiyi alıyorsa bu haksızlığıda kimse kabullenmez.
gazman hepimiz devletimizi, milletimizi, birbirimizi, çocuklarımızı seven insanlarız, vergimizi de (normal koşullar altında) seve seve veririz. Fakat gerek bu hükümet, gerekse bundan öncekilerin abuk subuk uygulamaları, devletteki çürümüşlüğe, hortumlamalara para yetiştirmek zorunda oluşumuz, bizi vergiden de soğutuyor, devletten de. İnsanlara vergilerini gönül rahatlığıyla verdirmek için, önce devletin silkinip kendine gelmesi, içindeki pislikleri temizlemesi (atıyorum Maliye bakanının istifa etmesi vb), sonra da vergi oranlarını olması gerektiği düzeylere çekmesi gerekiyor. Verginin vergilendirildiği bir ülkede vergi kaçırmak isteyen insanları bu şekilde düşünmek gerekiyor.

gazman hepimiz devletimizi, milletimizi, birbirimizi, çocuklarımızı seven insanlarız, vergimizi de (normal koşullar altında) seve seve veririz. Fakat gerek bu hükümet, gerekse bundan öncekilerin abuk subuk uygulamaları, devletteki çürümüşlüğe, hortumlamalara para yetiştirmek zorunda oluşumuz, bizi vergiden de soğutuyor, devletten de. İnsanlara vergilerini gönül rahatlığıyla verdirmek için, önce devletin silkinip kendine gelmesi, içindeki pislikleri temizlemesi (atıyorum Maliye bakanının istifa etmesi vb), sonra da vergi oranlarını olması gerektiği düzeylere çekmesi gerekiyor. Verginin vergilendirildiği bir ülkede vergi kaçırmak isteyen insanları bu şekilde düşünmek gerekiyor.
arkadaslar..vergiler senin istedigin veya benim istedigim sekilde olmaz..muhakak seni memnun etse beni memnun etmiyecek..sonuc olarak eger bi vergi konulmussa bunu saygi ile karsilayip ustumuze duseni yapmaliyiz..ben trafik cezasi kesen rusvet vermektense cezami oderim her zaman icim rahat belki 2 ~3 kati para oduyorum..ama icim rahat..memur hata yapiyor olabilir yanlis yaziyor olabilir bizim yapmamiz gereken bunu duzeltmek yilda 2 kere devletin istedigi vergiyi odemek benim icin mutluluk..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Trafik cezalarıyla vergi sistemi arasında kıyas yanlıştır. Herkesin bildiği gibi Türkiye en acımasız vergi sistemine sahip olan bir ülkedir. Bu adaletsizlik içinde küçük esnafıda,vatandaşıda vergi kaçırmaya devam edicektir. (Büyük firmaların hortumlamalarını kast etmiyorum)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar